Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 47. Unified Remote

Erinevatest kaugjuhtimistarkvaradest oleme Photopointi Ajaveebis eelnevaltki kirjutanud: TeamViewer arvuti juhtimiseks, AirDroid Android seadme juhtimiseks. Unified Remote on natuke teistmoodi kaugjuhtimine. Selle asemel, et kogu ekraanil olev info Android seadmesse kuvada, saadetakse arvuti poole teele ainult konkreetsed käsud. Kuidas see toimib ning mida teha saab, räägime kohe ka lähemalt.

Funktsionaalsus

Programm koosneb kahest osast – arvutipoolsest serverist ning Android seadme poolsest kliendist. Server toetab hetkel ainult Windows platvormi, kuid loodame, et tulevikus lisatakse ikkagi OS X ning Linux versioonid. Serveri seadistus ning paigaldus on imelihtne – jälgi ainult ekraanile kuvatavaid juhiseid.

Ühendust kahe seadme vahel on võimalik luua üle Bluetooth ühenduse või WiFi/3G. Esimene variant on eriti kasulik juhul, kui asud kodusest WiFi võrgust eemal ning on soov näiteks sülearvuti üle kontroll võtta. Kuna serverite leidmine samas kohtvõrgus või üle Bluetooth’i on automaatne, siis sellega on ääretult lihtne. Samas, kui asud momendiks kodust eemal, siis saab ka käsitsi seadistada serverit. Loomulikult tuleb ruuteris vastavad pordid NAT tulemüürist mööda suunata.

Android poolne klient on lihtsa, intuitiivse ülesehitusega. Kasutaja saab valida, mida teha ning kuidas teha. Klassikaline sisend, kus serveripoolne tarkvara emuleerib klaviatuuri või hiirt. Saab kasutada nii programmi poolt paika pandud klaviatuuri kui ka Androidi enda klaviatuuriprogrammi.Hiire funktsionaalsus ei ole ka piiratud, võimaldades kasutada neid samu käske, mis on meil klassikalist rotti peos hoides.

Failihaldust avades oli esimene mõte, et saab arvutis oleva faili Android seadmesse. Aga oh üllatust. Faile sirvides muid arvuti protsesse see ei seganud ning programmi fookus ei muutunud seni, kuni sai antud avamise käsklus. Fail avati vaikeprogrammiga ning ekraanile see kuvati. Eriti kasulik kui tahad muude toimingute taustal sirvida muusikaesitlusloendit või pildigaleriid.

Tasuta versiooniga kaasneb veel Windows Media Center ning Windows Media Player kontrollid, süsteemi sisse/väljalülitus, Wake on Lan jpm. Sisuliselt saab tasuta programmiga asendada Media Center arvuti kaugjuhtimispuldi, klaviatuuri ning hiire.

Tasulise versiooniga lisandub hulgim programmide otsekontroll, olgu selleks Winamp meediamängija või Chrome veebilehitseja. Täpsema loendi saamiseks külasta Google Play Store lehte ning vaata sealset nimekirja. Lisaks saab kasutaja võimaluse kasutada häälkäsklusi (kahjuks mitte eesti keeles) ning NFC (near field communication) toe. Viimane on küll väikese väärtusega, kuna tavaarvutisse pole NFC kiibid veel massiliselt jõudnud.

Kelle jaoks?

Selle süsteemi parim eelis ongi see, et ei ole juhtmega aheldatud seadme külge. Peamine on, et Android seadme ja juhitava arvuti vahel oleks andmeedastus olemas. Ja mida me siis saame? Saad näiteks koos ülejäänud seltskonnaga rahulikult diivanile istuda, telefon pihku ning pilte näitama hakata sõpradele. Pead ettekannet ning kasutad PowerPoint esitlust. Selle asemel, et vedada kaasas eraldi pulti arvuti jaoks või pidevalt klaviatuuril klahvi vajutada, saad nüüd mööda koosolekuruumi ringi jalutada ning mugavalt slaide vahetada. Ning nagu ma eespool mainisin, kui on arvutist tehtud kodukinoseade, saab seal seda väga edukalt ära kasutada.

Hinnang

Unified Remote on ääretult mugav abivahend arvuti juhtimiseks, asendades nii mõnegi lisavidina, mida muidu koos arvutiga kaasas kannaks. Puudust tunnen ainult mugavast ligipääsust üle interneti. Erinevalt TeamViewerist ei ole sellel keskset serverit, mis ühenduse edasi suunaks. Loomulikult ei ole see teenus mõeldud kaughaldusprogrammi asendamiseks, pigem lisaks või täienduseks.  Sellegipoolest, soovitan kõigile, kes samas võrgus viibides soovivad oma arvutit eemalt juhtida.

Unified Remote koduleht
Unified Remote tasuta versioon Google Play Store’s
Unified Remote täisversioon Google Play Store’s

(557)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga