Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 67. Adblock Plus ja unusta tüütud reklaamid

AdBlock_avang

Reklaamid on iseenesest toredad asjad – saad oma tooteid ning teenuseid tutvustada potentsiaalsetele klientidele. Viia oma sõnum sinna, kus see toob kõige rohkem kasu just sinule. Samas on sellel kõigel ka üks varjukülg – mis siis juhtub, kui mõni veebihaldur või programmi looja otsustab natuke hoogu sattuda ning reklaami on rohkem kui vajalikku sisu? Lisaks kõigele sellele tuleb nentida tõsiasja, et reklaamide kuvamine Android platvormil on uuringute kohaselt üks suurimaid energiakuluallikaid ning sellest tulenevalt ka aku kiire tühjenemise eest vastutajaid. Pluss veel liigse internetiliikluse tekitajaid. Selle vastu võitlemiseks on loodud terve müriaad erinevaid rakendusi, ühest oleme Nädala rakenduse nurgas ka varem kirjutanud, kuid too rakendus nõudis root kasutaja õiguseid. Täna vaatleme üht rakendust, mis saab teatud mööndustega ka ilma hakkama – saage tuttavaks Adblock Plus programmiga.

Funktsionaalsus

Erinevalt AdAway rakendusest mis toimib HOSTS faili põhiselt, filtreerib AdBlock Plus internetiliiklust ning sõltuvalt etteantud filtrist keelab või lubab sisu. Väga suureks erinevuseks on ka see, et rakendus toimib ka root kasutaja õigusteta.

Mida siis eemaldatakse, tekib küsimus. Sisuliselt on rakendus võimeline eemaldama kogu pealetükkiva sisu, alates videoreklaamidest või rakenduse sees olevatest reklaamidest, lõpetades veebilehel olevatest HTML5 vormis olevate reklaamidega.

adblock_home

Filtreeritav sisu samas pannakse paika kasutajate poolt ning kõiki reklaame ei peideta ära. Nimelt, paljud tasuta teenused rahastatakse just reklaamide müügist saadavatest tuludest ning seetõttu on nende kuvamine hädavajalik. Sellest tulenevalt laseb rakendus läbi tekstipõhised ning vähe pealetungivad reklaamid, nagu näiteks Google pakub.

Programmi enda funktsionaalsus sõltub suuresti sellest, milline tahvelarvuti või nutitelefon kasutusel on. Kas on root kasutaja õigusega või mitte, milline Android operatsioonisüsteemi versioon kasutusel on ning millist internetiühendust kasutatakse. Kui sinu seadmel on root õigused tagatud, siis tüütud reklaamid eemaldatakse sõltumata ühenduse viisist. Root õigusteta Android 3.1 ning uuemaga peatatakse reklaamid ainult WiFi ühendusega, lastes mobiilset internetti kasutades kõik sisu läbi. Android 3.0 ning vanemate puhul tuleb kasutada lisaks Proxy serverit ning natuke käsitsi seadistamist. Selle kohta on ka juhend rakenduse arendaja kodulehel.

adblock_lists

Kelle jaoks?

Sellele küsimusele võib olla mitmeid vastuseid. Artikli autor näiteks hindab kõrgelt aku vastupidavust ning veebi sirvimise kiirust. Reklaamideta saab mõlemat natuke parandada. Samas erinevad reklaamid võivad ka päris palju kurja teha. Näiteks lapsed või vanainimesed, kes lähevad kergemini vilkuvate reklaamide õnge. Ohtlikuks muutub see siis, kui reklaami taga peitub näiteks pahavara või üritatakse kasutajalt mingisuguseid andmeid kätte saada. Lisaks on Android rakendustel tihti reklaamideta versioon puudu (sõltumata sellest, kuipalju oled nõus maksma, seda ei eksisteeri) ning reklaamid raskendavad muidu hea programmi kasutamist sel määral, et rakenduse kasutegur on minimaalne.

Kokkuvõte

AdBlock Plus on hea kaaslane sinu nutiseadmes, andes natuke parema sisu tarbimise võimaluse. Lisaks ka rakendustest reklaamide peitmine teatud juhtudel. Tagatipuks ka väiksem kasutatava interneti maht ning väiksem koormus seadmele ja sellest tulenevalt pikem aku eluiga. Kui programm väga meeldima hakkab, siis see on saadaval ka Google Chrome, Mozilla Firefox ning Opera veebilehitsejate laiendusena.

Ärge unustage, et programmide arendajad teenivad reklaamide pealt raha. Kui programm on hea, siis ostke tasuline versioon või lubage reklaamid. Programmeerija on ju samamoodi inimene ning tahab elatist teenida.

AdBlock Plus Google Play Store’s

AdBlock koduleht

(2167)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga