Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Lytro valmistas võrkpallisuuruse kaamera virtuaalsete keskkondade jaoks

lytro-immerge-sun

Novembri alguses avalikustas fototehnika valmistaja Lytro oma uue toote: sfäärikujulise kaamera “Immerge”, mis jäädvustab ümbritsevat keskkonda virtuaalmaailma jaoks.

Immerge on võrkpalli suurune ümmargune kaamera, mille viiel sensoritest ning kaameratest täistopitud kihid võimaldavad jäädvustada kaadreid igast võimalikust suunast. Seejuures on Lytro kaamera võimeline jäädvustama mitte lihtsalt üliteravat pilti ümberringi toimuvast, vaid ka isegi langeva valguse suunda, mis teeb kujutise eriti realistlikuks.

Lisaboonuseks on ka see, et sellise agregaadiga üles jäädvustatud keskkonnas saab pealtvaataja liikuda. Liikumisulatus on küll ainult ühe kuupmeetri suurune ala, kuid tootja sõnul polegi kasutajal esialgu rohkem liikuda vajagi. Selline liikumisvõimalus loob ruumilise pildi ja lubab muuhulgas senisest lihtsamalt eristada järeltöötluses erinevatel kaugusel olevaid objekte – nii on neid objekte lihtne 3D-programmides vajadusel manipuleerida.

Vaata videot sellest, kuidas liikumine selliselt salvestatud fotol umbes välja peaks nägema Vimeost.

Immerge ei ole lihtsalt kaamera, vaid terve ökosüsteem, mis koosneb kaamerast, serverist, töötlemistarkvarast, voogedastusteenusest ning rakendustest videote taasesituseks. Kaamerat saab operatoor seadistada ning juhtida nutiseadme vahendusel, filmitud materjal hoiustatakse serveris ning  ülesvõetud kaadreid saab tavainimene nautida läbi Google Cardboardi, Oculus Rifti ja Microsofti Hololensi jaoks loodud rakenduse.

Lytro on üks esimesi fotoaparatuuri valmistajatest, mis on tulnud lagedale taolise produktiga ning seega on nendel antud turul tugev eelis. Google on küll tänavu esitlenud platvormi Google Jump, mis võimaldab jäädvustada kaadreid igast suunast, kuid see pole veel tänaseni suurema rahvamassini jõudnud. Pealegi kasutab Google’i platvorm jäädvustamiseks olemasolevaid tehnoloogiaid ning vahendeid. Näiteks üks Google Jump prototüüpidest on võrule kinnitatud GoPro seikluskaamerad.

Lytro tegejuhi Jason Rosenthali sõnul pole võimalik luua tõetruud virtuaalreaalsust olemasolevate vahenditega. Selle saavutamiseks tuleb süsteem nullist üles ehitada.

Arvestades Immerge’i tehnilisi parameetriteid ei peaks tulema üllatusena asjaolu, et masina hind on üsna soolane. Lytro sõnul hakkab kogu süsteem (kaamera, server, tarkvara) maksma sadu tuhandeid USA dollareid, seega on Immerge mõeldud suurte filmistuudiote jaoks, mitte aga lihtsureliku lapse sünnipäev filmimiseks. Lytro Immerge jõuab müüki juba järgneva aasta esimestel kuudel.

Allikas: Lytro

 

(625)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga