Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Millised on 2013. aasta parimad peegelkaamerad?

peegelkaamerad-2013

Peegelkaamera on tihti staatusesümbol. Nii heas kui halvas mõttes, sõltub millisest vaatevinklist vaadata. Tavakasutaja mätta otsast vaadates saab ainult peegelkaameraga häid pilte teha ning muud aparaadid ei kõlba kusagile. Teise variandina tuleb suhteliselt tihti ette suhtumist, et sa ei ole õige pildistaja, kui sul just peegelkaamerat pole (seda suuresti nende kasutajate suunast, kes on nn gearfagotry staadiumis oma fotograafi arenguteel). Mina isiklikult eelistan peegelkaamerat ühel väga lihtsal põhjusel ning selleks on optiline pildiotsija ning parem ergonoomika kaamerat käes hoides. Esimene nendest argumentidest eristabki peegelkaameraid hübriidkaameratest, teine argument sõltub suuresti, mis aparaate kõrvutada. Kui sina just eeltoodud põhjustel, olgu neid ainult üks või lausa mitu, peegelkaamerat plaanid soetada ning ei suuda erinevate mudelite vahel valikut teha, siis antud artiklist on sul kindlalt kasu. Kasu seetõttu, et järgnevatel ridadel toome me välja 2013. aasta enim silma paistvad peegelkaamerad erinevates kategooriates. Antud nimekiri on koostatud meil endil testitud ja katsetatud seadmetest ning siia me niisama naljalt ei pane peegelkaameraid, mida ei julgeks sõpradele või pereliikmetele soovitada. 

Kõige soodsam digipeegel: Canon EOS 1100D. Alates 289€

canon-eos-1100d--18-55-iii-kit-55057

canon-eos-1100d--18-55-iii-kit-55058

 

Pea iga tootja üritab napsata endale seda kõige soodsama peegelkaamera tootja tiitlit. Samas tekib paratamatult ka küsimus, kas kõige soodsam on kõige mõistlikum. Ärge mõistke mind valesti, soodne on hea ainult seni, kuni kompromissid ei hakka seadme põhifunktsioone piirama. Teisest küljest jällegi vaadates – tihti omab peegel suuremat tähtsust, kui seadme funktsionaalsus.

Kui sa hoolid mõneski argumendist, mis eelnevalt välja toodud, siis vaata südamerahuga Canon EOS 1100D poole. See on kaamera, mis teeb fotosid ning ka filmib, sellel on sees peegel ning varustatud ka (suhteliselt pimeda) pildiotsijaga.  Üldjuhul ma noriks selle kaamera kallal rohkem, kuid vaatame tõele näkku – 289€ eest kaamera kere kätte saada on naeruväärselt soodne.

Teisest küljest on antud kaamerale ka natuke kallemaid alternatiive. Nikon D3100 hinnad algavad 349 eurost ning see digipeegel on disainitud kasutajale, kes otsivad peeglit, pildiotsijat ning objektiivide vahetamise võimalust ühes seadmes. Antud kaamera on ehitatud üles nii, et oleks kompaktkaamera kasutuslihtsus/loogika, kuid peegelkaamera vorm. Enamus parameetrite muutmine on viidud menüüdesse või juhtnuppude kombinatsioonise alla, et kasutajale need ette ei jääks või häirima ei hakkaks. Teisisõnu – osuta-ja-vajuta kaamera koos peegliga.

 

Canon EOS 1100D plussid

  • Hind
  • Peegel
  • Pildiotsija
  • Objektiivide vahetamise võimalus
  • Canoni logo

Canon EOS 1100D miinused

  • Ma parem ei lasku nii madalale

Nikon_D3100

Soodne ning mõistlik peegelkaamera: Pentax K-500. Alates 479€

pentax-k-500-18-55mm-kit-48872

pentax-k-500-18-55mm-kit-48869

 

Kõige soodsam ei ole alati mõistlik ning kui kaamera valimisel ei ole esmaseks kriteeriumiks mitte hind vaid kasutusmugavus ning pildikvaliteet ja peale seda kaamera soodne hind, siis tuleks vaadata natuke mõistlikumate seadmete poole. Sellisel juhul jääb sõelale tükkmaad vähem kaameraid. Nikon D3200 on konkreetselt peegelkaamera korpuse ning põhimõttega, kuid kompaktkaamera kasutusloogikaga ning mitte just kõige mõistlikuma pildiga seade. Sony a58 juures on probleemiks jällegi kehv elektrooniline pildiotsija ning samamoodi kehvem pildikvaliteet. Mis jätab meil alles Pentax K-500.

Pentax K-500 juures on tehtud minimaalsed kompromissid – peegelkaamerale omaselt on sel olemas pentaprismaga pildiotsija (teistel soodsatele tükkmaad pimedam pentapeegliga), millel 100% kaadri kattuvus. Lisaks suudab Pentax K-500 suurepäraselt pilti teha teha ning ka videoid filmida. Eristub antud kaamera suuresti ka sellega, et korpusel on kaks valikuratast kaamera juhtimiseks ning palju funktsioone eraldi lülititega korpusele toodud. Siinkohal tuleb arvestada ka seda, et tegu on lihtsalt Pentax K-50 peegelkaameraga, millel on välja jäetud ilmastikukindel korpus ning paar muud pisiasja – kõik muu on sama.

Mainimist väärt on selles grupis kohe kindlat ka Canon EOS 100D. Olgugi, et see on Pentax K-500’st 200 eurot kallim aparaat, on Pentaxi pildikvaliteet laboritestide kohaselt mäekõrguselt üle Canonist. Miks ma siis EOS 100D’d soovitan? Sest võrreldes Pentaxiga saab see paremini filmimisega hakkama ning Canon EOS 100D omab maailma kõige väiksema poolkaader peegelkaamera tiitlit. Lisaks on viimasel ka puutetundlik ekraan, mis hõlbustab nutitelefonilt ning ka kompaktkaameralt üleminekut peegelkaamerale. Kaamera kasutab klassikalist Canoni võrdlemisi head loogikat kaamera juhtimiseks ning seadistamiseks, seega väga keeruline 100D’d kasutada pole. Suurimaks miinusküljeks jääb kahjuks see, et aku vastupidavus on antud kaameral nirult väikene.

 

Pentax K-500 plussid

  • Väga hea pildikvaliteet
  • Kaks valikuratast ning suurepärane ergonoomika
  • Keresisene stabilisaator
  • Pentaprismaga 100% kaadri katvusega pildiotsija
  • Kuni ISO 51200 sensori tundlikkus

Pentax K-500 miinused

  • Ei kuva pildiotsijas teravustamispunkte
  • Live-view ja video ajal aeglasem teravustamine
  • Lärmakas keresisene teravustamismootor

 

canon-eos-100d-18-55mm-is-stm-40mm-stm-kit-54924

Parim valik algajale fotohuvilisele: Canon EOS 700D. Alates 729€

canon-eos-700d-18-55mm-is-stm-kit-55322

canon-eos-700d-18-55mm-is-stm-kit-55323

 

Asume kohe asja kallale. Canon EOS 700D ei ole kaamera, mida võtta EOS 650D asemele. Canon EOS 700D on mõeldud veel vanemate mudelite välja vahetuseks või esimeseks peegelkaameraks. Selle loomisel pole nii suuri kompromisse tehtud ning pakub kõike esmavajalikku alustavale fotograafile. Puutetundlikule pööratavale ekraanile on võimalik kuvada kaamera infot standartsel viisil kui ka tavakasutaja jaoks arusaadaval viisil ning loomulikult on kaamera juhtimine sõrmeotsaga otse ekraanilt ülimalt intuitiivne. Samas on korpusel olemas kõik vajalikud nupud klassikalisel meetodil kaamera parameetrite sättimiseks. Lisaks suudab antud kaamera suurepäraselt kvaliteetseid videoid salvestada, mistõttu saab 700D’ga edukalt ka videokaamera asendatud. Tagatipuks on EOS 700D esimene selle seeria kaamera, millel on kasutatud kvaliteetseid korpuse viimistlusmaterjale ning ei tundu peos odava hiina mänguasjana. Kõiki neid aspekte arvestades jäi 700D selles kategoorias teistest mudelitest rohkem eristuma.

Kas Canon EOS 700D‘le on ka alternatiive kasutusmugavuse ning võimekuse osas? Eelpool välja toodud Pentax K-500 suurem vend – Pentax K-50 on sellele hea vastane. Loobuda tuleb puutetundlikust pööratavast ekraanist ning vaiksetest STM objektiividest, kuid vastutasuks saab ilmastikukindla kere ning ka parema pildiotsija. Teine alternatiiv oleks Nikon D3200 suurem (noorem) vend Nikon D5300 näol. Viimane on õnneks pööratava, kuid kahjuks mitte puutetundliku ekraaniga ning kasutusmugavus väljaspool automaatrežiime on sama hea, kui väikestel kompaktkaameratel. Seetõttu ei saa Nikoni mudelit pidada tõsiseks fotoaparaadiks kasutajale, kes natukenegi soovib enda kaamera üle kontrolli võtta.

 

Canon EOS 700D eelised

  • Pööratav puutetundlik ekraan
  • Lihtne kasutada
  • Kvaliteetne videosalvestus
  • Stereomikrofon
  • Välise mikrofoni sisend

Canon EOS 700D nõrgemad küljed

  • Mürataluvus
  • Aku vastupidavus
  • Pentapeegliga pildiotsija

pentax-k-50--18-55mm-wr-kit-must-48002

Poolkaader näitab musklit: Pentax K-3. Alates 1299€

pentax-k-3-18-55mm-wr-kit-52914

pentax-k-3-18-55mm-wr-kit-52937

 

Selles kategoorias on rebimine alati väga tihe olnud – kes suudab millega teistest tootjatest eristuda, kes kasutajale parimat tulemit pakkuda ning palju muud. Pentax K-3 valik oli iseenesest äärmiselt lihtne ning hea meelega oleks antud peegelkaamera pannud hoopis järgmise grupi mudelitega konkureerima. Mis teeb siis K-3 niivõrd eriliseks ning teistest paremaks? Lihtne. Esiteks on Pentax K-3 ilmastikukindla korpusega – seda saab kasutada pea kõikjal ning kasvõi kraani all hiljem puhtaks pesta (tootja seda ei soovita, kuid paljud kasutajad teevad). Teiseks on kõikidel Pentaxitel, kaasa arvatud K-3’el keresisene pildistabilisaator, mis võimaldab kasutada kõiki K-bajonetiga objektiive (mis on toodetud aastast 1975) ning nautida pildistabilisaatori võlusid. Võib ju arvata, et Pentaxil on väiksem valik optikat saadaval, kuid päris nii see ei ole. Viimase pea 40 aasta jooksul on K-bajonetiga toodetud väga palju klaasi ning praegust pakub Pentax kõige suuremas valikus APS-C sensoriga (poolkaader) kaameratele loodud (ilmastikukindlat) optikat. Teised tootjad pakuvad lihtsalt spetsiifilist täiskaaderkaameratele mõeldud kallist klaasi, mida tavakasutaja üldjuhul ei soeta.

Antud kaamera ei jää alla pildikvaliteedi või automaatse teravustamissüsteemi paindlikkusega ei Canon 70D‘le kui Nikon D7100‘le, vaid näitab osades aspektides neile hoopis koha kätte. Lisaks on kere kasutusergonoomikat parendatud tublisti võrreldes eelmise põlvkonnaga ning elimineeritud kõik kitsaskohad. Lisaks saab sellega kvaliteetselt ja mugavalt filmida ning olemas on ka mikrofoni sisend ja kõrvaklapiväljund.

Pentax K-3’e sensori võimekusest rääkides kõrvutatakse seda tihti Nikon D600 (ning D610, kuna need sama sisuga) täiskaader peegelkaameraga. Ei värviedastuse, teravuse kui ka üldise pildikvaliteedi osas ei jää K-3 eelmainitud mudelitele alla. Kirsiks tordil on K-3 ka optilise madalpääsfiltri vaba, kuid võimaldab tänu sensori nihutamisele simuleerida AA filtrit, et vähendada moiré efekti.

Eraldi mainimist väärt on Canon EOS 70D tänu oma Dual Pixel AF teravustamissüsteemile. Lugu selle taga on see, et peegelkaamerad on alati olnud ühed kehvad teravustajad Live View režiimis ning videosalvestuse ajal. Sony lahendas selle poolläbipaistva peegliga, mis võimaldas koguaeg teravustamissensorit kasutada. Paljud tootjad hakkasid hoopis hübriidkaameraid pakkuma ning parendama teravustamist eelmainitud töörežiimides. Canoni Dual Pixel AF saab tööga kenasti hakkama ning videosalvestuse ajal võib kaamera autofookuse süsteemidele täitsa lootma jääda. Lisaks on sellel kaameral ka korralik pööratav puutetundlik ekraan, igatepidi mõnus kasutusergonoomika, integreeritud WiFi ning palju muud. Aga miks see siis kõige parem ei ole? Sest nii mürataluvus kõrge tundlikkusega pildistades kui ka ilmastikukindluse puudumine ning kõrvaklapiväljundi puudumine piirab natuke kasutusmugavust.

 

Pentax K-3 plussid

  • Suurepärane pildikvaliteet
  • Keresisene stabilisaator
  • Valitav AA filter
  • Ilmastikukindel kere
  • Mikrofonisisend, kõrvaklapiväljund
  • Terav ning suur ekraan
  • Kaks mälukaardipesa

 

Pentax K-3 nõrgemad küljed

  • Ei ole Canoni logoga (!)
  • Teravustamine Live-View ajal ning filmimisel

 

 

 

 

 

 

 

canon-eos-70d-18-135-mm-is-stm-kit-50879

Täiskaader ei ole ainult elukutseliste pärusmaa: Canon EOS 6D. Alates 1799€

canon-eos-6d-24-105mm-f-4-l-is-usm-kit-55508

1_canon-eos-6d-24-105mm-f-4-l-is-usm-kit-42951

 

Täiskaader peegelkaamera on paljudele kasutajatele roosa mannavahuline (või märg, võta näpust) unistus. 2012. aasta lõpp tõi uue kategooria peegelkaamerate maailma – nn entry level täiskaader-peegelkaamerad. Nende suurimaks eeliseks ongi suur, 36 × 24 mm sensor. Üldjuhul võimaldavad need kaamerad saavutada parema pildikvaliteedi, suurema dünaamika ning veel parema mürataluvuse ja ka kaamera üleüldise kasutusergonoomika.

Internetiavarustes käivad suured debatid teemal, et kumb on parem, Canon või Nikon. Seda eriti täiskaadri kategoorias. Siinkohal on mõistlik ära mainida seda, et Nikon D610 on paberil parem, kui Canon EOS 6D – sel on rohkem teravustamispunkte, rohkem megapiksleid, suurem ekraan ning staatilistes testides väidetavalt võimekam, kuid päriselus tihti asjad nii lihtsad ei ole.

Põhjuseid Canon EOS 6D eelistamisele tuleb vaadata suuresti ka D610 puudujääkide kategooriast, kuid keskendume soodsaima täiskaader peegelkaamera vaatamisele. EOS 6D esimesed suured erinevused on integreeritud WiFi ning ka GPS. Esimest neist saab edukalt kasutada ka selleks, et nutitelefonist oma kaamerat täies mahus juhtida, elimineerides vajaduse soetada eraldi juhtmevaba distantspäästikut. Lisaks on 6D varustatud võimeka sensoriga, millel maksimaalne tundlikkus (võimendatult) on lausa 102400 (2 stoppi rohkem ikkagi). Olgugi, et 6D’l on vähem teravustamispunkte, ei ole need vähemalt nii kokku surutud (D610 kasutab poolkaaderkaamerale suunatud sensorit) ning kaamerast tulevad välja ka naturaalsemate värvidega pildid.

Toomas Ili võttis Digitestis EOS 6D ülevaate väga tabavalt paari lausega kokku:
“Sellegipoolest väga korralik aparaat, pisut väiksem ja kergem (kui 5D Mark III), aga siiski hästi kätteistuv ja mugavalt käsitletav. Kes oma töös ja tegemistes kiire ja täpse autofookuse peale lootma peavad, vaatavad küsimatagi mujale. Samas need, kes siiani 5D Mark II-ga hakkama said, on väga rahul ka 6D-ga.”

Vot, täpselt nii hea see kaamera ongi.

 

Canon EOS 6D tugevad küljed:

  • Täiskaader
  • Integreeritud WiFi ja GPS
  • Suurepärane mürataluvus ning värvid
  • Maksimaalne tundlikkus ISO 102400
  • Teravustab ka -3 EV juures

 

Milles jääb nõrgaks:

  • Ainult 11 autofookuspunkti
  • Aeglane sarivõte

 

 

 

 

nikon-d610-24-85mm-vr-kit-53396

Parim täiskaader poeletil: Canon EOS 5D Mark III. Alates 2899€

canon-eos-5d-mark-iii-tamron-24-70mm-f-2.8-vc-usd-55481

canon-eos-5d-mark-iii-tamron-24-70mm-f-2.8-vc-usd-55482

Parima poeletis oleva peegelkaamera tiitli haarab endale pikemalt mõtlemata Canon EOS 5D Mark III. Mitte et me siin suured Canoni fännid oleksime ning Nikonit laimaksime. Põhjused peituvad suuresti Nikon D800 puudujääkides, millest me osad siin välja toome. Nikon D800 menüüd on kohmakad, ütleks, et lausa idiootselt ebamugavad ning parajalt aegunud. Kasutaja seadistuste üleslaadimisel ei laeta mitte kõik parameetrid, vaid ainult osad (Canonil salvesta kogu kaamera seadistus C1 – C3 režiimi, seda valides laeb kõik, viimse kui ühe parameetri üles). Lisaks vajab Nikonil valge tasakaal koguaeg torkimist +2 astet magenta suunas (vähemalt). Nikon D800 poole tasuks ainult siis vaadata, kui sa pildistad väga staatilisi objekte ning vajad suure lahutusvõimega faile.

Esimese kaamera valimisel (või eeldusel, et sul pole kallist optikat teisele platvormile soetatud, plaanid platvormivahetust vms põhjusel) võid südamerahuga võtta 5D Mark III. Kuna ma olen kasutanud mõlemat kaamerat (5D Mark III on igapäevases kasutuses), siis võin südamerahuga kinnitada Mark III üleolemist (mida tihti küll ei juhtu, kuid seekord Canon tegi Nikonile ära).  Viimane mudel 5D seeriast on fenomenaalselt kiire ja täpse teravustamisega (61 teravustamispunkti, millest lausa 41 rist-tüüpi) nii heades kui ka halbades valgusoludes. Kaamera lubab end seadistada täpselt sedasi töötama, nagu sina seda vajad. Iga pisiasi, iga detail on põhjalikult läbi mõeldud. Vahet pole, kas pildistad stuudios, looduses, sporti või lihtsalt oma lapse esimesi samme – selle kaameraga sa ei jää eales hätta.

EOS 5D Mark III eelised

  • Suurepärane sooritusvõime
  • Kiire ja täpne teravustamine
  • Mugav kasutada
  • Hea mürataluvus ka reaalses elus

 

EOS 5D Mark III puudujäägid

  • Suurus
  • Integreeritud välgu puudumine
    (vajalik teiste välkude juhtimiseks)

 

nikon-d800-kere-53449

 

Tegelikult ei saa selle nimekirjaga peegelkaamerad tootjate valikus otsa, kuid meil pole nende soovitustega eriti mõtet enam edasi minna. Need elukutselised fotograafid, kes ihuvad hammast Nikon D4, Canon EOS-1D X või miks ka mitte, Pentax 645D peale, teavad ise väga hästi mida nad soovivad ning vajavad. Rääkimata siis nendest, kes plaanivad soetada Hasselblad, Sinar või mõne muu tootja keskformaatkaamerat.

 Olulisemate tehniliste andmete võrdlus

 

  Canon EOS 1100D Pentax K-500 Canon EOS 700D Pentax K-3 Canon EOS 6D Canon EOS 5D Mark III
 #1100D  #K500  #700D  #K3 canon-eos-6d-tamron-24-70mm-f-2.8-vc-usd-55499 #5D
Hind PP-s 289€ 479€ 729€ 1299€ 1799€ 2899€
Sensor 12 MP CMOS, APS-C 16,3 MP CMOS, APS-C 18 MP CMOS, APS-C 23,35 MP CMOS, APS-C 20,2 MP CMOS, Täiskaader 22,3 MP CMOS, Täiskaader
ISO 100 – 6400 100 – 51200 100 – 25600 100 – 51200 100 – 102400 100 – 102400
Autofookus 9 punkti (1 rist-tüüpi) 11 punkti 9 punkti (1 rist-tüüpi) 27 punkti (25 rist-tüüpi) 11 punkti (1 rist-tüüpi) 61 punkti (41 rist-tüüpi)
LCD-ekraan 2,7″, 230 000 px 3″, 921 600 px 3″, 1 040 000 px 3,2″, 1 037 000 px 3″, 1 040 000 px 3,2″, 1 040 000 px
Puuteekraan Ei Ei Jah Ei Ei Ei
Pööratav ekraan Ei Ei Jah Ei Ei Ei
Pildiotsija Pentapeegel, 95% kattuvus Pentaprism, 100% kattuvus Pentapeegel, 95% kattuvus Pentaprism, 100% kattuvus Pentaprism, 97% kattuvus Pentaprism, 100% kattuvus
Min. säriaeg 1/4000 sek 1/6000 sek 1/4000 sek 1/8000 sek 1/4000 sek 1/8000 sek
Välklamp Sisseehitatud + väline Sisseehitatud + väline Sisseehitatud + väline Sisseehitatud + väline Väline Väline
Sarivõte 2 fps 6 fps 5 fps 8,3 fps 4,5 fps 6 fps
Filmirežiim 1280 × 720 25p 1920 × 1080 25p 1920 × 1080 25p 1920 × 1080 50i/25p 1920 × 1080 25p 1920 × 1080 25p
WiFi Ei Ei Jah Ei Jah Ei
Ilmastikukindel korpus Ei Ei Ei Jah Ei Jah
Kaal 495 g* 590 g 580 g* 715 g 755 g* 950 g
Mõõtmed (mm) 129,9×99,7×77,9 96,5×129×70 133,1×99,8×78,8 100×131,5×77,5 144,5×110,5×71,2 52×116,4×76,4

*Kaal koos aku ning mälukaardiga

Kokkuvõte

Tegelikult on nii, et niipalju kui on maailmas inimesi, niipalju on ka erinevaid arvamusi. Eespool toodud soovitused ning hinnangud on põhjalikult kaalutud, ilma et ükski kaameratootja meil selle eest pistist maksab või muud meelehead annab. Antud tulemini on jõutud läbi oma kogemuste, higi ja pisarate. Loomulikult võimalikult erapooletuks jäädes. Kui teile tundub, et mõnele tootjale on ülearu liiga tehtud või hoopis liiga esile toodud, siis võite kirjutada endapoolsed ettepanekud ja pretensioonid, panna tähistamata margita ümbrikku ning poetada lähimasse postipunkti.

Kui sa plaanid endale soetama hakata fotoaparaati, siis loodame, et antud nimekirjast ja hinnangutest on teile kasu. Mingil põhjusel leiad, et peegelkaamera ei ole siiski päris sinu teema ning otsid kompaktsemat pilditegijat, kiika kindlalt ka Lauri kirjutatud 2013. aasta parimate hübriidkaamerate kokkuvõtet.

Nüüd aga aitab! Jäta see arvuti juba ning mine välja pildistama (kaamera järgi), naudi ilusat aasta lõppu ning meeldivat (tüüpilist) eestimaa talve. Ning siin on 2013. aasta parimad peegelkaamerad:

(10156)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EOS 1100D kere
  • 12-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • 2,7-tolline LCD monitor
  • 720p HD videosalvestus
  • 9 teravustamispunktiga AF
  • 2 kaadrit/sek sarivõte
Pentax K-500 + 18-55mm Kit 16,3 megapikslit, CMOS sensor, sensori stabilisaator ja tolmueemaldus, 11-punktiga AF, FullHD videosalvestus, 6 kaadrit/sekundis sarivõte, HDR võte, 3" LCD, kompaktne korpus
Canon EOS 700D kere
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Pentax K-3 kere
  • 23,4-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • Keresisene pildistabilisaator
  • Madalpääsfiltrita sensor, AA filtri simulatsioon
  • FullHD 1920 × 1080 50i videosalvestus
  • Tolmu- ja ilmastikukindel kere
Canon EOS 6D kere
  • 20,2-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • 11 teravustamispunktiga AF sensor
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 102 400
  • FullHD videosalvestus
  • Integreeritud GPS ning WiFi ühendus
Canon EOS 5D Mark III kere
  • 22,3-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • 61 teravustamispunktiga AF sensor
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 102 400
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • Ilmastikukindel vastupidav korpus
Canon EOS 6D + 24-105mm IS STM Kit
  • 20,2-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • 11 teravustamispunktiga AF sensor
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 102 400
  • FullHD videosalvestus
  • Integreeritud GPS ning WiFi ühendus
Canon EOS 6D + Tamron 24-70mm f/2.8 VC USD
  • 20,2-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • 11 teravustamispunktiga AF sensor
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 102 400
  • FullHD videosalvestus
  • Integreeritud GPS ning WiFi ühendus
Canon EOS 700D + 18-135mm IS STM Kit
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Canon EOS 700D + 18-55mm IS + Tamron 70-300mm VC Kit
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Canon EOS 700D + 18-55mm IS STM + Eneride aku
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Canon EOS 700D + 18-55mm IS STM Kit
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Canon EOS 700D + Tamron 10-24mm
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Canon EOS 700D + Tamron 15-30mm VC USD
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Canon EOS 700D + Tamron 16-300mm VC PZD
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Canon EOS 700D + Tamron 17-50mm f/2.8
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Canon EOS 700D + Tamron 17-50mm f/2.8 VC
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Canon EOS 700D + Tamron 18-200mm VC
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Canon EOS 700D + Tamron 18-270mm VC PZD
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Canon EOS 700D + Tamron 24-70mm f/2.8 VC USD
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast