Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 25. Fring

Aja jooksul olen kohanud erinevaid kõne- ning sõnumiprogramme. Mõned on paremad, mõned halvemad, mõned ei kannata üldse trükimusta. Mõnest oleme siin blogiveergudel varemgi kirjutanud. Näiteks Skype, mis on loodud algselt Windows operatsioonsüsteemile, suutis väga edukalt teha ka mobiilsed rakendused. Mõned, näiteks Viber, mis sai alguse iOS’i peal, ei suuda Androidil niivõrd hästi toimetada. Aga tänase artikli keskseks teemaks on Fring – juba sünni poolest mobiilne tarkvara, mis askeldab edukalt koos Androidi, iOS’i ning ka Symbianiga.

Funktsionaalsus

Fringi põhifunktsioon seisneb teise sama programmiga suhtlemises. Olgu siis tegu kiirsõnumiga, kõnega või videokõnega. Erinevalt analoogsetest programmidest seadistab Fring ka kõne käigus nii heli kui ka video kvaliteeti, sõltuvalt ühenduse kiirusest. Mida see tavakasutajale annab? Ikka seda, et kõne või videopilt “hakkima” ei hakkaks ning ei sooviks programmi kohe nurka visata.

Videokõnesid saab pidada rohkem kui kahe inimese vahel. Maksimaalselt saad kaasata ühte vestlusesse nelja inimest. Hetkel pole mobiilsete seadmete jaoks ühtegi teist programmi, mis lubaks seda teha. Seadmete osas, millega videokõne pidada, pole ka piiranguid loodud. Kahjuks jällegi, mõnel nutitelefonil on kaamera ainult tagumisel küljel.

Aga kõned tavavõrku? Loomulikult, Fring Out platvorm lubab teha VoIP kõnesid, makstes võimalikult madalat teenustasu. Me kõik teame, kuidas Skype`iga välisriikidesse helistades on äärmiselt soodne. Sama kehtib ka Fringi puhul. Tasustamist saad valida kas ühekordse ettemaksena või igakuise lepingu näol (mis annab ka soodsamad hinnad). Kuna aplikatsioonis on ka telefoniraamatu integratsioon, siis saad kõned teha kiirelt ja mugavalt, ilma et peaks lisama Fring andmebaasi eraldi sisendi või numbrit käsitsi sisse toksima.

Lisaks nendele kahele funktsioonile on Fringil ka lisamoodulid. Sa saad läbi selle programmi kasutada Google Talk, ICQ, Yahoo, AIM ja MSN Live teenuseid ning suhelda sõpradega, kes enamuses kasutavad teisi suhtluskanaleid või platvorme. Samas peab kasutajaid natuke kurvastama. Mõned aastad tagasi Skype otsustas, et nad ei luba enda võrku ühendada läbi Fring programmi ning hetkel ei ole Skype moodulit Fring programmis.

Üks võimalus on kõnede tegemiseks veel. Sisse ehitatud SIP moodul, mis lubab teha VoIP kõnesid, kui sul on vastav teenus mõnelt teenuspakkujalt tellitud. Näiteks kohalik suurim interneti ja teleteenuse pakkuja Elion kasutab VoIP varianti vaikimisi suuremates asulates. Aga kui ma ei taha lauatelefoni endale lauale vedelema või sooviks soodsaid kõnesid teha vanaemale oma nutitelefoni kasutades? Piisab Elioni numbriga sidumisest ning ma saan lauatelefoniga helistada ning kõnesid vastu võtta läbi Fring’i. Ääremärkusena mainin ka ära seda: kui soovid oma Elioni telefoninumbrit kasutada mobiiltelefonis, siis pead esindusest läbi jalutama, kuna nad ei jaga parooli kusagil (isegi mitte iseteeninduses). Samas kodulehel on ülejäänud seadistuseks vajalik info saadaval.

Kelle jaoks?

Tegu on järjekordse programmiga, mil sihtrühm on väga lai. Isiklikult olen leidnud, et ühte programmi on korduvalt mugavam kasutada, kui paigaldada telefoni iga võrgutiku jaoks eraldi aplikatsioon ning lasta akul kiirelt tühjaks minna. Kahjuks Skype asendust sellest niipea ei saa, kuna kasutajate hulk on võrdlemisi väike. Samas, pelgalt videokõnede jaoks võib see ju sõprade nutitelefonides või tahvelarvutites see olemas olla.

Kokkuvõte

Erinevalt nii mõnestki teisest VoIP kliendist, ei ole ükski nii suurte lisavõimalustega ning mitmetel platvormidel toetatud kui Fring. See teebki selle programmi niivõrd heaks abimeheks isegi siis, kui sõprusringkonnas teist Fring kasutajat pole. Kahju ainult, et Skype võrk selles nimekirjas pole. Selle olemasolul poleks teist programmi enam üldse kõrvale vaja.

Fring Android marketis

Fring enda kodulehel

(289)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga