Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 93. Roccat Power-Grid – kiiksuga kaugjuhtimisrakendus sinu arvutile

 Roccat_Power-Grid_Avang2

Roccat on tulnud pika tee oma toodete arendusega. Riistvara koha pealt ei olegi neile nii väga midagi ette heita, kuid mõned koodikirjutajad võiksid nad endale juurde muretseda. Roccat Ryos mehhaanilised klaviatuurid hõigati välja juba aasta alguses, kuid turule saabuvad alles see või järgmine kuu kuna tarkvaraga oli probleeme. Power-Grid’i tutvustati esimest korda eelmise aasta augustis ning pidi saadavaks muutuma detsembris 2012. Kalendrit vaadates on teine pool 2013. aasta oktoobril – seega ikka päris tubli viivitus. Kaua tehtud kaunike, ütleb vanarahva tarkus. Loodame, et see siis ka paika peab ning vaatame kaugjuhtimise platvormi natuke lähemalt.

Funktsionaalsus

Ei ei, Power-Grid ei ole tavaline kaugjuhtimise rakendus sinu arvuti tagant torkimiseks. See on palju palju muud enamat – see on kaugjuhtimise platvorm steroididel. Või Ecstasy mõjude all. Või lihtsalt väga suure adrenaliinilaksu all. Vahet pole, mis võrdluse tuua, sisu sellest ei muutu selles kontekstis.

Rakenduse platvorm koosneb kahest poolest – Windows 7 või uuema operatsioonisüsteemiga arvutis jooksvast programmist, mille kaudu arvutit juhitakse ja seadistus tehakse ning Android (õunafännidele ka iOS jaoks saadaval) rakendus. Nutiseadmes saab anda arvutile erinevaid käsklusi ning neid piirab pigem kasutaja enda fantaasia kui platvormi võimalused. Programm koosneb erinevatest grid’idest ehk vahelehtedest, kuhu kasutaja saab koondada otseteed ning käsklused või vajalikku infot kuvavad väljad. Mida siis kõike teha saab, sellest nüüd lähemalt.

Roccat_Power-Grid_WinControls

Roccat_Power-Grid_Custom

Standardne lähenemine on see, et kuvatakse valik süsteemi infot – protsessori koormus, mälukasutus ning ketaste täituvus. Samas saab otse avada ka vastava ketta (kausta) arvutiekraanil. Mugava lahendina on olemas kogu helisüsteemi kontroll ning platvormi on integreeritud ka erinevate meediapleierite juhtimine. Kui sa kasutad arvutit meediakeskusena, siis nutitelefon toimib mugava puldina. Samas on vaikimisi rakendusel kaasas ka operatsioonisüsteemi baaskäsklused.

Rakendus on võimeline silma peal hoidma ka erinevatel rakendustel ning teenustel. Sundida seda näiteks kontrollima lugemata e-kirju, silma peal hoidma näoraamatu uudistevool või miks ka mitte, teavitama kui keegi Skype’s kirjutas.

Paremad võimalused ikka viimasena – antud rakenduses on võimalik sisuliselt sundida arvutit tegema kõike, mida saab käsurealt või rakendusel lisaparameetritega/klaviatuuri otseteedega jms ette sööta. Ning laiendite kaudu ka teiste programmide ning ka mängude juhtimine. Kasutaja saab ise enda jaoks vastavad sakid – seda arvutipoolses rakenduses.  See on nagu Razeri klaviatuuri puutetundlik lisaekraan steroide täis pumbatud. Nii võid kuvada enda nutitelefoni ekraanile tekstiredaktori baaskäsklused või hoopis näiteks videopleieri juhtnupud. 

Roccat_Power-Grid_login

Roccat_Power-Grid_Info

Roccat_Power-Grid_Music

Kõige kõigem tuleb välja siis, kui sa mängid arvutimänge. Selle asemel, et klaviatuuri kasutada, anna käsk telefoniekraanilt. Pane see kuvama vajalikke andmeid või hoopis kirjuta valmis makro (kuni 512 tähemärki hetkel), mis terve käsurea mängule ette söödab. Kasutaja, nagu ikka, saab luua enda grid’i ning seda ka teistega jagada. Juhul kui endal ei ole soovi vajalik grid valmis teha, võid vaadata Roccat Power-Grid lehele ning otsida enda lemmikmängu vajaliku laiendi. Seal on tootja poolt üles laetud terve hunnik laiendeid populaarsetele mängudele, nagu Civilization 5, Battlefield 3, World of Warcraft, Skyrim, CS või League of Legends. Valik on iseenesest väga suur.

Roccat_Power-Grid_Civ5_Grid

Roccat_Power-Grid_VLC_GRID

Roccat_Power-Grid_Word_grid

Samas ei piirdu kogu funktsionaalsus sellega. Kui sinu arvuti taga on näiteks Roccati tooteid mis on muudetava valgustusega (Isku FX, Kone  jms), siis nende seadmete valgustust saab samamoodi rakendusest otse juhtida.

Kelle jaoks?

Ei tasu mõelda, et antud platvorm on mõeldud ainult arvutifriikidele või mänguritele. Power-Grid pakub kõigile mugavat võimalust kasutada oma nutitelefoni või tahvelarvutit igapäevases töös või kodus õhtul filme vaadates. Lihtne näide – paned arvutist filmi mängima ning see kuvatakse teleri ekraanile. Selle asemel, et minna arvuti taha ja film pausile panna, saad teha seda mugavalt tagareast. Paned muusika mängima ning tegeled muude asjadega arvutist eemal ning soovid järgmise laulu peale minna esitlusloendis. Telefon taskust välja ja tehtud.

Miks ka mitte kuvada tekstiredaktor pisikesel ekraanil täisekraani peal ning küljenduse funktsioonid tuua tahvelarvuti ekraanile. Peita Photoshopis action’ite sakk arvutiekraanil ära ning tuua käsud telefoni? Võimalusi on iseenesest palju ning reaalses elus vabalt rakendatavad.

Mänguritele suunatud laienditest ning kasutusvõimalustest ma parem ei hakkagi täpsemalt siin rääkima – neid võimalusi on liiga palju ning mänge rohkem kui küllaga, kus Roccat Power-Grid platvormi ära kasutada. 

Kokkuvõte

Peale esimest väljahõikamist aasta eest tundus antud platvorm olevat väga huvitav. Peale pikka ootamist tuleb nentida, et ootamine oli seda väärt. Roccat Power-Grid pakub paindlikku ning intuitiivset lähenemist ning seda saab ära kasutada pea kõikjal – ainult lase oma fantaasial lennata.

Paratamatult küll kaasnes sellega teatud piirangud. Ma oleks väga õnnelik olnud, kui seadmed ei peaks olema samas võrgus. Teiseks on suur kitsaskoht seadme paigutus töölaual. Seda küll lubab Roccat uuest aastast parandada, kui nad hakkavad lõpptarbijale pakkuma lisavidinaid seadmete jaoks (loodan, et seal on mugavaid laadimisdokke/lauahoidjaid populaarsetele Android seadmetele). Roccat on ise igatahes selliseid laiendeid näidanud Apple iPhone nutitelefonile:

Roccat_Power-Grid_lisad

Roccat_Power-Grid_lisad_klaviatuur

Peale esimest paari päeva vabakasutuses oleva rakenduse kohta on see äärmiselt hea tagasiside osaliseks saanud ning kiidetud platvormi paindlikkust. Mõelda vaid mis nüüd saab, kui suurem rahvamass selle taga on ning laiendeid agaralt kirjutavad ning teistega jagavad. 

Roccat Power-Grid Google Play rakendusepoes
Roccat Power-Grid koduleht

 

(1112)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Roccat klaviatuur Isku FX Nordic, must (ROC-12-904)
  • Mitmevärvilise valgustusega mänguriklaviatuur
  • Nordic paigutusega
  • M1-M5 ning T1-T3 lisaklahvid
  • Anti-ghosting, 1000 Hz andmeedastus
  • Integreeritud lai randmetugi
Roccat hiir Kone XTD (ROC-11-810)
  • 8-nupuline mängurihiir
  • Ülitäpne – kuni 8200 dpi – lasersensor
  • Sensori tundlikkuse kiire kohandamine
  • Kiire protsessor andmetöötluseks
  • Suur sisemälu makrode ja seadistuste talletamiseks
Roccat hiir Kone Pure Color, sinine (ROC-11-700)
  • 7-nupuline mängurihiir
  • Ülitäpne – kuni 8200 dpi – lasersensor
  • Sensori tundlikkuse kiire kohandamine
  • Kiire protsessor andmetöötluseks
  • Suur sisemälu makrode ja seadistuste talletamiseks
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga