Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nikon esitleb digitaalset peegelkaamerat D3x

Pingelangus valdab täna kõigi Nikoni austajate meeli – Nikon ei petnud nende lootusi ning tutvustab täna ametlikult oma digitaalsete peegelkaamerate uut lipulaeva nimega D3x.

Uus kaamera vahetab välja Nikoni ülipopulaarse D3 profikaamera 129.89€. Täna esitletavat uut digipeeglit on väga lihtne iseloomustada – see on D3, mille sensoril on pea poole rohkem piksleid.

Sellega on kõige olulisem öeldud. Teised tähtsamad erisused tehniliste andmete loeteludes nende kahe kaamera vahel – sarivõtte kiirus ja ISO ulatus – tulenevad otseselt pikslite arvu tõstmisest. D3x on esimene Nikoni kaamera, mis rahuldab tõeliselt maastiku- ja loodusepildistajate kõrgeid nõudmisi fotode lahutusvõimele. Uue aparaadi sensoril on pea poole rohkem piksleid kui vanal olijal – 24,5 miljonit (efektiivset). See tähendab muuhulgas, et Sony A900 43.71€ jätkab oma hegemooniat, olles 24,6 MP-ga suurima pikslite arvuga sensoriga digipeegel maailmas. Ah, Feng Hui, miks sa pidid need kaks pikslit tööpäeva lõpus tehasest lahkudes endale taskupõhja peitma….

D3 sarivõtte kiirus maksimaalse lahutusvõimega (12,1 MP) pildistades on üheksa kaadrit sekundis. D3x suudab oma 24,5 miljoni piksliga pildistada sarivõtet kiirusega viis kaadrit sekundis. Ühes sekundis suudab D3 seega töödelda 109 MP, D3x aga 122 MP.

See tähendab, et uue kaamera pilditöötlusprotsessor on madalama sarivõtte kiiruse juures tegelikult vanemast võimsam, kuid mitte üldse väga palju. D3-ga võrreldes on uut ses suhtes justkui liig vähe edasi arendatud, teisalt on aga ka  Canoni 1Ds Mark III 21,1 MP digipeegli sarivõtte kiiruseks 5 kaadrit sekundis, Canoni EOS 5D Mark II sarivõtte kiirus 21,1 MP juures on aga kõigest 3,9 kaadrit sekundis.

D3x ei oma D3-ga võrreldes nii laia ISO seadistuse võimalust. Uuel kaameral on tundlikkust võimalik seada ISO 100 – 6400, D3-l on maksimaalseks ISO väärtuseks 25600.

Selles kitsenduses tuleb süüdistada suurt pikslite arvu sensoril. Võrreldes D3 kaameraga on neid seal poole rohkem, ning nad on ka poole väiksemad. Mida väiksem on piksel, seda väiksem on ka selle valgustundlikkus ning seda suurem on selle poolt toodetav digimüra kõrgetel ISO-väärtustel.

D3x omab funktsiooni mis esimesena nägi ilmavalgust Nikoni D700 digipeeglis 519.75€ – võimalus hüpata otse “My Menu” menüüsse programmeeritava nupu kaudu. See teeb nt “ISO Auto” funktsiooni sisse/välja lülitamise väga lihtsaks ja kiireks.

Muud olulised näitajad on nendel kahel kaameral samad.

Paneb veidi imestama, et Nikon ei ole tõepoolest teinud ühtegi muudatust kaamera kere ehituses,  nuppude asetuses (D90 25.41€ ja D700 519.75€ puhul on Nikon selles osas kõvasti vaeva näinud) ega isegi olulisel määral pilditöötlusprotsessori võimsuse tõstmisel. Tundub, nagu oleks jäädud puhkama D3 loorberitele – need on küll imelised loorberid, kuid varsti juba mitu aastat vanad. Sellegipoolest saab D3x näol olema tegemist Nikoni kõige parema digitaalse peegelkaameraga üldse.

Täielik tehniliste andmete loetelu Nikon Eesti veebilehel.

Nikoni ametlik pressiteade ja ingl. keelsed tehnoandmed dpreview.com veebilehel.

(479)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Olympus FE-5020 pruun 12 megapikslit, 5× optilise suumiga (35 mm ekvivalendina 24-120 mm) objektiiv, 2,7-tolline LCD ekraan, näotuvastus.
Olympus filter PRF-D40,5 Objektiivi kaitsefilter, mis on mõeldud M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 objektiivile
TomTom EasyPort Mount Kit (ONE, XL) Tahad kasutada ONE või XL seadet rohkem kui ühes autos?
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga