Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax esitleb uut digitaalset peegelkaamerat K-7

Postitas: Lauri

Pentax esitleb täna oma uut digipeeglite lipulaeva nimega K-7. Foorumites ja blogosfääris levinud kõlakad on fotohuviliste ootused ja lootused sellest aparaadist päris kõrgele kruttinud. Pentax ei valmista pettumust vaid annab täie rauaga:

K-7 prisma ning pildiotsija on täielikult ümber disainitud – selle tulemusena on pildiotsija vaatevälja katvus 100%. Suurendusega 92%. K7 omab uut, K20D 19.43€ sees olevast palju võimsamat pildiprotsessorit PRIME II. Tänu sellele pildistab aparaat sarivõtet mitte 3,4 ega 4,5 vaid koguni 5,2 kaadrit sekundis.

K-7 on viies digitaalne peegelkaamera maailmas, millega saab filmida HD formaadis videot: 1280 × 720 pikslit, kiirusega 30 kaadrit sekundis. K-7-mel on täiesti uus tolmueemaldussüsteem ning värinastabilisaator. Viimane suudab sensorit liigutada nii, et see teeb võimalikuks kaamera kaldenurga korrigeerimise – kui horisont on kaamera suhtes viltu siis oskab kaamera selle ise otseks seada.

K-7 omab 3″ LCD-ekraani, millele on mahutatud 921 000 pikslit. Seda on koguni 690 000 pikslit rohkem, kui on mahutatud K20D 2,7″ ekraanile. Samasugust LCD-ekraani omavad näiteks ka Canon 5D MarkII 1197.63€ ja Nikon D300 81.32€. K-7 väikseimaks võimalikuks säriajaks on 1/8000 sekundit. Suure ava ja heade valgustingimuste korral saab sellega peatada ka väga kiire liikumise.

K-7 sensoril on 14,6 miljonit efektiivset pikselit ning 11 teravustamispunkti, mis Pentaxi sõnul teravustavad kiiremini kui K20D või K-m puhul. K-7 aku mahutavus, mis K20D puhul oli 1620 mAh, on nüüd 1860 mAh. Ühe laadimiskorraga pildistab see aku Pentaxi testide kohaselt kuni 980 kaadrit. Täiesti teistsugune on kaamera menüü ja seadistuste kuva – see on navigeerimise mõttes võrreldamatult lihtsam ja selgem kui K20D kaameral.

See kõik mahub ära keresse, mis on Pentaxi sõnul väiksem kui ükski teine keskklassi digipeegel. Kaamera laiuseks on 130,5 mm, kõrguseks 96,5 mm ja paksuseks 72,5 mm. Kere on veekindel ning külmakindel kuni -10 kraadi. Ka kaks kitiobjektiivi on veekindlad.

Pentax K-7 kere soovituslikuks hinnaks Euroopa turul nimetab Pentax 1249 EUR (21 233 EEK). 18-55 mm objektiiviga komplekti hinnaks nimetatakse 1299 EUR (22 083 EEK) ja  kahe objektiiviga (18-55 mm + 50-200 mm) komplekti hinnaks  1599 EUR (27 183 EEK). Photopointi poodides on oodata nimetatutest pisut soodsamaid hindu.

Tänaseks vast kõik. Homme juba täpsemalt.

Pentaxi ametlik pressiteade:

kolmapäev 20. mai 2009

HOYA CORPORATION PENTAX Imaging Systems Division teatab uhkusega uuest PENTAX K-7 digitaalsest peegelkaamerast. Vaatamata kompaktsele ja kergele korpusele sisaldab uus mudel endas suurt hulka kõrgel tasemel funktsioone ning kasutajasõbralikke omadusi, olles samal ajal eeskujulikult usaldusväärne ja käsitsetav. Tulemusena võimaldab K-7 nautida digitaalset fotograafiat ilma suuremate jõupingutusteta.

K-7 töötati välja PENTAX K digipeegelkaamerate tooteseeria tippmudelina. Lisaks eeskujulikule pildikvaliteedile pidi uus kaamera tootekontseptist tulenevalt rahuldama ka erineval tasemel olevate kasutajate vajadused. Pärast kõigi oluliste komponentide ja funktsioonide läbivaatust uuendas ja tõhustas PENTAX mitmete sõlmede tööd nagu pildiotsija, katik, sarivõte, automaatse särituse ja teravustamise süsteemid. K-7 tugev kere on valmistatud vastupidavast metallist, olles samal ajal kompaktne ja funktsionaalne nagu teisedki K-seeria mudelid. Kaamerale on lisatud ka mitmeid kasutajasõbralikke omadusi nagu videosalvestus, võtted laia dünaamilise ulatusega (HDR) ning automaatne horisondi loodimine. See kõik muudab K-7 suurepäraseks töövahendiks fotograafile.

Peamised omadused

1. Vastupidav ja funktsionaalne korpus, väikseim omas klassis
K-7 on ehituselt äärmiselt tugev ja vastupidav, kuna selle raam on valmistatud jäigast roostevaba terase sulamist ning väline korpus vastupidavast kuid kergest magneesiumsulamist. Tänu korpuses kasutatud 77 spetsiaalsele tihendile on kaamera kere ka tolmu-, ilmastiku- ja külmakindel, tagades usaldusväärse töö ka äärmuslikes tingimustes ning kuni -10° C külmas. Kaamera uus katikusüsteem pakub minimaalset 1/8000 sek. säriaega ning selle vastupidavus on kuni 100 tuhat võtet. Kõigile omadustele vaatamata on K-7 üks kompaktsemaid ja funktsionaalsemaid keskklassi digipeegleid maailmas, kuna PENTAX kasutas kaamera loomisel aastate jooksul omandatud kompaktsete peegelkaamerate disainimise kogemusi.

2. Optiline pildiotsija 100% vaateväljaga
K-7 klaasprisma kaudu näeb pildiotsijas ligikaudu 100% vaatevälja 92% suurendusega, lihtsustades sellega kadreerimist ja teravustamist. Pildiotsijas on kasutusel uus Natural-Bright-Matte III teravustamisklaas, mis parandab manuaalse teravustamise täpsust.

3. Kiire sarivõte kiirusega 5,2 kaadrit sekundis
K-7 kiire sarivõte suudab jäädvustada kuni 40 kaadrit (JPEG) maksimaalse kiirusega 5,2 kaadrit sekundis. Selline kiirus lubab fotograafil jäädvustada aktiivse objekti liikumist või näiteks muutuvaid näoilmeid.

4. Uus DR II tolmueemaldusmehhanism
K-7 on varustatud uue DR II (Dust Removal) mehhanismiga, mille ülesanne on kõrvaldada sensori filtri pinnalt sinna objektiivi vahetusel sattuvad tolmukübemed. Tolmu eemaldamiseks CMOS sensori ees olevalt madalpääsfiltrilt raputab kaamera filtrit piesoelektrilise elemendi abil ülisuurel kiirusel. K-7 unikaalne tolmuhoiatussüsteem lubab kasutajal kontrollida madalpääsfiltri tolmusust enne pildistamist.

5. Kvaliteetne kujutis
(1) 14,6 efektiivset megapikslit

K-7 jaoks väljatöötatud CMOS sensori mõõdud on 23,4 × 15,6 mm, pildiandmed saadetakse sensorilt edasi kiire 4-kanaliga väljundi kaudu. 14,6 megapiksli ülesanne on tagada elutruud ja täpsed peente detailide ja sujuvate üleminekutega kaadrid. Kuna digimüra on märkimisväärselt vähenenud, saab tundlikkust probleemivabalt tõsta alates ISO 100 kuni ISO 6400 (erifunktsiooni abil).
(2) Kõrge sooritusvõimega kiire PRIME II pilditöötlusprotsessor
K-7 südames on kaamera jaoks algse PRIME baasil loodud PRIME II (PENTAX Real Image Engine) pilditöötlusprotsessor. Uus protsessor on kiirema andmetöötlusega ning annab tulemuseks parema kvaliteedi, täpsemate värvide ja sujuvate üleminekutega kujutised. Lisaks hoolitseb protsessor videosignaali kiire töötlemise eest.

6. Uus 77 segmendiga särimõõtmine
K-7 jaoks väljatöötatud keerukas 77 segmendiga multi-pattern mõõtesüsteem parandab märkimisväärselt särimõõtesüsteemi täpsust. Süsteem analüüsib kaamera keres olevate sensorite poolt edastatavaid andmeid (kompositsioon, kaadri formaat, pildistatava kaugus ja suurendus) ning tagab märkimisväärselt suurema särituse täpsuse.

7. Uue põlvkonna SR mehhanism värina vähendamiseks
K-7 on varustatud PENTAX poolt väljatöötatud SR (Shake Reduction) pildistabilisaator, mis kompenseerib kaameravärina mõju pildile vahemikus 2,5 kuni 4 EV astet. Süsteem tagab teravad kujutised ka nõudlikes tingimustes. See innovatiivne mehhanism ühildub kõigi PENTAX objektiividega – ka vanade filmikaamerate objektiividega*. Kuna uus süsteem suudab kaamera sensorit nihutada kaldenurgast sõltumata, saab seda kasutada ka horisondi loodimisel ning kaamera kalde kõrvaldamisel (suunad: üles/alla, vasakule/paremale, vastupäeva/päripäeva). Selliselt saavutab fotograaf just sellise kompositsiooni nagu vaja.
* Selle mehhanismiga ühilduvad objektiivid on PENTAX K-, KA-, KAF-, KAF2- ja KAF3 bajonetiga; M42 keermega objektiivid (adapteri abil); 645- ja 67-süsteemi objektiivid (adapteri abil). Teatud objektiividega ei pruugi kõik funktsioonid toimida.

8 Live View reaalajas vaade monitoril koos näotuvastuse ja kiire sarivõttega
K-7 on varustatud Live View funktsiooniga, mis lubab fotograafil jälgida pildistatavat LCD monitorilt. Seda mugavat funktsiooni saab kasutada kontrastipõhisel teravustamisel ning ka näotuvastusega teravustamisel, mis teravustab automaatselt ja täpselt pildistatavad näod. Tänu väljatöötatud avajuhtimismehhanismile saab Live View funktsiooni kasutada ka sarivõttel kui peegel on lukustatud ülemisse asendisse.

9. Kõrge kvaliteediga HD videosalvestus, 1280 × 720 pikslit, 30 kaadrit sekundis
K-7 sisaldab ka videosalvestusfunktsiooni, mis võimaldab ära kasutab peegelkaamerate eeliseid. Näiteks on lahtise avaga võimalik vähendada teravuse ulatust, tõstes sellega filmitava paremini esile või kasutada eriefektide loomiseks erinevaid objektiive. Selgeid videolõike saab jäädvustada erinevas mõõdus: 640 × 416, 1536 × 1024 või 1280 × 720 pikslit (16:9 HD TV mõõdus). Video salvestatakse kaadrisagedusega 30 kaadrit/sek. K-7 on varustatud ka HDMI väljundi ning välise mikrofoni sisendiga.

10. Uus 11 punktiga AF sensor
K-7 uus SAFOX VIII+ laia alaga automaatse teravustamisega süsteemil on 11 sensoripunkti (üheksa ristsensorit keskel). Kuna süsteemi juhib täiustatud algoritm ning lähteandmetesse on kaasatud valgusallika tüüp, tagab see AF süsteem eelkäijaga võrreldes täpsema ja kiirema teravustamise. K-7 integreeritud välklambil on AF punktvalguse funktsioon, mis lihtsustab teravustamist hämaras ja pimedas.

11. Custom Image funktsioon
K-7 Custom Image funktsioon võimaldab kasutajal juhtida piltide lõppviimistlemist kaameras vastavalt oma nägemusele või stseeni atmosfäärile. K-7 võimaldab valida seitsme režiimi hulgast. Üks neist on Muted, mis jäädvustab kaadri õrnades, kergelt summutatud värvides. Lisaks varasema süsteemi võimalustele (värviküllus, toon, kontrast ja teravus) saab nüüd seadistada ka key ja contrast highlight/shadow valikuid. Kõigi seadistuste toimet saab enne lõpliku võtte tegemist kontrollida mugavalt digitaalse eelvaate või Live View abil.

12. Mitmekülgne särisüsteem fotograafi nägemuse tõeseks jäädvustamiseks
(1) Hüper-programm

K-7 Hyper Program lubab fotograafil tavalisest programmrežiimist lülituda valikuketta pööramisega koheselt säri- või avaprioriteediga režiimi. Programmrežiimi taastamiseks tuleb vajutada lihtsalt päästiku kõrval olevat rohelist nuppu.
(2) Hüper-manuaalrežiim
Manuaalrežiimis on võimalik silmapilkselt tagada täpne säritus, vajutades päästiku kõrval olevat rohelist nuppu.
(3) Tundlikkuse prioriteediga režiim
K-7 kaameral on unikaalne tundlikkuse prioriteediga (Sv) režiim, mis fotograafi poolt määratud tundlikkuse alusel valib optimaalseima säriaja ja ava kombinatsiooni. Tundlikkust saab kiirelt nihutada ½ või 1/3 sammuga, pöörates tagumist valikuketast.
(4) Säriaja/avaprioriteediga režiim
Kasutades ära digitaalkaamera tundlikkuse nihutamise võimalust, valib kaamera selles režiimis fotograafi poolt määratud ava/säriaja kombinatsiooniga sobiva tundlikkuse automaatselt.

13. Kergestinähtav 3-tolline LCD monitor, 920 tuhat pikslit
K-7 tagaosas on suur 3-tolline värviline 920 tuhande piksliga LCD monitor. Tänu laiale vaatenurgale saab sellel olevat pilti jälgida kuni 170° nurga alt nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt. See lihtsustab Live View abil pildistamist madala või kõrge võttepunkti korral.

14. Võimas laetav aku
K-7 vooluallikas on suure mahtuvusega laetav liitiumaku, mis lubab täieliku laengu korral jäädvustada kuni 980** kaadrit.
** PENTAXi test, kasutades D-LI90 liitiumakut ilma välklambita.

15. Muud omadused
1) HDR (lai dünaamiline ulatus) funktsioon loob kolmest kaadrist ühe laia ulatusega kaadri
2) Dünaamilise ulatuse laiendamine lubab kompenseerida nii alasäris kui ka ülesäris olevate alade jäädvustamist
3) Digitaalne lood kaamera nurga kontrollimiseks ja korrigeerimiseks
4) Automaatne geomeetriliste ja värvimoonutuste korrigeerimine (toimib ainult DA- ja DFA-seeria objektiividega)
5) Värvustasakaalu juhtimine, uus CTE režiim, mis rõhutab näiteks päikeseloojangu värve; uus režiim sooja valgusega päevavalguslampide valguses pildistamiseks
6) Mitmekordse särituse funktsioon, mis kuvab juba tehtud kaadrid ühendatuna LCD ekraanile
7) Autoriõiguste andmete lisamine EXIF andmetesse
8. RAW nupp failivormingu muutmiseks
9) 16 digitaalfiltrit visuaalefektide loomiseks
10) Universaalsel standardil põhinevad värvipõhised juhtnupud/kettad töö lihtsustamiseks ja kiireks ligipääsuks
11) PENTAX Digital Camera Utility 4 tarkvara:
RAW failide ilmutusprogramm (põhineb Ichikawa Soft Laboratory poolt väljatöötatud populaarselt SILKYPIX RAW mootoril) ning pildibrauser.

Eraldi müüdav lisavarustus
Akutald D-BG4

Spetsiaalselt PENTAX K-7 kere jaoks väljatöötatud D-BG4 akutallas saab kasutada liitiumakut või kuut AA mõõdus elementi. Kuna akutald lisab kaamerale teise aku, suureneb ühe laadimisega jäädvustatav kaadrite arv märkimisväärselt. Vertikaalformaadis pildistamise lihtsustamiseks on akutallal päästikunupp, eelvaate hoob, elektroonilised valikukettad, särilukustuse nupp, roheline nupp ja AF nupp. Sarnaselt kaamera kerele on ka akutald tolmu-, ilmastiku- ja külmakindel.

  • PENTAX, K-7 ja PENTAX Digital Camera Utility on HOYA CORPORATION kaubamärgid.
  • HDMI, HDMI logo ja High-Definition Multimedia Interface on HDMI Licensing LLC kaubamärgid.
  • Kõik teised tootenimed ja brändid on nende omanike kaubamärgid.
  • Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.
  • (300)

    Artiklis kirjeldatud tooted:
    Silicon Power 8 GB USB 2.0 Lux Mini 720 sinine Maitsekas alumiiniumkorpuses USB mälupulk
    Jobo pildiraam digitaalne 7" Nano Pro Jobo pildiraam digitaalne 7" Nano Pro Superõhukene (alla 1 cm) 7" ekraaniga digiraam koos juhtpuldiga, mille alumises servas on puutetundlikud nupud kõigi tähtsamate funktsioonide juhtimiseks. Need nupud muutuvad...
    Nikon D90 + Tamron 17-50mm F2,8 12,3 miljoni piksliga 23,6 × 15,8 mm Nikon DX sensor, 11-punktiga autofookus, 3" Live View LCD ekraan, D-Movie (1280 × 720 pikslit).
    Postitus meeldis?
    Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
    .
    .

    Sarnasel teemal artiklid

    Kommentaarid

    Samast kategooriast

    Viimased kommentaarid

    "https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

    Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

    "Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

    Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

    "Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

    Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

    "Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

    Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

    "Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

    Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga