Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 99. Greenify – rakendus, mis aitab energiat säästa ★ root

Greenify_avang

Suured lubadused eksitavas pealkirjas, väike sisu artiklis. Tüüpiline tõlkeartikkel, eks? Ei ei ei, tegelikult me sellist joont siin ei aja. Ma tegelikult tahaks tutvustada üht vahvat Androidi rakendust, mis aitab amokki jooksvad programmid lühikese lõa otsas hoida ning sellega parendada seadme aku vastupidavust. Eelnevalt on meil luubi all olnud Carat nimeline rakendus, mis võimaldas kasutajal analüüsida energiatarvet. Tänane programm – Greenify – käseb rakendustel vait olla ning keelab akust viimased mahlad välja imeda.

Funktsionaalsus

Greenify puhul tuleb teada esmalt kolme tõsiasja. Esiteks, täisfunktsionaalsusega töötamise jaoks on rakendusel vaja root õigusi teistele programmidele koha kätte näitamiseks. Programm töötab ka root õiguseta, kuid siis on funktsionaalsus natuke piiratum. Teiseks, kui sa kasutad Android 2.3 või vanemat operatsioonisüsteemi oma seadmes, vaheta see välja. Greenify ei tööta kahjuks allapoole Android 4.0’i.

Kolmandaks peab teadma erinevate “Task Killer” ja muude analoogsete rakenduste omapära, sest siit tulebki Greenify erilisus välja. Esiteks ei hakka Greenify kassi-hiire mängu tegema rakendustega – kes kelle eest plehku paneb, töötada saab ning seega veel rohkem akut tühjaks imeda. Teiseks ei ole see rakenduse karantiin, kus programmi käivitamiseks tuleb lisaliigutusi teha. Ilmselgelt ei ole tegu ka Titanium Backup stiilis rakenduse külmutamisega, kuna seal tuleks hilisemalt programm uuesti aktiveerida, et muutuks nähtavaks/kasutatavaks.

Greenify oma olemuselt keelab ära sihtrakenduse kõik taustaprotsessid – alates eelmääratletud perioodiliste ülesannetega ning spetsiifilistele sündmustele reageerimisega, lõpetades teadete edastamisega jne. Tänu sellele saab efektiivselt hoida seade nn deep sleep staadiumis ning seega ka protsessor säästvamas olekus hoida. Samas ei tohiks Greenify rakendusega üle käia äratuskellast, sõnumiprogrammist või mõnest muust olulisest taustal töötavast rakendusest – alarmi keelates ei ole äratuskellast kasu!

Greenify_apps

Greenify_hoiatus

Greenify_green

Igapäevases kasutuses ei panegi Greenify rakendust taustal tähele – kontrolli all olevad programmid käivituvad aktiveerimisel ikka nii, nagu peavad. Funktsionaalsus neil ei muutu (v.a. alla surumine unerežiimis). Ehk et tegu väga mugava ja kasutajasõbraliku lähenemisega.

Mis rakenduse juures kõige parem tegelikult on – ta on sale, peaaegu olematu protsessori koormusega ning väga väikese mälukasutusega.

Kellele on see vajalik?

Nädala rakenduse rubriigis kirjutame ikka ja jälle programmidest, millest pea kõik saaksid kasu. Sama käib ka Greenify kohta. Kes meist ei tahaks seadet, mille aku peab päeva lõpuni probleemideta vastu või saaks kasutada nii, et ei peaks iga öö laadima. Et oleks väiksemad elektriarved tänu vähesemale akulaadimisele? Okei okei, viimane on kerge huumoriga võetud, kuid jutul iva on täitsa olemas. Lihtsalt selle rakenduse puhul ei pea süvenema seadme logisse – mis programm põhjustab sügavast unest väljatulekut tihti, mis aktiveerib protsessid jne. Lihtsalt viska vähemvajalikud rakendused nimekirja ja naudi mugavat kasutust.

Seega…

… on veel üks mõjuv põhjus, miks oma seade ära root’ida ning kasutada Androidi veel mugavamalt. Teiseks, erinevalt igasugustest task killer tüüpi rakendustest (tõsiselt, ma ei ole neid üldse soovitanud, tegelikult kah) teeb Greenify efektiivselt töö ära. Nüüd aga suundu Google Play rakendustepoodi ning tõmba ka endale Greenify alla.

Greenify Google Play rakendustepoes

(1584)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga