Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Peaaegu karbist välja: Pentax X90 prototüüp

Päev vähem kui nädala eest esitles Pentax supersuumkaamerat nimega X90. Tegemist on aasta tagasi lavale astunud X70 järglasega ning Pentaxi teise supersuumiga üldse.  See  12 MP sensoriga, 26 x suumiga, mehaanilise värinastabilisaatoriga, 11 fps sarivõttega, HD formaadis 720p videosalvestusfunktsiooniga, senisest suurema mahtuvusega akuga ja odavama hinnaga digikaamera jõuab poelettidele märtsi lõpus – aprilli alguses. Photopointi ajaveebi salajastesse maa-alustesse laboratooriumidesse jõudis aga äsja X90 müügieelne prototüüpeksemplar. Katsealune nr 91239.

Võrreldes aasta tagasi esitletud X70 mudeliga ei ole X90 väliskujus suuri muutusi toimunud (vaata Photopointi ajaveebis ilmunud artiklit “Karbist välja: Pentax Optio X70“)

Kaamera tagaküljel olevate nuppude asetus, välimus ja iseloom on identsed X70 kaameraga ja sarnane Pentaxi algtaseme digipeegliga K-x 456.48€.  Keskel olevast näo ikooniga nupust saab lülitada sisse nii naeratuse- kui ka lihtsalt näotuvastust. All paremal olev roheline nupp on vaikimisi seatud käivitama rohelist automaatrežiimi. Sellele saab aga omistada ka mõne muu funktsiooni (ISO, särikompensatsioon, memode salvestamine jne).

X70 läikivast plastikust plaat on X90 mudeli puhul asendatud hõbedast karva plaadi ja päästikuga.

Prototüüpkaamera prototüüpaku.  Pentaxi vanema supersuumi X70 liitiumaku võimaldab ühe laadimiskorraga teha umbkaudu 170 võtet. See näitaja oli X70 põhiline ja vaat et et ainuke tõsisem puudus. Pentax teatab nüüd, et X90 aku on hulga suurema mahtuvusega. See on kindlasti tõsi. Aku on visuaalselt suurem kui vanema mudeli oma ja ka kaalub rohkem. Kahjuks ei ole Pentax siiani kusagil kirjutanud seda, mitu võtet siis sellel akuga täpselt teha saab.

Pentax X90 salvestab fotosid SD/SDHC mälukaardile. Statiivikeere on jätkuvalt tsentrist veidi vasakul ja plastikust.

Kuigi Pentax x70 kaameral oli samasugune HD-video salvestamise funktsioon nagu sellel uuel aparaadil siin, ei olnud sellel võimalust neid videoklippe HD-formaadis otse kaamerast teleriekraanile kuvada. X90 aparaadil on see võimalus olemas – tänu HDMI ühendusele kummikatte taga. Sealsamas on ka port kaamera ühendamiseks tavaliste piltide ja videote vaatamiseks ja anemevahetuseks arvutiga.

Elektrooniline pildiotsija on varustatud diopterkorrektsiooniga. Pildiotsija vasakul küljel olevat ratast liigutades näevad ka prillikandjad väiksel ekraanil toimuvat ilma prillideta selgelt. Kahjuks ei anna Pentax informatsiooni selle kohta, kas ehk minu 4-miinuseline klaasikangus korrektuuri piiridest välja jääb. Lisandunud lääts tähendab muidugi seda, et pildiotsija ulatub senisest rohkem kaamera kerest väljapoole (on pikem).

Ilma selle kummipadjandita oleks kaamerat oluliselt halvem käes hoida.

(268)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax K-x + 18-55mm sinine 12,4 megapikslit, CMOS sensor, sensori stabilisaator ja tolmueemaldus, 11-punktiga AF, HDTV videosalvestus, 4,7 kaadrit/sekundis sarivõte, HDR võte, 2,7" tolline LCD monitor, kompaktne korpus.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga