Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Panasonic esitleb full HD 3D-videokaamerat

Kui on 3D telerid, siis peavad olema ka 3D videokaamerad, millega sellistele ekraanidele sisu toota saab. Selliseid kaameraid on olemas olnud ka enne tänast päeva. Panasonicu oma on aga esimene, kus kaks objektiivi on konstrueeritud ühe ja sama kaamera sisse.

Läbi nende kahe objektiivi salvestub korraga kaks Full HD (1080p) formaadis videovoogu. Need salvestuvad tavalistele SD mälukaartidele. Seni oli Panasonic plaaninud kasutada omaenda välja töötatud P2 mälukaarte aga SDXC tulek pani firma ilmselt ümber mõtlema. Panasonicu 3D kaamera olevat lihtsalt käsitletav, selle meisterdatud filme saab vaadata Panasonicu 3D plasmatelerite abil.

[nggallery id=29]

Pressiteade, 8. jaanuar 2010

Panasonic tutvustab maailma esimest integreeritud full HD 3D-videokaamerat

Messil CES 2010 tutvustatav kaamera on saadaval alates sügisest 2010. Kaamerat iseloomustav salvestamise tahkissüsteem pakub  juba lähitulevikus tõhusat täiskõrglahutusega 3D-video tootmisvõimalust.

Panasonic Corporation toob 2010. aasta sügisel turule maailma esimese* professionaalse täielikult integreeritud täiskõrglahutusega 3D-videokaamera. Firma hakkab tellimusi võtma aprillis.  Professionaalse täiskõrglahutusega 3D-tahkisvideokaamera tehnoloogilisi näidiseid tutvustatakse Panasonicu messiboksis 2010. aasta rahvusvahelisel tarbeelektroonika näitusel CES Las Vegases (USA) 7.-10. jaanuaril.

Tutvustatav HD 3D-videokaamera pakub järgmisi põhieeliseid:

Lihtsam kasutada

Praegused 3D-süsteemid on suuremastaapsed konstruktsioonid, milles kaks kaamerat on paigaldatud rakisele paralleelselt või vertikaalselt ristuma üle poolpeegli. Lisaks on vaja kasutada eraldi salvestusseadmeid. Panasonicu uues täiskõrglahutusega 3D-videokaameras on objektiivid, kaamerakere ja kahele mälukaardile salvestav salvesti integreeritud ühte kergesse korpusesse. Videokaamera on varustatud ka stereoskoopilise reguleerimise juhtseadistega, mis muudavad selle kasutamise lihtsamaks.

Videokaamera optilises osas kasutusele võetud kahe objektiiviga süsteem võimaldab reguleerida ühituspunkti**. Olemas on ka funktsioonid horisontaalse ja vertikaalse nihke automaatselt korrigeerimiseks.  Tavaliste 3D-kaamerasüsteemide kasutamisel tuleb neid korrigeerimisi teha arvuti või välise videoprotsessori abil. Ent see uus videokaamera kalibreeritakse automaatselt uuesti ilma välisseadmete kasutamise vajaduseta, võimaldades nii kohest 3D-pildi jäädvustamist.

Paindlikum

Tahkismäluga failipõhine salvestussüsteem pakub suuremat paindlikkust täiskõrglahutusega 3D-videote tootmisel suuremaid väljakutseid esitavates võttekeskkondades. Videokaamera on kaalult kergem ja väiksem praeguste 3D-rakistega võrreldes ning pakub seejuures kaamerat käes hoides salvestamisele omast paindlikkust.  Ülesseadmine ja transport on lihtsamad, muutes kaamera ideaalseks spordi-, dokumentaal- ja filmiprojektide jaoks.

Tahkiskonstruktsiooni töökindlus ja töövoog

Kahe objektiiviga 3D-videokaamera parema ja vasaku täiskõrglahutusega videovoo saab salvestada failidena SDHC-/SD-mälukaartidele, tagades nii kõrgema töökindluse lindi, laserketta, kõvaketta või muu mehaanikal põhineva salvestussüsteemi kasutamisega võrreldes. Selline ilma liikuvate osadeta tahkiskonstruktsioon aitab märkimisväärselt vähendada hoolduskulusid, tagab 3D-videokaamera parema talitluse äärmuslikes keskkondades ning muudab selle vastupidavamaks äärmuslikele temperatuuridele, löökidele ja vibratsioonile.

Ning kasutajad naudivad kiiret ja äärmiselt tootlikku failipõhist töövoogu kohese suvapöördusega salvestatud sisule, lihtsat ühenduvust nii Mac’i kui PC-põhiste platvormidega ning suuremat salvestusmahtu.

Taskukohasem

Standardiseeritud täielikult integreeritud konstruktsiooniga täiskõrglahutusega 3D-videokaamerat pakutakse traditsiooniliste 3D-rakistega võrreldes palju madalama hinna eest. Selle käes hoitava seadme transportkulud on väiksemad ning kiiremad seadistusajad vähendavad tööjõukulu. Juba kõikjal saadaolevate standardsete korduvalt salvestatavate SDHC-/SD-mälukaartide kasutamine muudab ka kulud andmekandjatele peaaegu tähtsusetuks.

Lisaks videokaamerale kavatseb Panasonic pakkuda ka profikvaliteediga 3D täiskõrglahutusega LCD-ekraani võttekohas kasutamiseks ja professionaalset kõrglahutusega digitaalset AV-mikserit sündmustest kohapeal 3D-video tootmiseks. Panasonic pakub professionaalseid tootmisseadmeid, et videoprofid saaks tõhusalt luua 3D-sisu selleks, et tarbijad saaks nautida 3D-videot Panasonicu 3D-kodukinosüsteemi kasutades.

Tehnilised põhiandmed:

  • Toote nimetus: kahe objektiiviga täiskõrglahutusega 3D-videokaamera (valmistatakse tellimisel)
  • Põhiseadme soovituslik jaehind: $ 21 000
  • Saadaval alates: sügis 2010 (valmistatakse tellimisel)
  • Energiatarve: vähem kui 19 W (ainult põhiseade)
  • Kaal: vähem kui 3 kg (ainult põhiseade)
  • Salvestatav andmekandja: SDHC-/SD-mälukaart

*     Integreeritud kahe objektiiviga täiskõrglahutusega 3D-videokaamerana, mis suudab salvestada täiskõrglahutusega 3D-videot mälukaartidele. 2010. aasta jaanuari seisuga (meie uuringule tuginedes).

**    Punkt, milles vasaku ja parema kaamera objektiivide optilised teljed koonduvad.

(406)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga