Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 44. AirDroid

Tänapäeva nutitelefonidel ning tahvelarvutitel on üha suuremad ja suuremad ekraanid. Samas ei ole need ikkagi nii suured, kui su lauaarvuti või sülearvuti suudab pakkuda. Kui sa soovid aga enda Android seadet juhtida suurelt ekraanilt, siis AirDroid on lihtne abimees selle jaoks.

Funktsionaalsus

AirDroid lubab ühendada omavahel sinu Android seadme ning arvuti. Selle jaoks peavad seadmed olema küll samas kohtvõrgus. Ühenduse ülesseadmine on imelihtne, ainult järgi telefoni ekraanil olevaid juhiseid. Arvutisse ei pea midagi lisaks paigaldama, kõik toimub läbi veebilehitseja. Rakendus toimis väga hästi Google Chrome ja Mozilla Firefox veebilehitsejatega, Internet Explorer ei saanud sellega kõige paremini hakkama.

Programmi kaudu teostatavaid toiminguid on mitmeid. Näiteks saab otse arvuti ekraanil lugeda ning kirjutada SMS sõnumeid. Kui soovid aga mingit pikka teksti mõnda teise programmi saata, olgu see siis WhatsApp või muu sõnumiprogramm, tuleb see ainult arvutis valmis kirjutada ning salvestada seadme lõikelauale (clipboard), millele  järgnevalt kleepida see tekst telefonis soovitud välja.

Lisaks saab AirDroidi abil sirvida Androidi faile: vaadata pilte, kuulata muusikat, vaadata videoklippe. Aga asi sellega ei piirdu, soovi korral saab neid salvestada arvutisse või arvutist telefoni. Samamoodi saab programmi kaudu hallata Androidi rakendusi – laadida arvutisse paigaldusfailid (.apk konteinerid) või installeerida otse läbi Google Play Store. Lisaks on ka programmide eemaldamine otse arvutist.

Kontaktihalduse abil saab muuta kontaktide sisendit. Loomulikult on seda mugavam teha läbi Google konto, aga mõnikord, kui seade ei ole Google kontoga seotud või kontaktid on salvestatud ainult SIM kaardile, on sellisel lähenemisel ka mingi kasumlikkus olemas.

Ning programmi pärl – root’itud seadmetega saab avada veebilehitsejas Androidi ekraan ning kuvada seda pilti reaalajas. See on kõige lihtsam viis teha ekraanitõmmiseid või salvestada ekraanil toimuvat videona (screencast) ning teistega jagada. Kahjuks see funktsioon ei toimi kaughaldusena – Android seaded ei saa läbi selle juhtida.

Kokkuvõte

Tasuta rakenduse kohta on AirDroidil funktsioone rohkem, kui oskaks esimese hooga tahta. Pikkadel tööpäevadel teeb sõnumite vahetamise mugavaks, õhtul perega koos olles on mugav suuremal ekraanil pilte vaadata. Lisaks veel lõikelaua halduse võimalus. Kahjuks paremad asjad, reaalajas ekraanipildi nägemine näiteks, toimib ainult root’itud seadmel (mis on Android platvormi, mitte programmi viga). Kui nüüd lisataks veel kaughalduse võimalus ning üle mobiilse võrgu ühenduse loomine, oleks tegu väga perfektse platvormiga.

AirDroid Google Play Store’s

(585)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga