Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 43. AdAway

Kas teie teate, miks Android seadmetel voolutarve nii suur on? Ühe uuringu kohaselt käheb kuni kolmandik programmi ressurssidest reklaamide alla laadimisele ning kuvamisele. Lisaks kiiremini tühjenevale akule on need reklaamid ka piisavalt häirivad. Nüüd on sellele probleemile ka lahendus – AdAway.

Funktsionaalsus

Alustuseks pean ära märkima kohe, et reklaamide peitmiseks selle programmiga peab seadmel olema ROOT kasutaja ligipääs ning Superuser programm, mis AdAway’le ligipääsu annaks. Kui seade on rootimata ning S-ON, siis see ei toimi.

Erinevalt nii mõnestki aktiivsest lahendist, kasutab AdAway HOSTS faili, et reklaame peita. HOSTS fail on operatsioonisüsteemi see osa, kus toimub veebiaadressi nime sidumine IP aadressiga ning süsteemile arusaadavaks tegemine. Samas on HOSTS failis võimalik erandeid kirjutada. St mis aadressid näiteks suunata ümber. Siin tulebki selle programmi väga hea võimalus välja – selle asemel, et reklaami päringu peale kuvada informatsioon, suunatakse päring seadme poole tagasi ning vastust ei saada – seega reklaami ei kuvata. Kuna blokeerimine toimub HOSTS failis, siis AdAway programm ei pea ise samal ajal töötama, seega süsteemile ressursikulu juurde ei tule.

AdAway ise annab võimaluse alla laadida eelnevalt paika pandud nimekirja reklaamiserveritega, tehes lõpptarbija elu veel mugavamaks. Samas on kasutajal võimalik ise lisada piirangute nimekirja aadresse. Siit tuleb välja üks lisavõimalus, mille peale üldjuhul ei tulda. Sinna nimekirja võib panna ükstapuha mis aadressi, kasutades seda näiteks lapse tahvelarvutis või nutitelefonis sisukontrollina. Seda eeldusel, et soovitakse mingeid veebilehti blokeerida. Samas võib programmiga suunata blokeeritud aadressid kolmandale aadressile – jällegi omal soovil valitav.

PS: ROOT kasutaja ligipääs on vajalik seetõttu, et HOSTS fail asub turvatud süsteemimälus. Seal samasel, kus on operatsioonsüsteem jms paigaldatud ning Androidi puhul pole see tavakasutajale avatud. Seepärast ongi nn. administraatori ligipääs vajalik.

Kokkuvõte

Erinevalt teistest lahenditest on AdAway üks mugav ning lihtne võimalus tüütud reklaamid ära keelata. Paljudes programmides kuvatakse see väga vale koha peale, varjates vajaliku informatsiooni. Nüüd on vähemalt selle vastu rohi olemas. Kui sinu nutitelefon on rootimata, siis kahjuks programmide siseseid reklaame ära peita ei saa.

Ärge unustage, et programmide arendajad teenivad reklaamide pealt raha. Kui programm on hea, siis ostke tasuline versioon või lubage reklaamid. Programmeerija on ju samamoodi inimene ning tahab elatist teenida.

AdAway Google Play Store’s

(1764)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga