Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax esitleb: 24x suumiga Optio X70

Postitas: Lauri

Eelmisel sügisel toimunud Photokina fotomessi aegu vihjas Pentax, et pöörab käesoleval aastal pilgu kompaktkaamerate ja digipeeglite vahele jäävale sektorile.

Seal asuvad peegelkaamerate välimusega supersuumid, inglise keeleruumis nimetatakse neid tihtipeale bridge-kaamerateks.

Pentax ei lobisenud niisama. Täna esitleb Jaapani kaameratootja oma esimest supersuumi nimega Optio X70.

Optio X70 masinal on võimas, 24x suumiga objektiiv fookuskaugusega 26-624 mm (35 mm ekvivalent), 12 MP sensor ning HD formaadis (1280 x 720) video salvestamise funktsioon. X70 omab Pentaxi digitaalsetest peegelkaameratest tuntud mehaanilist värinastabilisaatorit SR (Shake Reduction). Movie SR värinastabilisaatorirežiimi on võimalik ka filmimise ajaks sisse lülitada.

Kaameral on kiire – 11 kaadrit sekundis – sarivõtte funktsioon. Nii saab klõpsida 5 MP suuruseid fotosid kuni 21 kaadrit järjest. X70 omab nelja erinevat pildi külgede suhte valikut (4:3, 3:2, 16:9 ja 1:1), 20 erinevat pildiprogrammi, 33,6 MB sisemälu ja Digital Wide funktsiooni, mis suudab kahest kaadrist teha ühe, eriti laia vaatenurgaga pildi.

Pentaxi ametlik pressiteade:

Kolmapäev 3. märts 2009.

HOYA CORPORATION PENTAX Imaging Systems Division annab teada uuest PENTAX X70 digitaalkaamerast. Kaameral on võimas 24× suumobjektiiv ning kompaktne ja kerge korpus. Kaamera on mõeldud universaalseks kasutamiseks erinevates situatsioonides igapäevasest pildistamisest ja reisimisest kuni spordivõistluste jäädvustamiseni.

Peamised omadused

1. Mitmekülgne optiline 24× suumobjektiiv erinevate objektide jäädvustamiseks
X70 kompaktses ja kerges korpuses on võimas 24× optilise suumiga objektiiv (35 mm ekvivalendina 26 – 624 mm). Kombineeritult intelligentse suumiga saab X70 ulatust suurendada kuni 150 korda (35 mm ekvivalendina kuni 3900 mm) ilma, et optiline kvaliteet seejuures kannataks.

2. Usaldusväärne pildistabilisaator terava kujutise jäädvustamiseks
X70 kasutab pildi stabiliseerimiseks sensori nihutamisel põhinevat SR (Shake Reduction) süsteemi. Pildistabilisaatorit läheb enim tarvis olukordades, kus säriajad on pikad (hämaras) ning pikemate fookuskauguste korral. Täpsete gürosensorite abil tuvastatakse kaamera liikumine (värisemine) ning värina mõju pildile kompenseeritakse CCD sensori asendi kiire muutmise teel nii horisontaal- kui vertikaalsihis. Stabilisaatori efekt on hinnanguliselt võrdne kolm astet lühema säriajaga.

3. Kiire sarivõte olulise hetke jäädvustamiseks
X70 lubab pildistada sarivõtet kiirusega ligikaudu 11 kaadrit sekundis kuni 21 kaadrit järjest.* Koos automaatse jälgiva teravustamisega, mis suudab kiirestiliikuvaid objekte teravana hoida, võimaldab X70 jäädvustada ainulaadseid ning teravaid kaadreid, olgu pildistatavaks aktiivne laps või lemmikloom.
*Sarivõtte aktiveerimisel fikseerib kaamera pildi suuruseks 5M (2592 × 1944 pikslit).

4. Kõrge pildikvaliteet
12 megapikslit, kõrge sooritusvõimega pilditöötlusprotsessor ning kvaliteetne PENTAX suumobjektiiv tagavad selge ja terava pildi. X70 võimaldab lisaks sellele valida ka lõpptöötluse – ere, loomulik või mustvalge.

5. Pildistabilisaatoriga ning HD kvaliteediga videosalvestus
X70 suudab jäädvustada kvaliteetseid videolõike HD TV (1280 × 720 pikslit) mõõdus. Spetsiaalne Movie SR režiim*** vähendab kaamera värina mõju filmimise ajal tarkvaraliselt. Tulemuseks on selge ja kvaliteetne videopilt. ** Movie SR režiim vähendab kaamera vaatenurka.

6. Erinevad pildistusrežiimid
X70 pakub kasutamiseks nelja pildistusrežiimi. Programmautomaatika (P) puhul valib kaamera optimaalse säriaja ning avaarvu kombinatsiooni. Avaprioriteedi (Av), säriajaprioriteedi (Tv) ning manuaalrežiimi (M) puhul valib kaamera kasutaja kas ühe või mõlemad säriparameetrid ning omab seega loomingulist kontrolli pildistamise üle.

7. Auto Picture automaatrežiim
Auto Picture režiimis valib X70 automaatselt sobivaima pildiprogrammi pildistatava valgustatuse ning muude tingimuste põhjal. See kasutajasõbralik režiim valib lisaks õigele pildiprogrammile (maastik, portree, öövõte, öine portree, lill, sport ja standardne) vajadusel automaatselt ka lähivõtterežiimi (kui pildistatav asub kaamerale lähedal).

8. Ülikiire näotuvastusfunktsioon
X70 näotuvastusega AF&AE (autofookus&automaatsäri) funktsioon on eriti kasulik inimeste pildistamisel. Kaamera suudab kaadris tuvastada 0,03 sekundi jooksul kuni 32 nägu. Lisaks sellele kuuluvad X70 varustusse naeratuse tuvastus, mis pildistab just sel hetkel kui pildistatav naeratab ning silmapilgutuse tuvastus, mis hoiatab fotograafi juhul kui pildistatav särituse hetkel silmi pilgutas.

9. Automaatne tundlikkuse juhtimine kuni ISO 6400
X70 on varustatud automaatse tundlikkuse juhtimisega, mis stseeni valgustatusest ning objektiivi fookuskaugusest lähtuvalt valib automaatselt sobiva tundlikkuse. Tänu sellele kasutab kaamera hämaras pildistamisel (öised vaated, spordivõistlused sisetingimustes) teravate tulemuste tagamiseks lühemaid säriaegu. Automaatse tundlikkuse ulatust saab määrata vahemikus ISO 50 kuni ISO 6400.

10. Suur ja hea nähtavusega 2,7-tolline LCD monitor
Kompaktsusele vaatamata on X70 tagaosas suur 2,7-tolline 230 tuhande piksliga ere LCD ekraan. Tänu peegeldusvastasele AR (Anti-Reflection) kattele on monitori peegeldused eredates välitingimustes minimaalsed. X70 on varustatud ka elektroonilise pildiotsijaga, mis on kasulik vastuvalgust pildistamisel ning olukorras, kus kaamerat on tarvis kindlamalt käes hoida.

11. Muud omadused
1) Pildi külgede suhte valik: 4:3, 3:2, 16:9 või 1:1
2) Pildiprogrammide valik koosneb 20 erinevast programmist; nende hulka kuulub uus Beebi programm, mis jäädvustab lapse elava näo tervetes toonides
3) Ülesäri kompensatsioon aitab ära hoida valgeks põlenud alasid
4) makrorežiim võimaldab pildistada lähivõtteid kaamera objektiivist kuni 1 cm kaugusel asuvatest objektidest
5) Digital Wide funktsioon suudab kahest kaadrist teha ühe eriti laia vaatenurgaga pildi (35 mm ekvivalendina 20 mm objektiiv)
6) Mugavus reisimisel – maailma ajavööndid: 75 linna, 28 ajavööndit
7) Pildiraamide kasutamine (90 raami kaamera mälus) pakub raamimise võimalust enne pildistamist
8 ) Umbes 33,6 MB integreeritud mälu
9) Välklambist tulenevate punaste silmade korrigeerimine taasesituse käigus.

♦PENTAX ja Optio on HOYA CORPORATION kaubamärgid.
♦Kõik muud toote- ja brändinimed on nende omanike kaubamärgid.
♦PRINT Image Matching III compliant
Copyright 2001 Seiko Epson Corporation. Kõik õigused kaitstud.
Print Image Matching on Seiko Epson Corporation kaubamärk.
PRINT Image Matching logo on Seiko Epson Corporation kaubamärk.
♦Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.

(189)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga