Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Panasonicu elusuuruses rong sõidab tavaliste taskulambipatareidega

panasonic-rong-patareid

Panasonic on sel nädalal Jaapanis näitamas hoopis eriskummalist sõiduvahendit. Nimetagem seda siis rongiks, veduriks või trammiks – igatahes sõidab see elusuuruses masin rööbastel ning ammutab liikumiseks vajaliku energia 99-st tavalisest D-mõõdus patareist. Nendestsamadest, mida müüakse toidupoodide kassade kõrval ja mida oleme harjunud tavaliselt kasutama suuremate taskulampide sees. 

Rong on valmistatud eesmärgiga demonstreerida taas kord Panasonic Evolta-seeria patareide suurt mahtuvust ja pikka vastupidavust. Raua ja plastiku asemel on rong tehtud spetsiaalsest tugevdatud kartongist ning on seetõttu väga kerge. 99 Evolta D patarei ja reisijatega pardal suutvat see läbida vahemaa pikkusega vähemalt 8 kilomeetrit. Seda, kui kaugele rong päris elus ja tegelikult jõuab, kavatseb Panasonic testida mõne nädala pärast tavalisel raudteel.

 

 

 

Evolta patareide kestvust on Panasonic demonstreerinud mitmel eelmiselgi aastal. Siis rakendati tööle pisike, kahe AA patareiga varustatud robot, kes ronis Suures Kanjonis mööda köit, sõitis Le Mansi ringrajal, kõndis 500 km iidset kaubateed ja võttis osa Hawaii Raudmehe triatlonist. See oli muidugi puhas show ja tsirkus rahvale.  Palju tõsisemad katsetused ning testid viidi läbi 2008. aastal Ameerika Riiklikus Standardite Instituudis (ANSI) ning Ülemaailmses Elektrotennika Ühenduses (IEC), kus Evolta patareid tunnistati “kõige kauem kestvateks AA leeliselementideks maailmas”. Nende testide alusel tunnistas Guiness World Records Panasonicu uued patareid “kõige kauem kestvateks AA leeliselementideks maailmas. 

Panasonic on üks suuremaid liitiumakude tootjaid maailmas. Alles sel suvel sõlmis ettevõte kaaluka lepingu USA elektriautode tootjaga Tesla Motors. Lepingu kohaselt luuakse Nevada osariiki ülisuur, päikesepatareidest ja tuulegeneraatoritest voolu ammutav tehas (inglise keeles nimetatakse seda terminiga “gigafactory”), kus Panasonic asub tootma Tesla elektriauotde akusid.

Tavatarbijatele valmistab Panasonic kõikmõeldavat tüüpi patareisid ja akusid. Lisaks tippklassi Evolta patareiseeriale on Panasonic ka fotograafide poolt hinnatud Eneloop akude valmistaja.

Allikas: NTV News 24

(1336)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga