Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Panasonic esitleb kompaktset hübriidkaamerat DMC-GF1

Postitas: Lauri

Kui Panasonic aasta eest maailma esimese vahetatavate objektiivide ning 4/3 formaadis sensoriga kompaktkaamera välja tõi, ei saanud see sugugi nii sooja vastuvõtu osaliseks kui oleks võinud. Micro Four Thirds süsteemit oodati kompaktsust, G1 oli aga pea sama suur kui pisemad digipeeglid.

See oli hoopis Olympus, kes käesoleva aasta suvel esimese enam-vähem kompaktkaamera mõõtmetega hübriidkaamera turule tõi. Tekitades sellega vaat et suuremagi meediakära kui G1 omal ajal. Kärast ja kompaktsusest hoolimata on aga ka Olympuse EP1 uhkel masinal kaks olulist puudust: sellel ei ole sisseehitatud välklampi ega videorežiimi.

Nüüd on Panasonicu kord vastata, ning seda ta ka täna teeb, esitledes oma kolmandat hübriidkaamerat Lumix DMC-GF1. See olevat (Panasonicu väitel) maailma kõige pisem ja kergem vahetatavate objektiividega ja sisseehitatud välklambiga digitaalne kaamera.

Ilmselt ei läinud Te demagoogia ohvriks ning panite eelmises lauses tähele tingimust “sisseehitatud välklambiga” – Olympus EP1 kaamerast on Panasonicu tänane üllitis siiski suurem, kuigi mitte väga oluliselt. Suuruste vahe ei olegi siin niivõrd oluline kuivõrd see, et Panasonic loetleb oma kaamera omadustes üles nii sissehitatud välklambi kui ka HD videorežiimi.

Panasonic DMC-GF1 südameks on seesama 12,1 MP Live MOS sensor, mida võib leida ka DMC-G1 seest. Kaameral on 3″ 460 000 piksliga LCD-ekraan (EP1 3″ ekraan mahutab poole vähem piksleid), HDMI port, RAW faili salvestamise võimalus, kiire autofookus, AF abivalgus, ISO 100-3200 ja säriaegade valik 60 – 1/4000 sek.

Foto: dpreview.com

Erinevalt EP1 kaamerast ei ole GF1 mudelil sisseehitatud värinastabilisaatorit – see on võimaldanud luua aparaadi veidi õhema kui Olympuse hübriid. Selle pisikese puuduse korvab aga sisseehitatud välklamp. Viimane kargab välja aparaadi parempoolsest nurgast. Vähemasti fotodel – näeb selle vallapäästmismehhanism välja… mitte just kõige vastupidavam.

DMC-GF1 videorežiim ei saa muidugi vastu DMC-GH1 kõrgeltülistatud võimekusele kuid on siiski täiesti arvestataval tasemel. Aparaat filmib 1280×720 piksli suurust videot kiirusega 30 kaadrit tunnis. Monoheliga ning AVCDHD vormingus.

Kaamera ühildub kõikide Micro Four Thirds süsteemi objektiividega ning adapteri abil ka 4/3 süsteemi objektiividega (autofookus toimib sel juhul vaid valitud mudelite puhul). Lisavarustusena on saadaval optiline pildiotsija, välised välklambid, kaugpäästik, objektiivid jne. Kaks uut Micro Four Thirds objektiivi tõi Panasonic välja ka täna.

Panasonicu ametlik pressiteade

(264)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga