Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Panasonic GH3 hübriidkaamera video teeb peegelkaameraile tuule alla

Oi, kuidas videograafidele meeldib Panasonicu GH2 hübriidkaamera. Nad ei võrdle selle videopilti mitte Canoni 5D Mark II aparaadi omaga (see jäävat GH2 pakutavast kaugele maha), vaid koguni RED profikaameratest välja tulevate klippidega. Kujutage siis ette, mida teeb ühe sellise videograafi süda, kui ta näeb seda uut kaamerat. Panasonic GH3. Selle magneesiumsulamist korpus ja juhtnuppude kaskaad ei jäta kahtlust, et tegemist on nüüd juba profikasutajale suunatud aparaadiga. Tõsiselt – millisel teisel kaameral on viis muudetava funktsiooniga Fn-nuppu? Lisaks veel kolm Custom-režiimi programmirattal.

GH3 16,5 MP sensor salvestab full HD videot nii 24 kui ka 50 kaadrit sekundis kiirusega – ning mõlemat progressiivselt. Juba see ainuüksi on päris kõva sõna. Sellele lisaks on Panasonic aga videoentusiastide soove kuulda võtnud ja lisanud video valikutesse ALL-I režiimi mis filmib videot andmesagedusega 72Mbit/s. (Canon 5D Mark III filmib ALL-I režiimis 91Mbit/s andmevooga, kuid videopildi kvaliteetsud sõltub ka muudest näitajatest).  GH3 kaameral on sisseehitatud stereomikfofon ning 3.5mm mikrofoni kja kõrvaklappide pesad. Lisaks veel Timecode salvestamine, Focus Peaking abi käsitsi teravustamisel, intervallvõtte režiim, aegluubis video salvestamine ja võimalus ühendada XLR-adapteri abil profiklassi lisatarvikuid.

Foto poole pealt on Panasonic välja öelnud, et GH3 on hetkel kõige kiirema autofookusega hübriidkaamera. Sarivõtte maksimumkiirus on 6 kaadrit sekundis, ISO saab nihutada vahemikus 100-12800. Puutetundlikule (kahjuks mitte resistive-tüüpi nagu Canon EOS 600D kaameral) LCD-ekraanile sekundeerib elektrooniline pildiotsija, mille OLED ekraani lahutusvõime oma 1740 ooo pildipunktiga küll Sony elektroonilistest otsijatest maha jääb.

Panasonic GH3 on endale nõudmas kõige kõrgemat kohta hübriidkaamerate seas. Homme vaatame seda kaamerat juba Photokina fotomessil lähemalt.

 

 

 

 

 

 

 

(650)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga