Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax KP on tipptasemel funktsionaalsusega poolkaader peegelkaamera

pentax-kp-001-avang

Pentax tutvustas äsja oma uusimat APS-C sensoriga poolkaader peegelkaamerat – Pentax KP. Pentax KP on kompaktse korpusega kesktaseme peegelkaamera, mis pakub kasutajale suurt jõudlust, suurt lahutusvõimet ning suurepärast kasutusmugavust. See on kaamera, mis Ricohi sõnul oleks ideaalseks tagavarakaameraks Pentax K-1 täiskaader peegelkaamera kasutajatele ning põhikaameraks neile, kes ei soovi suurt Pentax K-3 II peegelkaamerat, kuid ei ole rahul Pentax K-S2 kasutusergonoomika ning võimalustega. See uue põlvkonna peegelkaamera maandubki Pentax K-3 II ning Pentax K-70/K-S2 peegelkaamerate vahele, võttes võimeka kesktaseme kaamera krooni endale.

Pentax KP tuleb uue 24,3-megapikslise madalpääsfiltrita APS-C sensoriga, mille tundlikkus on laiendatav kuni ISO 819 200. Kaamera kasutab sama 5-teljelist 5-stopist stabilisaatorit, mis ka Pentax K-1 täiskaader peegelkaamera ning loomulikult Pentaxile omast ilmastikukindlust – niiskus- ja tolmukindel ning külmumiskindel korpus kaitseb kaamerat ka ekstreemsetes tingimustes. Samas on kaamera korpus saanud ka väga uuendusliku lähenemise – Pentaxile täiesti uus nupupaigutus kombineeritud vahetatavate käepidemetega – lahendus on igati ergonoomiline ja unikaalne. Uus kaamera tuleb ka tänapäevaste funktsioonidega, nagu time-lapse videosalvestus ning WiFi ühendus ja palju muud.

pentax-kp-006

Uus 24,3-megapiksline APS-C CMOS sensor

Pentax KP tuleb koos täiesti uue kõrge lahutusvõimega 24,3-megapikslise APS-C mõõdus CMOS sensoriga. See sensor, sarnaselt teistele Pentaxi kaameratele, on optilise madalpääsfiltrita, tagades sellega veel kõrgem detailsus. Kombineerides uus sensor PRIME IV pildiprotsessoriga, saavutatakse realistlikud gradatsioonid ning värvid ka keerulisemates keskkondades. Aga see pole veel kõik – kaamera sensori tundlikkus on ISO 100–819 200 1/3–1 EV sammuga. Kõrgema otsa tundlikkuse kasutamine ei ole küll realistlikult igapäevaselt mõistlik, kuid hädapärase tagavaravariandina on hea, et see ikkagi olemas on.

Sensori ette on pandud mehhaaniline katik, mis toetab säriaegu alates 1/6000 sekundist. Kui sest väheseks jääb, saab aktiveerida ka elektroonilise katiku, mis toetab kuni 1/24 000 sek säriaegu. Selle katiku kasutamine ning sellega ka natuke pikem minimaalne säriaeg oli Pentaxi poolt väidetavalt teadlik otsus, et tagada veel vaiksem ja stabiilsem katiku töö – sealt edasi pakub funktsionaalsust ju elektrooniline katik.

pentax-kp-002

Kompaktne, uue disainiga ilmastikukindel kere

Paberil on Pentax KP kere sama harjumuspärase loomuga – ilmastikukindla ning tolmukindla magneesiumsulamist kerega, mis on külmakindel kuni -10°C juures ning kasutab 67 erinevat tihendit eraldamaks kaamera sisemust ümbritsevast keskkonnast. Kaamera bajonett ise pole veel kummitihendit saanud – siin panustatakse jätkuvalt hoopis objektiivipoolsele tihendile. Siiski – Pentaxi kaameratele kohaselt tipptasemel ilmastikukindlusega.

Suurimaks uuenduseks või erinevuseks teiste Pentaxi kangema otsa kaameratega on aga hoopis see, et juhtnupud on täiesti pea peale keeratud ning K-3 II pealt tuttav pealmine ekraan on ära koristatud. Eesmine valikuratas on horisontaalsest asendist keeratud vertikaalsesse asendisse ning kaamera peale on lisatud kaks uut ratast. Ühe alla saad talletada lisafunktsioone ning teisega neid muuta. Muus osas on nupud ise sarnaselt eelnevate Pentaxi peegelkaamerate loogikale. Esmakordselt peegelkaamerale on ka käepide vahetatav – komplektis on kaasas S variandis käepide ning kasutajad saavad endale juurde soetada M versiooni (ideaalne keskmise fiksobjektiiviga) või L versiooni, mis pakub kindlat haaret ja tuge suuremate objektiividega töötamisel.

Keresisene 5-teljeline pildistabilisaator lisab rohkem kui ainult värina eemalduse

Pentaxi digipeegelkaamerad on aegade algusest kasutanud keresiseseid pildistabilisaatoreid, mistõttu ei ole see ka üllatus leida ühte Pentax KP seest. See kaamera kasutab sama 5-teljelist stabilisaatorit, mida võid leida Pentax K-1 täiskaader peegelkaamera seest. See tähendab omakorda kuni 5-stopist jõudlust, mis on ikka väga hea tulemus. Niimoodi saavutatakse detailsed pildid nii maastikupilte, makrofotosid tehes kui ka teleobjektiiviga näiteks linde pildistades.

See keresisene stabilisaator pakub samas ka muid lisafunktsioone kasutajale. Varasemalt tuttav AA filtri simulatsioon võimaldab teatud säriaegade vahemikus emuleerida madalpääsfiltrit, tagamaks ülipeene musti normaalset talletamist fotodele. Samuti aktiveerib see Pixel Shift funktsiooni – võimaluse teha ülidetailset kõrge lahutusvõimega fotot ühe vajutusega. Samuti tagab stabilisaator ehk sensori nihutus selliste funktsioonide nagu Astrotracer (liigutab sensorit vastavalt maakera liikumisel) või kaadri nihutamist kaamerasiseselt, toimimist.

27 teravustamispunktiga SAFOX 11 teravustamissensor

Teravustamissüsteem Pentaxi sees on võrdlemisi paindlik – 27 teravustamispunkti, millest 25 on rist-tüüpi tagab kindla töö ka raskemates oludes. Mis veel – teravustamissensor toimetab edukalt ka -3 EV juures pea olematus valguses. Uued algoritmid tagavad kiirema ja täpsema töö ning kasutajaliidesesse on lisatud 110 erinevat lahendust, mida kasutaja saab kasutada – alates jälgiva teravustamise prioriteetidest, lõpetades ka teravustamise peenhäälestusega. See omakorda tähendab, et Pentax KP peegelkaameraga võib südamerahuga vereta jahile minna – teravad kaadrid tulevad imelihtsalt.

FullHD videosalvestus ning 4K timelapse video

Pentax ei pane oma kaamerate juures väga suurt rõhku videosalvestusele ning KP on ehe näide sellest loogikast. Jah, kaamera toetab ühe objektiiviga jälgivat teravustamist videosalvestuse ajal (midagi väga uut Pentaxile) ning talletab FullHD 1920 × 1080 50i/25p videot H.264 formaadis, kuid päris videokaamerat nurka pole mõtet visata. Samas on võimalik selle kaameraga kasutada välist mikrofoni, andes mingisegi paindlikkuse. Samas on sel kaameral üks teine, väga hea funktsioon – 4K time-lapse video. Pane kaamera valmis ja vajuta päästikut – kaamera teeb automaatselt intervallvõttes sarjast 4K lahutusvõimega video.

pentax-kp-007

3-tolline kallutatav ekraan

Pentax KP peegelkaamera tuleb koos mugava 3-tollise 921 000 pildipunktiga kallutatava ekraaniga, mis lihtsustab pildistamist (ning ka filmimist) igas asendis. Kaamera ekraani saab nii ülespoole kui alla kallutada, samal ajal säilitades ka kaamera ilmastikukindluse. Lisaks mugavale ekraanile on KP varustatud ka suure optilise pildiotsijaga, mil 100% kaadri kattuvus ning 0,95× suurendus.

pentax-kp-008

pentax-kp-009

Erinevad ühendused ja lisad

Sarnaselt Pentax K-1 peegelkaamerale on ka Pentax KP varustatud integreeritud WiFi ühendusega. See võimaldab kaamerat juhtida nutiseadmest, edastada pilte näiteks nutiseadme pilditöötlusrakendusse või hoopis laadida otse sotsiaalmeediasse. Kaameral on ka integreeritud GPS vastuvõtja, e-kompass ning asendisensorid mis tagavad elektroonilise loodi toimimise. Positiivse ilminguna on kaameral ka 3,5 mm mikrofoni sisend, mida jagatakse koos distantspäästiku liidesega. Kahjuks kõrvaklapiväljundit sel kaameral ei leia.

 

Pentax KP peegelkaamera oluliseimad omadused

  • 24,3-megapiksline madalpääsfiltrita APS-C CMOS sensor
  • Anti Aliasing filtri simulatsioon – vajadusel sisse lülitatav režiim simuleerib madalpääsfiltri efekti sensorit liigutades
  • 5-teljeline keresisene pildistabilisaator, efektiivsus kuni 5 stoppi (sama, mis Pentax K-1 sees)
  • Sensori tundlikkus ISO 100–819 200, muudetav 1/3, 1/2 või 1 EV sammuga
  • SAFOX 11 teravustamissensor – 27 faasituvastusega teravustamispunkti, 25 neist rist-tüüpi ehk eriti tundlikud; tööulatus -3–18 EV
  • 86 000 piksliga RGB särimõõtesensor; säri mõõtmisel saadud andmeid kasutatakse autofookuse ja värvustasakaalu veelgi kiiremaks ja täpsemaks määramiseks
  • Mehhaaniline katik kuni 1/6000–30 sek säriaegadega; BULB määratud ajaga kuni 20 minutit
  • Elektrooniline katik 1/24 000–30 sek säriaegadega
  • Välgusünkro 1/200 sekundit
  • Sarivõte 7 kaadrit sekundis (kuni 28 JPEG faili või 8 RAW faili)
  • 3-tolline kallutatav LCD ekraan, 921 000 pildipunkti; õhuvaheta konstruktsioon muudab ekraani vähem valgust peegeldavaks
  • 100% kaadri katvuse ja 0,95× suurendusega optiline pildiotsija
  • MPEG-4 AVC/H.264 filmiklipid salvestuvad maksimaalselt FullHD 1920 × 1080 50i/25p/24p
  • Integreeritud stereomikrofon; 3,5 mm mikrofoni sisend
  • Intervallvõte (time-lapse); mitme särituse üheks kaadriks pildistamine (ühes kaadris võib olla 2-2000 säritust); 21 digitaalset filtrit; 14 bit RAW faili salvestamine; HDR-võte
  • Pixel Shift Resolution System režiimis paneb kaamera neljast järjestikku pildistatud fotost kokku ühe, suurema lahutusvõimega, parema dünaamilise ulatuse ja värvusinfoga foto
  • Elektrooniline kompass töötab koos sensorinihutusega – soovi korral seatakse kaader automaatselt sensori nihutamise teel loodi
  • D-LI109 liitiumaku, vastupidavus kuni 390 fotot (CIPA standardse testi järgi)
  • USB 2.0 pesa, SDHC/SDXC  UHS-I mälukaardipesa, 3,5 mm mikrofoni sisend / distantspääästiku pesa
  • WiFi IEEE 802.11 b/g/n; elektrooniline kompass ja GPS funktsionaalsus läbi O-GPS1 mooduli
  • Mõõtmed: 131,5 × 101,0 × 76,0 mm
  • Kaal: 703 g (koos aku ja mälukaardiga); 643 g (ainult kere)

 

Pentax KP peegelkaamera saabub müügile alates 23. veebruarist ning jaehinnaks saab olema Pentax KP kerel 1299 €. Paralleelselt Pentax KP peegelkaameraga tuleb müügile ka uus Pentax D-BG7 akutald, Pentax KP käepidemed.

Pentax KP pildigalerii

 

Pentax KP ametlik pressiteade

 

PENTAX KP
Uues kompaktses korpuses APS-C mõõdus kõrgtundliku sensoriga digitaalne peegelkaamera

TOKYO, 26. jaanuar 2017-RICOH COMPANY, LTD ja RICOH IMAGING COMPANY, LTD. toovad välja PENTAX KP digitaalse peegelkaamera. Tegemist on kesktaseme mudeliga millel on igapäevaseks kasutamiseks sobiv kompaktne korpus, täielik funktsionaalsus ilusate fotode jäädvustamiseks ja võimalused kaamera töö kohandamiseks.

PENTAX KP on kõrge sooritusvõimega kõrglahutuslik kaamera sobides pildistama nii igapäevaseid võtteid kui ka tõsist tööd nõudlikes ilmastikuoludes. Täiesti uue tehnilise disainiga sisemuses on järgmise põlvkonna CMOS sensor ja võimekas pildiprotsessor. 24,32 efektiivset megapikslit jäädvustavad kõrge lahutuse ja sujuvate üleminekteuga pilte. Kaamera on varustatud pildistabilisaatoriga mis kompenseerib liikumist ulatusega kuni viis säriaja astet. PENTAX KP on usaldusväärne tööriist ka nõudlikes ilmastikuoludes, olles tolmukindel, ilmastikukindel ja külmakindel kuni -10°C. Kaameral on vahetatavad käepidemed mis lubavad seda kohandada vastavalt fotograafi vajadustele ning paindlikult seadistatav juhtpaneel. PENTAX KP tagab paindliku, viivitusteta reaktsiooni erinevates olukordades, olles sellega paljude teadlike pildistajate eelistatud valik.

Peamised omadused

  1. 24,32 efektiivset megapikslit, ISO 819200 tipptundlikkus
    PENTAX KP uue põlvkonna APS-C mõõdus CMOS sensoril on umbes 24,32 efektiivset megapikslit kõrglahutuslike piltide jäädvustamiseks. Sensoril puudub AA filter (anti-aliasing), mis annab prioriteedi lahutusvõimele. Koos kiire pilditöötlussüsteemi ja PRIME IV pildiprotsessoriga jäädvustab KP kõrge lahutusvõime ja peente pooltoonidega kujutisi. Kaamera lubab kasutada ka kõrget tundlikkust kuni ISO 819200 ning jäädvustada kauneid, selgeid pilte kogu tundlikkuse ulatuses.
  2. Kompaktne, ilmastikukindel korpus
    Pärast kaamera siseehituse põhjalikku läbivaatamist lõid PENTAXi insenerid täiesti uue disaini mis on oluliselt kompaktsem ja õhem kui olemasolevad mudelid. Koos kompaktse ja kerge PENTAX-DA seeria objektiiviga on kaamera suurema vaevata kaasaskantav nii igapäevasteks võteteks kui ka näiteks matkadel või mägironimisel. Kaamera esi-, taga- ja alaosa paneelid on valmistatud kergest kuid tugevast magneesiumsulamist. 67 tihendit kogu korpusel aitavad tagada tolmukindluse ja ilmastikukindluse. Kaamera on külmakindel kuni -10°C. Tänu sellele toimib PENTAX KP usaldusväärselt ka vihmas, tolmuses keskkonnas ja talvel.
  3. Kaamera kohandamine
    PENTAX KP jaoks on loodud vahetatavate käepidemete süsteem mis lubab kaamerat kiiresti kohdandada sõltuvalt fotograafi eelistustest või kasutatavast objektiivist. Lisaks standardsele käepidemele Grip S saab juurde hankida kaks käepidet (Grip M ja Grip L). Valik kohandusfunktsioone lubavad kaameraga töötamist lihtsustada ja tõhustada. Nende hulka kuuluvad Smart Function kaamera töö kiireks seadistamiseks Fx nupu ja ketaste abil ja juhtpaneeli seadistamine vastavalt fotograafi eelistustele.
  4. PENTAXi pildistabilisaator: viieteljeline SR II ja Pixel Shift Resolution süsteem
    (1)Integreeritud SR mehhanism
    KP on varustatud PENTAXi poolt välja töötatud SR II (Shake Reduction II) pildistabilisaatoriga, mis stabiliseerib sensori liikumist viiel teljel kasutades mis tahes ühilduvat PENTAX objektiivi. Lisaks tavapärasele värisemisele on see uus süsteem mõeldud kompenseerima ka lähivõttel tekkivat horisontaalset ja vertikaalset värinat ning kaamera kaldumist. Objektiivi integreeritud pildistabilisaatorid seda ei suuda. Stabilisaatori efekti ulatus on kuni viis säriaja astet (vastavalt CIPA standardile, smc PENTAX-DA 18-135mm f/3.5-5.6ED AL[IF] DC WR, f=135mm objektiiviga). See on võrdne PENTAXi lipulaeva omadustega. Isegi kui pildistate kaasavedamisega kaadrit, tuvastab see süsteem automaatselt kaamera liikumissuuna ning juhib SR süsteemi tagades alati parima tulemuse ilma, et oleks vaja režiime vahetada.
    (2) Pixel Shift Resolution süsteem
    KP on varustatud Pixel Shift Resolution süsteemiga*. Tegemist on uusima super-lahutusvõime tehnoloogiaga mis jäädvustab samast stseenist neli kaadrit nihutades pildisensorit ühe piksli võrra iga kaadri jaoks ning luues neljast kaadrist ühe liitpildi. Võrreldes tavapärase Bayer süsteemiga, mille puhul annab iga piksel ainult ühe värvi andmed, saab selle süsteemi puhul iga piksel kõik värviandmed. Tulemuseks on tavaliste sensoritega võrreldes ülikõrge lahutusvõimega pildid tõepäraste värvide ja peene detailsusega. See süsteem pakub ka uut lülitatavat liikumise korrigeerimise funktsiooni***, mis automaatselt tuvastab liikuva objekti sarivõtte ajal ja muudab selle negatiivsed mõjud kaadrite liitmise ajal minimaalseks.
    (3) AA filtri simulaator
    Rakendades pildisensorile mikroskoopilist vibratsiooni särituse ajal, suudab KP kaamera AA (anti-aliasing) filtri simulaator*** luua sama muaree vähendamise efekti nagu optiline AA filter. Erinevalt optilisest filtrist, mis loob alati identse tulemuse, lubab see uuenduslik simulaator lisaks efekti sisse ja välja lülitamisele valida ka efekti taseme. See tähendab, et fotograafil on võimalus valida sobiv efekti tase lähtudes pildistustingimustest.
    * Selle süsteemi kasutamisel on soovitatav kinnitada kaamera kindlale statiivile. Liikuva objekti jäädvustamisel ei pruugi see kaamera vaateväljas selgelt jäädvustada kas osaliselt või tervikuna.
    ** Liikumise korrigeerimine ei pruugi olla piisav kui pildistatav liigub teatud suunas ja/või mustris. See funktsioon ei garanteeri liikumise korrektset korrigeerimist kõigi objektide puhul.
    *** See funktsioon toimib kõige efektiivsemalt kui säriaeg on 1/1000 sek või pikem. Seda funktsiooni ei saa kombineerida teatud pildistusfunktsioonidega nagu näiteks Pixel Shift Resolution süsteem.
  5. Elektroonilise juhtimisega katik säriajaga kuni 1/24000 sekundit
    PENTAX KP katik kombineerib endas usaldusväärse mehaanilise katiku mehhanismi (kiireim säriaeg 1/6000 sek) koos elektrooniliselt juhitava katikuga*. Elektroonilise katiku režiim lubab kasutada lühimat säriaega 1/24000 sek koos vähendatud müra ja vibratsiooniga pildistamise hetkel, sobides hästi Live View pildistamisel ja peegli eelpäästmisega töös. Kaamera pildistab sarivõtet kiirusega seitse kaadrit sekundis.
    * Elektroonilise katiku režiimis kaamera SR II pildistabilisaator ja AA filtri simulaator ei toimi. Kiire sarivõtte ajal võib pildistatav jäädvustuda moondunult.
  6. Peaaegu 100-protsendilise vaateväljaga pildiotsija
    PENTAX KP kompaktses korpuses on klaasist prisma mille optika ja vääristused on samad mis kõrgema klassi mudelitel. Praktiliselt 100-protsendiline vaateväli ja 0,95-kordne suurendus tagavad laia ja ereda vaate kogu kaadrist, lihtsustades teravustamist ja kadreerimist.
  7. Kiire 27 punktiga autofookus, SAFOX 11 moodul
    PENTAX KP teravustamise eest hoolitseb kiire SAFOX 11 faasituvastusega AF sensor. 27 punktist on 25 rist-tüüpi ning paiknevad kaadri keskosas. See tagab täpse teravustamise minimaalse valgustatusega kuni 3 EV. Täiesti uus parandatud algoritm tagab parema autofookuse täpsuse ja kiiruse võrreldes tavapärase SAFOX 11 mooduliga. Kaamera autofookuse töö on ka kohandatav. Näiteks saab valida töörežiime: fookuse prioriteet, päästiku prioriteet või võtte prioriteet. Fookusala laienduse funktsioon lubab automaatselt teravustada pildistatavat kui see liigub algsest fookuspunktist välja.
  8. Full HD videosalvestus ja funktsionaalsed seadistused
    PENTAX KP filmib veatuid Full HD videolõike (1920 × 1080 pikslit; 60i/30p kaadrisagedus) H-264 vormingus. Kaameral on ka välise mikrofoni sisend salvestuse helitugevuse manuaalseks muutmiseks. Lisaks videosalvestuse käigus kasutatavatele erinevatele visuaalsetele efektidele* suudab kaamera filmida ka 4K intervallvideot ja liikuvaid taevakehi Star Stream funktsiooniga.
    * Visuaalse efekti kasutamisel võib kaadrisagedus erinev olla.
  9. Vertikaalsihis kallutatav LCD ekraan
    PENTAX KP 3-tolline 921 tuhande pildipunktiga LCD monitor on vertikaalselt kallutatav, lihtsustades sellega võtteid kõrge või madala võttepunkti kasutamisel. Lisaks laiale vaatenurgale on ekraani disain ka õhuvaheta. See tähendab, et LCD ekraani kihtide vahekaugus on peegelduste ja valguse hajumise huvides minimaalne, tagades parema nähtavuse välitingimustes. Uus Outdoor View Setting režiim lubab kasutajal määrata ühe nupuvajutusega ekraanile meelepärase ereduse ning öise vaatamise funktsioon muudab pildi ereduse sobivaks kasutamiseks hämaras.
  10. PENTAX Real-Time Scene Analysis süsteem
    86 000 piksliga RGB sensor ja uus PRIME IV pildiprotsessor tähendavad kombineerituna seda, et kaamera stseeni analüüsimise süsteem jälgib reaalajas ereduse jaotumist kogu kaadris, pildistatava värve ja liikumist. Nende andmete alusel määratakse suure täpsusega kindlaks pildistatava valgustatus ning särituse optimeerimine. Uuenduslik tehisintelligents selles algoritmis*, mida nimetatakse sügavaks õppimiseks, tagab iga stseeni täpsema hindamise ning sellest lähtuvalt särituse optimeerimise.
    * Toimib kui särirežiimi seadistus on Scene Analyze Auto või kui Custom Image režiim on Auto Select.
  11. Muud omadused
    ・Lülitushoob erinevate seadistuste aktiveerimiseks pildistamisel ja Live View võttel ning filmimisel;
    ・Uued liikumise kahvelduse ja teravussügavuse kahvelduse funktsioonid lubavad jäädvustada kolm kaadrit samast hetkest muutes võtte käigus ava ja/või säriaega kasutaja poolt valitud sammuga;
    ・Wi-Fi ühendus kasutamiseks nutitelefoni või tahvelarvutiga;
    ・DR II(Dust Removal II) mehhanism tolmu maharaputamiseks pildisensorilt;
    ・ Clarity Control ja Skin Tone parandusfunktsioonid, kaks RICOH kesklabori uusimat pilditöötlustehnoloogiat;
    ・ Ühilduvus eraldi müüdava GPS mooduliga O-GPS1 koordinaatide salvestamiseks pildiandmetesse ja taevakehade pildistamise lihtsustamiseks;
    ・ Pilditööriistade valik nagu Custom Image ja digitaalfiltrid;
    ・ Ühilduvus eraldi PENTAX IMAGE Transmitter 2 tarkvaraga.

Eraldi müüdavad tarvikud

Grip M (O-GP1671) ja Grip L (O-GP1672)
Ainult PENTAX KP kaamera jaoks mõeldud käepidemed sobivad standardse Grip S (O-GP167) asendamiseks, võimaldades vastata pildistaja eelistustele kaamera kasutusmugavuse osas.

D-BG7 Akutald
Ainult PENTAX KP kaamera jaoks mõeldud akutald on tolmu- ja ilmastikukindel ning on varustatud täiendavate juhtnuppudega (päästik, AF/AE lukk, särikompensatsioon/Fx3 ja roheline nupp) ning paari elektroonilise valikukettaga vertikaalformaadis pildistamise lihtsustamiseks. Akutallal on Grip L mis lihtsustab pildistamist teleobjektiivi või valgusjõulise objektiivi kasutamisel. Lisaks D-LI109 liitiumakule saab toiteks kasutada ka suure mahtuvusega D-LI90 liitiumakut (spetsiaalse kaasasoleva adapteriga).

• Kõik muude siin mainitud brändid või tootenimed on vastavate ettevõtete kaubamärgid või registreeritud kaubamärgid.
• Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.

(715)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga