Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Microsofti nutitelefonide uus lipulaev Lumia 950 tuleb võimsa protsessori, vesijahutuse, hea kaamera ja näotuvastusega

Lumia-950

Teisipäeval New York Citys aset leidnud Microsofti  pressiürituse raames esitleti mitmeid täiesti uusi ning ka olemasolevate seadmete täiendatud mudeleid.  Üheks esitletud seadmetest on Microsofti uus nutitelefonide lipulaev Lumia 950.

Tegu on 5.2-tollise WQHD (lahutusvõime 1440×2560 pikslit) OLED ekraani, 3 gigabaidise muutmälu ja Snapdragon 808 platvormiga aparaadiga, mis on tootja sõnul üks läbi aegade kõige võimsamatest WindowsPhonede’st.

Lumia 950 nutitelefoni kaitseb ülekuumenemise eest vesijahutusüsteem, mis teeb Lumia 950’st üheks vähestest taolise jahutusmehhanismiga telefonimudelitest sellel planeedil. Tähelepanuväärne on ka mudelisse integreeritud näotuvastusfunktsioon Windows Hello. Kui konkureerivate seadmete omanikud peavad telefoni lahti lukustamiseks kasutama sõrmejäljesensorit, siis Lumia 950 avab end niipea, kui infrapunasensorid tunnevad ära omaniku näojooned.

Nagu ka eelnevate WP mudelite puhul, on Microsoft ka seekord pannud suurt rõhku seadme kaamerale. Telefoni tagumisel küljel asetseb 20-megapiksline kolmekordse LED välklambiga Pureview kaamera. Optilise värinastabilisaatori ja 1.9 avaga Carl Zeiss objektiiviga. Eesmisele küljele on paigutatud 5 megapiksline lainurkobjektiiviga kaamera. Telefon on saadaval 32 GB’se sisseehitatud mälumahuga, mida saab mälukaardi abil suurendada kuni 2 Terabaidini. Lumia 950 telefoni varustab elumahladega 3000 mAh-ne vahetatav aku, selle laadimine ning ühendamine välisseadmetega käib läbi USB-C pordi.

Microsofti uue lipulaeva teeb igast teisest turul olevast konkureerivast seadmest erinevaks Windows 10 Continuum. See tarkvaratrikk muudab hariliku nutitelefoni praktiliselt täisväärtuslikust lauaarvutiks. Pistes mobiili äsjaesitletud Display Port’i, läheb see Continuum seisundisse, ning ühendades Dock’i vahendusel telefoniga kuvari, klahvistiku ning hiire, saab telefoniga toimetada peaaegu nagu täisväärtusliku Windows 10’t jooksutava masinaga.

Allikad: The Verge, ArsTechnica

(2433)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga