Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 76. HaxSync for Facebook ning sünkroniseeri näoraamatu kontaktid Androidi kontaktirakendusse

HAXSync_avang

Nüüd võib nii mõnigi pikaajaline Photopointi Ajaveebis Nädala rakenduse rubriigi lugeja mõelda, et see autor on suve tulekuga peast soojaks läinud. Seda eriti siis, kui lugeja kasutab mõne tootja telefoni, millel need funktsioonid juba olemas on. Samas need kasutajad, kellel kasutusel mõni kolmanda osapoole modifikatsioon Android operatsioonisüsteemist või hoopis Android kõige ehedamal kujul Nexus seadmes, neil on lood teisiti. Sellisel juhul puudub vaikimisi võimalus integreerida Facebook’i kontakte Google konto või SIM kaardil olevate kontaktidega. Selle tühimiku täitmiseks on mitmeid erinevaid rakendusi, kuid siiani olen leidnud parimaks  HaxSync for Facebook.

Natuke tausta, rakenduse võimalused

HTC Sense pikaajalise kasutajana olen võtnud Facebook’i integratsiooni Android seadmes iseenesestmõistetavana ning eal pole mõelnud sellele, et asjad võivad olla teisiti. Esimesed katsetused CyanogenMod operatioonisüsteemiga ning hilisemad flirtimised erinevate AOSP/AOKP üllitistega viisid mind alati selleni, et näoraamatu kontakte ei saa sünkroniseerida telefoni kontaktidega. Ning sama probleem esines ka Nexus 4’a pihku võttes. Facebook tõesti nii tähtis, võib tekkida kohe küsimus. Tegelikult on asi ainult informatsioonis, mida sõbrad sotsiaalmeedias teiste sõpradega jaganud on – telefoninumbrid, aadressid, sünnipäevad ning ka profiilipildid. Kuidagi oleks vaja seda siduda telefonis olevate kontaktidega, kalendriga ning saada kontaktidele näopildid juurde. Lisaks ei ole kõiki inimesi lisatud Google kontaktide hulka. Facebook on aga Google’ga selles osas nagu kaevikusõjas – kumbki pool ei taha teisega jagada enda informatsiooni, seades kasutajad halba seisu. Siin tulevadki kolmanda osapoole rakendused mängu.

HAXSync_home

HaxSync on võrdlemisi minimalistliku kasutajaliidesega ning ei paku kasutajale esmapilgul erilisi valikuvõimalusi. Logid enda näoraamatu kontoga sisse, valid ära, mida sünkroniseerida ning lased rakendusel oma asjad ära teha. Kasutaja saab määrata seda, kas sünkroniseeritakse kõik kontaktid või ainult need, kelle kohta sisend seadmes juba olemas. Lisaks võimaldab HaxSync sünkroniseerida näoraamatus oleva kalendri: sõprade sünnipäevad ning ka sealsed sündmused/üritused. Peale andmete uuendust on kalendrirakenduses olemas sünnipäevad ning enam ei unusta neid ära. Kui viimase puhul on oht, et kalendrirakendust ei kasuta, siis programmijupp võib automaatselt meeldetuletused juurde panna.

HAXSync_sync

Programmi teine pool on peidetud Androidi süsteemisätete, täpsemalt kontode juurde. Sealt leiab HaxSync konto, kus saab ka muuta täpsemalt rakenduse seadeid – kui agaralt olemasolevaid kontakte seotakse näoraamatu kontaktidega – täpsest nime klappimisest kuni mõne muu parameetrini, millega on võimalik neid omavahel seostada.  Saab ära määratleda, kas sünkroniseerida ka kasutajate seinal olev info ning uudistevoog või piirduda vähemaga. Kalendri osas oli meeldivaid üllatusi – näidata kõik sündmused või ainult teatud staatuses olevad nagu näiteks võibolla lähen, kindlalt lähen jne. Kuna rakendus liigutab võrdlemisi suuri andmemahte, siis saab piirata sünkroniseerimisaega või seda, millist ühendust see programm kasutada võib.

HAXSync_names

Kelle jaoks?

HaxSync on kasulik rakendus kasutajale, kes soovib mugavalt ligi pääseda vajalikule informatsioonile tsentraliseeritult. Tõsiselt, telefoninumbri või sünnipäeva info taga ajamine erinevate kontaktisisendite vahel, või veel hullem, eraldi rakendustest või lausa seadmest, on tänasel päeval natuke naljakas. Mis mõte on võtta lahti eraldi Facebook rakendus ning otsida sealt kontaktide hulgast vajalik inimene, avada tema profiil ja siis helistada, kui seda kõike saaks otse seadme kontaktiderakendusest teha.

HAXSync_result

Kokkuvõte

Selle rakenduse puhul on tegu siiski ühe kasuliku universaalse vidinaga. See vahetab sotsiaalmeediavõrgustikuga rohkem informatsiooni, kui mõni seadme tootjapoolne rakendus. Lisaks toimib see kõikidel seadmetel edukalt. Miinusena võib välja tulla see, et aeg-ajalt kipub esmane sünkroniseerimine olema liig aeglane (eriti siis, kui sõpru palju) või mitte korrektselt sisendeid omavahel siduma. Natuke tagant torkimist või rakenduse/konto taaspaigaldamist ja esmase eduka sünkroniseerimise tegemist on tulemiks hea tulem. Lisaks saab rakenduse programmide nimekirjast peita ja jätta vaikselt taustal omaette toimetama, jättes mulje, et see on süsteemi algselt kaasa pandud funktsioon.

HaxSync for Facebook Google Play Store’s 0,99€

(1038)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga