Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Need on Photopointi 2015. aasta ostetumad arvutimängutarvikud

2015-top-m2ngutarvikud

2015. aasta lõpuni on jäänud napid 6 nädalat. Vaikselt võib juba hakata tagasi vaatama ja igasuguseid kõige-kõigemaid nimekirju koostama. Siin blogis oleme juba otsa lahti teinud ja seadnud ritta 10 Photopointist kõige rohkem ostetud naiste parfüümi ja meeste parfüümi. Sest tõesti – Photopopointi e-poest võib lisaks kaameratele, arvutitele ja muule sellisele tühjale-tähjale hankida ka eluliselt palju vajalikumat kraami.

Selles postituses jätkame siiski traditsioonilisemal lainel ja võtame akutrellide või dušigeelide asemel vaatluse alla arvutimänguritele mõeldud tehnika. Uurime, milliseid arvutihiiri, klaviatuure, kõrvaklappe ja hiirematte Photopointist 2015. aasta jooksul kõige enam ostetud on.

See, et need kõik seadmed on mänguritele mõeldud kategooriast, ei tähenda üldsegi, nagu need poleks sobilikud kontoritööks või tavalise koduarvuti juurde. Arvutimänguritele suunatud tarvikud on tavalisest kvaliteetsemad, vastupidavamad. mugavamad kasutada ja rohkemate võimalustega. Mänguriklaviatuur või -hiir on nagu profitööriist, mis ongi mõeldud vastu pidama tundide pikkusele intensiivsele kasutamisele.

See postitus peaks olema sulle kasulik siis, kui soovid ka ise mingit sellist arvutitarvikut hankida, aga ei tea täpselt, millist. Kui juba rahvas ütleb, et see on hea ja seda arvamust ka omaenda rahakotiga kinnitab, siis ei saa ka sina sedasama valides väga palju mööda panna. Need tooted siin all peaksid esindama seda magusat hinna-kvaliteedi suhet, mida enamik meist taga otsibki. Seega lubage esitleda…

 

Photopointi 2015. aasta top 5 mängurihiired

1. Roccat Savu

Mänguritele mõeldud hiirte seas troonib võimsalt esikohal Roccat Savu. See on üks soodsamaid Roccati hiiri ja sobib imehästi nii töölauale kui ka koju arvuti külge.

Savu on keskmise suurusega ning mahub seega hästi ka väiksema käega mänguri pihku. Savu all hõõgub 4000 dpi optiline sensor ja selle pealmist poolt valgustavad 18,8 miljoni värvitooniga põlevad LED-lambid. Muidugi tuleb Savuga kaasa tarkvara, millest saab seadistada hiire nuppe, luua soovi korral makrosid ja profiile.

Üks Savu tarkvara osa on ka nn Achievments Display, mis jälgib, kuidas mängur hiirt kasutab. Näiteks loetakse kokku kõik hiireklikid, profiilide vahetused ja isegi hiirega liigutud kilomeetrid ja antakse kasutajale erinevatele tasemetele tõusmisel digitaalseid aurahasid.

Roccat Savu mängurihiir Photopointi e-poes: 39,99€

ROCCAT-Savu-review-top-view

2. Razer Deathadder Chroma

Razer Deathadder on igapidi väga sarnane esimesel kohal troonivale Roccat Savu hiirele. See kuulub samamoodi lihtsamate mängurihiirte hulka, on viie nupuga ja mõeldud paremakäelistele. Esimesel kohal pole Deathadder ainult ilmselt selle pärast, et maksab Savu hiirest märgatavalt rohkem.

Kõrgem hind tuleneb mitmest asjaolust. Esiteks saab DeathAdder Chroma LED-valgustuse värvi ja pulseerimismeetodit oma soovile vastavalt kohandada. Teiseks on DeathAdder varustatud ülitundliku 10 000 dpi sensoriga, mis on Razeri enda sõnul ülitäpne ka siis, kui hiirt vaid mõne piksli võrra matil liigutada. Kummeeritud küljekatted ja Razerlik üliergonoomiline kummeeritud külgedega korpus on ehk kolmandaks põhjuseks, miks selle hiire on Photopointist endale koju viinud need, kel vähegi raha rohkem on kui Roccat Savu peale kuluks.

Razer DeathAdder Chroma Photopointi e-poes: 84,99€

razer-hiir-deathadder-

 

3. Speedlink Calado juhtmevaba hiir

Speedlink Calado on mängurihiirte top`i must hobune. Selle hiire populaarsuse tagab soodsa hinna ja funktsionaalsuse ülihea suhe. Kõigest 19,99€ eest saab ju juhtmevaba hiire, mille pealispind on mõnusalt kummeeritud, millel on (sarnaselt 1 ja 2 kohal olnud Razeri ja Roccati hiirtele) 5 juhtnuppu. Kusjuures üks nendest nuppudest – see, mis on rulliku ees – toimib vaikimisi käigu pealt sensori tundlikkuse muutjana.

Calado kuulub väiksemate hiirte kilda, mida on hea kasutada koos sülearvutiga ja ka endaga arvutikotis kaasas kanda.

Speedlink Calado Photopointi e-poes: 19,99€

speedlink-hiir-calado-2

4. Roccat Lua

Roccat Lua on kõige soodsam Roccati mängurihiir. Sellel on ainult kolm nuppu ja üks alla vajutatav rullik, mida on vähem kui nii mõnelgi kontorihiirel. Miks siis Roccat seda ikka mänguritele sobivaks hiireks nimetab? Sest see on täpne ja kiire ja tänu oma eriliselt krobelisele hästi haakuvale pealispinnale ka väga mugav käes hoida.

Lua on mõeldud kiirete tulistamismängude jaoks, kus nagunii mitut nuppu vajutada ei jõua. Või siis heaks, vastupidavaks ja mugavaks hiireks kontorisse või koju.

Roccat Lua Photpointi e-poes: 34,99€

5. Speedlink Ledos

Speedlink Ledos on sümmeetriline mängurihiir, mis sobib nii parema- kui ka vasakukäelisele. Ledos pealispind on mõnusalt matt ja sametine. Hiirel on kuni 5000 DPI sensor ja tundlikkust saab käigu pealt muuta rulliku ees oleva nupu abil. Speedlink Ledos külgedel on kaks erilist nuppu – paremal on “Rapid Fire” nupp, mis on programmeeritud tegema topeltklõpsu. See on vajalik näiteks Windows operatsioonisüsteemis, kus saab ühe klõpsuga faile jne avada või mängudes, kus on vaja kiirelt mitu lasku korraga tulistada. Teisel pool hiirt on nn “snaiprinupp”, mida all hoides väheneb tundlikkus selleks, et saaks hästi täpselt mänguolukorras sihtida või ükskõik kus mujal programmides eriti täpseid liigutusi teha.

Funktsionaalsusele lisaks on Ledos ka ilusa välimuse ja soodsa hinnaga, mistõttu polegi imeks, et see 2015. aasta Photopointi kõige ostetumate hiirte pingerivis auväärset viiendat kohta hoiab.

Speedlink Ledos Photopointis: 23,99€

SpeedLink-Ledos

 

 

 

Photopointi 2015. aasta top 5 gaming klaviatuurid

 

1. Razer Deathstalker Nordic

Arvutimänguritele mõeldud klaviatuuride esikoha napsas enese kätte sel aastal Razer Deathstalkeri põhjamaade klahvitähistustega versioon. Deathstalker seeria erineb teistest mänguriklaviatuuridest oma hästi õhukese profiili poolest. Samuti on selle klaviatuuri membraanklahvid hästi madalad ning tavalisest lühema, kõigest 2mm käiguga. Ilmselt see siis paljudele meeldib.

Razer Deathstalkerist on Photopointis olemas ka peaaegu poole soodsam versioon Razer Deathstalker Essential. See on ilma klahvivalgustuseta ning krobelise plastise pinnaga. Nagu näha, siis eesti tehnikaostja siiski kõige soodsamat toodet ei eelista, vaid võtab ikka parema, sest Deathstalkeri täisversioon maksab küll rohkem kuid on ka mõnusama pinnaviimistlusega ning ilusa taustvalgustusega nii et klahve näeks ka päris pimedas toas.

Razer Deathstalker Nordic Photopointi e-poes: 99,99€

razer-klaviatuur-deathstalker-nordic

2. Razer Blackwidow Ultimate Chroma US

Ahsa püss. Razer BlackWidow Ultimate Chroma on täispauk klaviatuur. Täiesti vastand esimesel kohal olnud DeathAdder klaviatuurile. Tugeva ja massiivse klaviatuuri esipaneelil on kõrged, mehaaniliselt alla vajutatavad klahvid. Ja need pole veel mitte tavalised mehaanilised klahvid, vaid Razeri enda erilise konstruktsiooniga – lülituse toimimiseks tuleb klahvile rakendada 50 g survet ja klahvi alla vajutada vaid päris vähe – 1,9 mm. See olevat eriti mugav ja igaüks saab seda mugavust ja Photopointi poes järele proovida kui soovib. Klahvile vajutades teeb klahv ka kuuldava kliki.

Kõik BlackWidow Ultimate Chroma klaviatuuri klahvid kumavad pimedas kasvõi vikerkaarevärvides, kui kasutaja seda peaks soovima. Klaviatuuril on 5 makroklahvi ja käigu pealt makrode salvestamise võimalus. Klaviatuuri küljele on välja toodud USB-port ja 3,5 mm pesad mikrofoni ja kõrvaklappide jaoks.

Razer BlackWidow Ultimate Chroma Photopointi e-poes: 199,99€

razer-klaviatuur-blackwidow-ultimate-chroma-us

3. Razer Blackwidow Tournament Edition

Razer Blackwidow Tournament Edition on täpselt samasuguste “Razer Green” mehaaniliste klahvidega, nagu siin teisel kohal olev Blackwidow Ultimate Chroma. “Tournament Edition” tähendab aga seda, et klaviatuurilt on eemaldatud numbriklahvistik ning selle võrra on korpus väiksem. Nii on seda hea endaga näiteks turniiridele kaasa võtta. Samuti pole Blackwidow Tournament Edition klaviatuuril taustavalgustust ja pole ka USB porti ega kõrvaklappide/mikrofoni pesa. See-eest on aga ka hind koguni poole võrra soodsam.

Razer Blackwidow Tournament Edition Photopointis: 99,99€

razer-klaviatuur-blackwidow-tournament-edition-2014-us

4. Speedlink Virtuis

Paistab, et leidub siiski ka neid, kes oskavad karbist välja vaadata. Speedlink Virtuis klaviatuur on ju funktsionaalsuse poolest nii mõnestki 3x kallimast klaviatuurist peajagu üle. Sellele vaatamata on siin olemas nii makronupud kui ka makrode käigu pealt salvestamine. Seadistada saab ka erinevaid profiile. Mis aga kõige muljetavaldavam – valdav enamik Speedlink Virtuis klahvidest on seadistatavad. See tähendab, et kasutaja saab iga klahvi ümber seadistada tegemaks täpselt seda, mida tema soovib. Ning mis samuti oluline – see seadistamine on kaasas oleva tarkvara abil hästi lihtne.

Speedlin Virtuis ei ole laua peal liiga kerge ja püsib kenasti omal kohal, klahvid on meeldiva pehme pinnakattega, enter-klahv on korralikult suur ja ka kõik teised klahvid on standardse kuju ja mõõtmetega. Korralik värk. Isegi klahvivalgustus on sel klaviatuuril olemas ja ilmutab end siis, kui tuled ära kustutad.

Speedlink Virtuis klaviatuur Photopointi e-poes: 39,99€

5. Roccat Isku Nordic

Roccat Isku on just see, mida arvutimängurid soovivad. Isku ei ole liiga suur ega ka liiga väike, sel on mõistlik arv makroklahve, kolm pöidlaklahvi ning rida eraldi meediaklahve ülaservas.

Sinist taustvalgustust saab eredamaks ja tuhmimaks timmida, makrosid saab soovi korral ka ilma draiveri abita luua ning Roccat Talk abil saab Roccati uuema mängurihiire EasyShift nupu funktsionaalsuse hoopis klaviatuurile omistada. Nii et kui hiire nuppu vajutad, siis on klahvidel hoopis teistsugune toime.

Roccat Isku klaviatuur Photopointi e-poes: 89,99€

roccat-klaviatuur-isku-nordic-roc-12-724

 

 

Photopointi 2015. aasta top 5 gaming kõrvaklapid

 

1. Razer Kraken 7.1 Chroma

Razer Kraken 7.1 Chroma nime kandvad klapid lubavad kandjal reaalse maailma banaalsusest isoleeruda ka pikemateks ajaperioodideks, sest Razeri enda sõnul on tegu kõige mugavamate mänguriklappidega maailmas. Kraken klappide konstruktsioon on tõepoolest nii hästi välja kukkunud, et samasuguse korpusega Krakeni klappe on Razeri tootevalikus päris palju. Tundub, et ka kasutajad hindavad mugavust – miks muidu on Razer Kraken pro 7.1 versiooni klapid Photopointi aasta ostetumate klappide nimistus kõige esimesel kohal.

Krakeni 7.1 tähistusega mudeli kummaski klapis on üks 40mm element. Ruumiline 7.1 heli luuakse virtuaalselt Razer Synapse tarkvara abil. Samuti erinevad need esikohal olevad kõrvaklapid tavalistest Krakenitest LED-valgustusega logode poolest kõrvaklappide mõlemal pool.

Razer Kraken 7.1 Chroma Photopointi e-poes: 119,99€

razer-korvaklapid-mikrofon-kraken-71-chroma

2. Razer Kraken Pro 2012

Kraken Pro 2012 on muidu täpselt samasugused nagu esikohale tulnud Krakeni klapid. Pisut soodsama hinna nimel ei tule palju ohverdada – virtuaalset 7.1 heli Pro versioon ei tee ning Razeri logod pole valgustatud.

Muus osas on Kraken Pro igapidi Razeri tippvaliteet. Mulle endale meeldib eriti just see, et vasaku klapi seest välja turritava mikrofoni saab soovi korral täiesti klapi sisse peitu lükata.

Razer kraken Pro 2012 Photopointi e-poes: 99,99€

u_files_store_1_198972

3. Roccat Kave XTD 5.1 Analog

Erinevalt esikohale tulnud Razer Kraken 7.1 klappidest pakuvad Roccat Kave XTD 5.1 kõrvaklapid reaalset ruumilist heli. See heli tekitatakse lisakõlarite abil – nimelt on Kave kummaski klapis 1 kõlari asemel 3 kõlarit, mis asetsevad eraldi nurkade all. Nii luuakse kuulaja kõrva jaoks ehe 5.1 heli, mis lubab eristada heli suunda.

Roccat Kave XTD Analog klappide kaabli küljes on juhtpult, millest saab reguleerida helitugevust ja soovi korral ka eraldi erinevaid audiokanaleid. Olgu aga öeldud, et Kave Analog 5.1 ruumilise heli kasutamiseks peab arvutil olema ka 5.1 või rohkemaid kanaleid toetav helikaart. Muidu pole neid kõiki nelja 3.5mm pistikut lihtsalt kusagile toppida ja klappidest kostub ikka tavaline stereosaund.

Roccat Kave XTD Analog Photopointi e-poes: 99,99€

roccat-korvaklapid-mikrofon-kave-xtd-51-analog-roc-14-900

4. Speedlink Medusa XE

Speedlink Medusa kõrvaklapid teevad kõigile teistele siin esiviisikus olevatele pika puuga ära hinna poolest. 40€ eest saab kerged ja mugavad, tervet kõrva katva padjanditega klapid, mis on varustatud mikrofoniga, juhtpuldiga juhtme küljes ning on transportimiseks kokku klapitava disainiga.

Medusa klapid on olnud sel aastal paljude arvutikasutajate valik, kes on soovinud enda arvuti juurde mugavaid, ja lihtsaid mikrofoniga kõrvaklappe, mis oleks hea heliga aga võimalikult soodsad.

Speedlink Medusa XE Photopointis: 39,99€

5. Razer Kraken Pro 2012, valge

Selliseid klappe ma küll väga populaarseks poleks pidanud. Arvasin ikka, et valdav enamik arvutikasutajaid eelistab musta värvitooni kõrvaklappe. Kuid võta kõrvast. Suur osa Photopointi klientidest on ilmselt vägagi rafineeritud ilumeelega, sest valged kõrvaklapid eristuvad peavooluklappidest nagu öö ja päev.

Siinsamas klappide nimistus teisel kohal olevatest Kraken Pro 2012 klappidest eristuvad need klapid muidugi ainult oma valge värvitooni poolest. Küllap annab see veelkord tunnistust Kraken-seeria klappide mugavast disainist.

Razer Kraken Pro 2012 valge Photopointis 99,99€

razer-korvaklapid-mikrofon-kraken-pro-2012-valge

 

 

 

Photopointi 2015. aasta top 5 gaming hiirematid

 

1. Razer Goliathus Control 2013 Large

“Mis siin hiiremattides siis nii väga erilist on, et neid niimoodi reastama peab?” Nii võib üks tavaline arvutikasutaja küsida. Arvutimängurid aga teavad, et hea kallis arvutihiir pole ilma korraliku hiirematita mitte midagi väärt. Parema mati ostjatele on 2015. aastal Photopointi valikus kõige rohkem meeldinud Razeri suuremõõtmeline, pehme, altpoolt kummeeritud hiirematt Goliathus Control 2013 Large. Selle mõõtmed on 44 x 35 cm.

Kui Goliathus nimekujus on sees sõna “Control”, siis see tähendab, et mati pealispinna hõõrdetegur on tavalisest suurem. Seda selle jaoks, et hiir ei libiseks matil liiga kiiresti. “Control” matt on seega sobiv siis, kui sinu jaoks on hiire kiirest liikumisest olulisem täpsus.

Razer Goliathus Control 2013 Large Photopointis: 29,99€

 

1

2. Razer Goliathus Control 2013 Medium

Enimostetud hiiremattide teiselt kohalt leiame Razer Goliathus Control 2013 Medium mati. See on muidu täpselt samasugune nagu esikohaomanik – ainult et väiksema pinnaga ja vastavalt ka väiksema hinnaga. Medium-suurusele vastab mõõt 26 x 25 cm. Kõik Goliathus-seeria matid on 3mm paksusega.

Razer Goliathus Control 2013 Medium Photopointis: 24,99€

2

3. Roccat Siru, Pitch Black

Kui Goliathus-seeria matid olid 3mm paksusega, siis Roccat Siru mati paksuseks on vähem kui pool millimeetrit. Täpsemalt 0.45mm. Selle tulemusega hoiab Siru enda käes maailma kõige õhemate hiiremattide absoluutrekordit.

Siru polekski justkui nagu hiirematt, vauid vahend, millega saab osa laua pealispinnast muuta hiiresõbralikuks. Siru tagaküljele on kahtud laua pinnaga nakkuvate täpikeste kiht nii et kui see lauale panna, siis jääb see sinna nagu liimiga kinni. Aga soovi korral tuleb paremalt nurgast otse üles tõmmates ikka ilusti lahti ka.

Roccat Siru Pitch Black Photopointis: 14,99€

3

4. Roccat Taito

Roccat Taito hiirematt on suur – peaaegu sama suur nagu Razer Goliathus Large. Taito on 3,49 mm paksune, põhiosa on valmistatud tihkest, poolpehmest ja vastupidavast materjalist. Matti on võimalik tihedalt kokku keerata – tagasi lahti rullides on see jälle ilusti sirge. Poolpehme tekstuur ei väsita rannet ning muudab hiire liigutamise matil hääletuks. Taito allosa on kummeeritud, ja pealmine osa kaetud tiheda, kõrgel kuumusel töödeldud fiiberkiudude kihiga. Tundub päris uhke värk, kas pole?

Roccat Taito hiirematt Photopointis: 17,99€

5. Razer Goliathus Speed 2013 Large

Photopointi 2015. aasta ostetumate arvutimänguritele mõeldud hiiremattide viiendale kohale on platseerunud Razeri Goliathus Speed 2013 Large. See hiirematt on mõõtmete, materjali ja alumise pinna poolest identne esimesele kohale tulnud hiirematiga. Erinevalt esikohaomanikust on aga “Speed” nimetusega matt pealispind libedam. Tänu sellele liigub hiir sellel matil kiiremini. “Speed” matt on seega sobiv siis, kui sinu jaoks on hiire täpsest liikumisest olulisem hiire kiire liikumine.

Razer Goliathus Speed 2013 Large Photopointi e-poes: 24,99€

5

 

 

Sellised siis on 2015. aasta jooksul Photopointist kõige enam ostetud arvutimänguritele suunatud tarvikud. Ootuspäraselt figureerisid siin Razeri ja Roccati tooted. Välja on jäänud Photopointi e-poes müüdavad teised tuntud brändid nagu Logitech, SteelSeries jne. Tore on, et vähemalt Speedlink ülal oma punast tooni sisse viskab ja näitab, et mänguritele suunatud tehnika võib sarnase funktsionaalsuse korral ka harjumuspärasest vähem maksta.

Vaata lisaks:

 

(2121)

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast