Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax esitleb: 26x suumiga X90

Aasta eest tõi Pentax välja oma esimese supersuumi nimega X70 324.81€. See on suurepärase pildiloomega kaamera, mille vaat et ainukeseks tõsiseks puuduseks leidsin eelmisel suvel Digitesti veebilehel kirjutatud ülevaates olevat aku liig väikse mahtuvuse. See viga on nüüd parandatud.

Täna esitleb Pentax uut supersuumkaamerat nimega x90. Tegemist on x70 järglasega. X90 aparaat on oma eelkäijaga päris sarnane – nii väliselt kui ka sisemiselt. Olulisemad muudatused ongi suurema mahtuvusega aku ning objektiivi laiem fookuskauguste vahemik. Ja muidugi ka hind – X90 kaamera maksab pea 1000 krooni vähem kui X70 aasta tagasi.

Senise 24x suumi asemel on uuel aparaadil 26x suumiga objektiiv. See tähendab sama laia vaatenurka nagu 26-676 mm fookuskaugusega objektiivil 35 mm filmikaamera või täiskaadersensoriga digipeegli ees. Täpselt sama suure suumikordajaga on ka näiteks Nikoni uus kompaktkaamera Coolpix P100, Olympus lajatas aga paar nädalat tagasi lagedale lausa 30x suumiga aparaadi.

Võrreldes eelkäijaga on X90 kaameral lisaks akule ja objektiivile siiski ka kaks triviaalsemat muudatust – X70 seest päritud suurepärane elektrooniline pildiotsija on nüüd varustatud dioptrikorrektsiooniga. HD-lahutusvõimega videot saab nüüd kaameratst teleriekraanile suunata sest kaameral on HDMI micro pesa.

Sensori lahutusvõimet Pentax tõstnud ei ole, ja hea ongi. X70nelt päritud 12 MP sensor salvestab ka X90 sees nii fotosid kui ka HD formaadis (1280 x 720) videoklippe. X90 omab Pentaxi digitaalsetest peegelkaameratest tuntud mehaanilist värinastabilisaatorit SR (Shake Reduction). Movie SR värinastabilisaatorirežiimi on võimalik ka filmimise ajaks sisse lülitada.

Kaameral on kiire – 11 kaadrit sekundis – sarivõtte funktsioon. Nii saab klõpsida 5 MP suuruseid fotosid kuni 21 kaadrit järjest. X90 omab nelja erinevat pildi külgede suhte valikut (4:3, 3:2, 16:9 ja 1:1), 26 erinevat pildiprogrammi, 33,6 MB sisemälu, 2,7″ LCD-ekraani ja Digital Wide funktsiooni, mis suudab kahest kaadrist teha ühe, eriti laia vaatenurgaga pildi.

Pentax X90 peaks turule jõudma märtsi lõpus. Hinnaks Photopointis: 4999.-

Pentaxi ametlik eestikeelne pressiteade

[nggallery id=68]

HDMI micro

(456)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax Optio X70 12 megapikslit, 24× optiline suum (35 mm ekvivalendina 26-624 mm), 33,6 MB sisemälu, 2,7" TFT ekraan, pildistabilisaator (sensori nihutus), näo- ja naeratuse tuvastus, HD video, intervallvõte.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga