Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 106. Google Camera – mugav, lihtne ning funktsiooniderohke kaamerarakendus

Google Camera_QR

Google soovib anda tarbijatele võimalikult ühtse kasutuskogemuse Android ökosüsteemis – olgu selleks meiliklient, veebilehitseja või … nüüd isegi kaamerarakendus – ning loob ise ka rakendustarkvara operatsioonisüsteemile. Eile nägi Google Play rakendusepoes ilmavalgust uus Google Camera fotorakendus, mis pakub erinevaid lahedaid funktsioone kõikidele Androidi kasutajatele (kel Android 4.4+ KitKat seadmes tiksub).

Toredad võimalused

Tegu ei ole “suvaline selfie või toidupilt, instagrami filter peale ning sheeri” tüüpi fotorakendusega. Google Camera on hoopis teisest puust – rõhku on pandud kasutusmugavusele ning reaalsetele, kasulikele funktsioonidele. Neist kohe ka natuke lähemalt.

Alustuseks see, et rakendus võimaldab nii pildistada fotosid ning filmida videoklippe. Sellega tuleb toime vast iga fotorakendus. Samas on olemas ka väga vahvad lisad piltide tegemiseks:

  • Esiteks on Photo Sphere funktsioon – täpselt see samane Nexus seadmetelt tuttavaks saanud 360° vaatega foto, mis talletab enda ümber pea kõik – ainult fotograafi jalad jäävad välja. Testisin HTC One X peal selle ära – toimis probleemideta. Rakendus sai kenasti aru, kuhu suunas keeran ning juhendas ekraanil korrektselt.
  • Panoraamvõtte funktsioon – klassikaline panoraam, kuid toimib mugavamalt, kui enamus fotoaparaatides olev laia vaate pildistamise režiim.
  • Lens Blur – lõpuks saab ka nutitelefon teha väikese teravussügavusega fotosid. Kaamera teeb pildi subjektist ning palub selle kohal teha teise kaadri, väike automaagiline fototöötlus ning taust udune ongi. Põhimõtteliselt ei pea selle jaoks enam eraldi valgusjõulist objektiivi kaasas vedama.

Google Camera Home

Google Camera PhotoSphere

Google Camera Panorama

Kasutajaliides on äärmiselt mugav rakendusel – suur ekraanile kuvatav päästik, režiimid vasaku “ääre taha” peidetud ning galerii parema ekraani ääre taga. Lihtne, intuitiivne ning funktsionaalne. Egas rohkemat sest rakendusest rääkida polegi.

Google Camera Mode

Google Camera Settings

Milleks järjekordne kaamerarakendus?

Kui sa oled KitKat kasutaja ning soovid rakendust, mis käivituks kiirelt, oleks mugav kasutada ning ei oleks üle valatud erinevate pseudofunktsioonidega (nagu eriefektid, filtrid jms jama), siis Google Camera on just sinu jaoks. Su seadmel ei ole ega tule Android 4.4 uuendust? Tegelikult ei ole ka see probleemiks – näiteks Cyanogenmod on teinud valmis KitKat’i paljudele erinevatele seadmetele, mille tootja ise on ammu juba ajaloo prügikasti visanud (see on juba 12’s põhjus, miks Android tuleks ära rootida &custom ROM peale panna).

Google Camera Google Play rakendusepoes

(1855)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga