Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 107. Scanbot | PDF Scanner – mugav ning lihtne dokumendi skanner

scanbot_avang

Rubriigist “101 asja, mida nutitelefoniga veel teha saab” võtame välja 63. punkti – nutitelefoniga saab mugavalt pilti teha ning neid teistega jagada. Tegelikult ma ei hakka siin rääkima fotograafia surmast ning Instagrami laadsest liikumisest, kus fotograafia on suvaline peegli-selfie, jubedamast jubedam filter peal ning sheerimine kõikvõimalikes sotsiaalmeedia võrgustikes (ning siis promoda [sisesta oma nimi siia] Photography lehte näoraamatus). Pigem ma tahaks rääkida ühest teisest äärmiselt mugavast aspektist, mis kaasneb sellega, kui sul kaamerasilm kogu aeg ning igal pool kaasas on. Selleks on märkmete tegemine ning info talletamine ülikiirel meetodil. Igapäevaselt kasutan niiehknaa telefoni toote  pakendilt info kättesaamiseks – pilt tehtud, arvuti taha, foto ette ning info ümber kribada / ära tõlkida. Teinekord kopeerin sellisel meetodil huvitavat retsepti või säilitan igaks juhuks kassatšeki. Samas on teinekord vajalik antud infot pikemalt talletada või teistele arusaadavamas vormis taasesitada või hoopis pikemalt talletada. Siinkohal tuleb meil appi Scanbot – võimekas, mugav ning nutikas dokumentide skaneerimise rakendus.

Funktsionaalsus

Scanbot on esmaklassiline dokumendi skaneerija, mis annab kasutajale teatud kasutusmugavuse ning lihtsuse. Igaks juhuks mainin ära – lõpptulem on suuresti seotud ka kasutatava seadme kaamerasilma teravusest. Teisalt, paar aastat vana ning kriibitud objektiiviga HTC nutitelefonist õnnestus ka mul terav pilt kätte saada, seega lootusetu see ei ole. Lihtsus tuleb Scanbot rakendusel sellest, et piisava valguse korral tuvastab rakendus juba ise dokumendi ääred ära ning parandab ka perspektiivimoonutused (näiteks siis, kui telefon ei ole dokumendiga paralleelselt). Lisaks toetab rakendus ka värvikorrektuuri, võimaldades lülitada halltoonidele või ainult musta ja valge peale. Loomulikult saab kasutaja neid aspekte ka ise valida ning muuta. 

scanbot_kaamera

scanbot_lõikamine

scanbot_dokument

Mida siis selle rakendusega skaneerida saab? Tegelikult kõike, mis pähe kargab. Alates poes kaasa surutavatest tšekkidest, jätkates visiitkaartide või märkemetega, lõpetades tahvlile kritseldatud infoga või hoopis ajaleheartiklitega. Mugavus selle juures on ka see, et kõik skaneeritud dokumendid talletatakse PDF formaadis.

Sama oluline aspekt rakenduse juures on ka integratsioon teiste teenustega. Just pilveteenustega. Sa võid panna Scanbot’i automaatselt dokumente üles laadima pilve nagu näiteks Google Drive või Dropbox, või siis hoopis talletama selle Evernote elektroonilisse märkmikku. Nii automaatne taustal toimuv laadimine kui ka käsitsi suunatud laadimine käivad kibekiirelt. 

scanbot_ajalugu

scanbot_sätted

scanbot_teenused

Kas ka mul seda vaja on?

Mida ma just kirjutasin? Siinkohal ma toon mõne lihtsa näite, kus see äärmiselt mugav. Oled sõbra(nna)l külas ning pakutakse uue ja huvitava retsepti järgi tehtud kooki. Selle asemel, et teisele paberile retsept vigadega ümber kirjutada ning hiljem ka ära kaotada, teed telefoniga kiire klõpsu ning salvestad näiteks Dropbox’i. Nii on retsept turvaliselt pilves ning kättesaadav igal ajal, igal pool. Sahtlis vedeleb vana paberleping ning ei taha liigset prahti koguda? Scanbot’iga kiirelt digitaliseeritud ning turvaliselt ka arvutisse talletatud. Isiklikult rakendasin selle programmi kiirelt töövoogu – vajalik info skaneeritud ning pilve laetud. Arvutis PDF Acrobat’is avatud ning tekstituvastus aktiveeritud. Silmapilk hiljem oli algselt pildi kujul olev fail juba tekstina muudetav. Luksus missugune.

Kuidas see erineb kõikidest teistest tasuta “skanneritest”?

Esmalt selle poolest, et programmijupp maksab Google Play rakendusepoes 89 eurosenti. Teisalt selle poolest, et dokumendid tulevad 99% juhtudest kohe korrektselt säritatud ning ka perspektiiv on paika aetud. Kolmandaks sellega, et PDF formaadis failid laetakse sinule sobivasse keskkonda. Ei mingit mässamist, liigset kadreerimist. Lihtsalt osuta dokumendile ning lase programmi maagial sündida. Kokkuvõtvalt – üks mugavaimaid ning lihtsamaid sedasorti rakendusi.

Scanbot | PDF Scanner Google Play rakendusepoes 0.89€

Oled iPhone kasutaja ning soovid sama rakendust saada? Scanbot | PDF Scanner on olemas ka iTunes rakendusepoes.

(1777)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga