Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

MSI Wind netbook on lõpuks jõudnud Eestisse

Selle aasta märtsi algul Hannoveris toimunud elektroonikamessil CeBIT 2008 esitles firma, nimega MSI (ingl. k. Micro-Star International), oma esimest pisikest sülearvutit ehk netbooki nimega Wind.

Alates eilsest on MSI Wind müügil kõigis Photopointi 161.65€ poodides. See on ka hetkel ainus koht, kus neid Eestis osta on võimalik.

MSI, kes oli siiani tegelenud arvutikomponentide valmistamisega, tabas selle käiguga oma rivaale otse rusikaga silmaauku. MSI netbookid tõusid komeedina rivaalitsema Asuse paljureklaamitud netbookidega ning vähe ei ole neid inimesi, kes MSI masinaid Asuse omadest kõrgemini hindavad.

Oma rolli mängib siin kindlasti püüd mainstream-liinist erineda. Kuigi MSI on oma arvuti valmistamisel otseselt eeskuju võtnud Asuse mudelitest, on see siiski veidi teistsuguse välimusega ja logoga kaanel.

Asus lööb MSI-d peamiselt erinevate mudelite rohkusega. Viimaste seast peaks igaüks enda jaoks leidma selle sobivaima. Miks aga peaks keegi otsustama MSI Wind minisülearvuti kasuks? Ja miks ei peaks otsustama?

Ekraan

Kõige enam Eristab MSI Wind`i teiste firmade samalaadsetest masinatest ekraan. Kui tavaliselt on need netbookidel 8,9″ diagonaaliga, siis MSI-l on  10″ LCD ekraan.

Tõsi küll – piksleid on sellel sama palju, kui näiteks Aceri 761.48€ või Asuse 8,5 tollistel (1024 x 600). MSI Wind suuremal ekraanil on seega pikslid lihtsalt suuremad ning selle tõttu on ka ekraanile kuvatav suurem kui rivaalidel.

Klaviatuur

Suurem ekraan tingib ka üldisest suurema korpuse, mis iseenesest on justkui negatiivne aspekt. Suuremale korpusele mahub aga ka suurem klaviatuur. Wind klaviatuuril on kindlasti parem trükkida kui Asuse netbookide omadel. Wind klaviatuur sarnaneb oma suuruselt vägagi Aceri omaga, mis samuti väga suure üldise heakskiidu on pälvinud.

Üks tilk tõrva on siiski seda suurepärast klaviatuuri rikkumas. Sellega võib veel kuidagimoodi elada, et paremal all servas ei ole “Shift” klahv tavapäraselt äärepoolseim. Hullem lugu on aga Vasakpoolse “Ctrl” klahviga.

See ei asu päris vasakul all, nagu me seda oleme harjunud nägema. Seal nurgas on millegipärast koha sisse võtnud Fn klahv ning Ctrl on sellest järgmine alumine.

Neile, kes on harjunud kasutama Ctrl+”mingi teine klahv” otseteid, võtab sellise asetusega harjumine kindlasti aega. Ei ole näinud ühelgi teisel netbookil sellist huvitavat lähenemist.

Trackpad on MSI-l tõeliselt minimalistlik – 5 x 3,8 cm jääb lihtsalt liiga väikeseks. Kõige esimestel Wind mudelitel olid trackpad`id samasuguste omadustega, nagu Asuse netbookidel – kerimine sõrmega libistades, suumimine näppe kokku/lahku vedades. Hetkel müüdavatel mudelitel aga on kasutusel Synaptic trackpadid, mis selliseid toiminguid ei võimalda.

Korpus

MSI Wind korpus sarnaneb Acer Aspire One`i omale. Seda eelkõige oma MacBook Air`i laadsete nõgusate äärte poolest. Üldiselt võib MSI-d pidada üheks kenamaks hetkel turul olevaks netbookiks. Lihtsuses peitub elegants.

Tehnilised näitajad

Võrreldes Asuse sama hinnaklassi netbookide tehniliste näitajatega, on MSI Wind omad üpris tavalised. Inteli uusim, väike ja energiasäästlik Atom (1,6 Ghz) protsessor on juba igas viimasel ajal esitletavas tõsisemas netbookis ilusti olemas.

Operatiivmälu on Wind`il 1 GB. Püsimälu puhul on otsustatud HDD kasuks. Viimane ei ole küll nii kiire ja põrutustele vastupidav kui paljudes netbookides kasutatav flash mälu (SSD), kuid 80 GB 20 GB vastu võib mitmedki ostjad just MSI kasuks otsustama panna. Mis siis, et ketaste konstruktsioonid erinevad on.

Aku on MSI Wind`il kolme Li-Ion elemendiga ning peab MSI sõnul vastu kuni kolm tundi. Aku kestvuse näitajaid on erinevate tootjate puhul väga keeruline võrrelda, kuna standardiseeritud ning kõigile kohustuslikuks tehtud testitulemusi saadaval ei ole.

Cnet.uk protsessoripiinamistestis kestis Wind`i aku 1 tund ja 55 minutit. Võrdluseks olgu siin ära toodud kolmeelemendise akuga Acer Aspire One, mis kestis samas testis 2 tundi. Silmas tuleb aga pidada seda, et Aceri puhul oli võrdluses kasutatud SSD kettaga eksemplari. MSI puhul aga oli tegemist HDD kettaga. HDD voolutarbimine on märksa suurem kui SSD-l

XP Home Edition operatsioonisüsteemi kasutavad Netbookid Photopointis.
Peamised tehnilised näitajad.

Boonuseks on MSI Wind karbis vutlar, mille sisse netbook kaenlas- või kotiskandmisel torgata.

MSI Wind netbooki vaata ka Photopointi veebilehelt 161.65€.

(432)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EOS 500D + EF-S 18-135mm IS Kit 15,1 megapikslit, 22,3 × 14,9 mm CMOS sensor, 9 punktiga autofookus, 3" tolline LiveView LCD monitor, DiG!C 4 protsessor, EOS tolmueemaldussüsteem, Full HD videosalvestus.
Canon Digital Ixus 105 IS roosa 12,1 megapikslit, 4× optiline suum (35 mm ekvivalendina 28-112 mm), optiline pildistabilisaator, 2,7-tolline Pure Color LCD II ekraan, DiG!C 4 pildiprotsessor, VGA video.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga