Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax K-1 hinnati TIPA 2016 parimaks eksperttasemel täiskaader peegelkaameraks

pentax-k-1-tipa

Järjekordne kevad käes ning järjekordselt on aeg TIPA (The Technical Image Press Association) auhindade jagamiseks ning aasta parimate tunnustamiseks. TIPA, kes on end tõestanud kui väga objektiivse ning ausa auhindade jagajana ning teeb alati põhjendatult oma järeldused – see samane ühendus hindas Pentax K-1 peegelkaamera aasta parimaks eksperttasemel peegelkaameraks. Seda kontekstis, kus kõrgemal latil on ainult kordi ja kordi kallimad (ning arvatavasti kordi väiksemate müüginumbritega) ainult paduproffidele suunatud Canoni ja Nikoni lipulaevad.

Just Pentax K-1 parimaks eksperttaseme peegelkaamera nimetamisel on TIPA’l mitu erinevat põhjust –  ühest küljest see, et EOS-1D X Mark II jms lipulaevad on natuke teise suunitlusega peegelkaamerad, jättes Pentaxi kategooria madalama juurde. Teisalt, Pentaxil on mitmeid unikaalseid omadusi, mida üheltki teiselt täiskaader peegelkaameralt ei leia kuid ka levinuimaid lahendusi – tehes sest universaalse täiskaader töövahendi nii edasijõudnutele kui professionaalidele. Pentax K-1 on vee- ja tolmukindla korpusega, suure 36,4 magepikslise täiskaader CMOS sensoriga. Sensoril ei ole optilist madalpääsfiltrit, kuid kaameral on viimase simulatsioon riist- ja tarkvaraliste lahendustega võimalilk. Viimast võimaldab just sensori nihutusel töötav 5-suunaline kvaliteetne stabilisaator. Loomulikult toetab see ka Pixel Shift kõrglahususega piltide tegemist, kuid kombineerides integreeritud GPS’iga ka Astrotracer funktsiooni. Kõrgelt hinnati ka kaamera 100% kattuvusega optilist pildiotsijat ning 33 teravustamispunktiga (millest 25 rist-tüüpi) autofookuse süsteemi. Lisaks stabilisaatorile on unikaalse lahendusena täiskaader peegelkaameral ka 3,2-tolline paindlik, suure liikuvusega LCD ekraan.

Pentax K-1 täiskaader peegelkaamerat on võimalik juba täna eeltellida Photopointi veebipoes ning loodetavasti on see järgmisel kuul ka reaalselt kohapeal olemas.

TIPA ehk The Technical Image Press Association kolleegiumi kuuluvad 28 juhtiva fotoajakirja esindajad kogu maailmast ning iga aasta kevadel tunnustatakse auhindade jagamisel eelmise jooksva aasta parimaid fototehnilisi saavutusi.

(1033)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax K-1 kere
  • 36,4-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • 5-suunaline keresisene stabilisaator
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 204 800
  • 25 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • Integreeritud WiFi, GPS ning Astrotracer
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga