Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Lekkinud fotod ja tooteandmed DJI uuest droonist viitavad 40-minutilisele lennupikkusele

matrix 10

Äsja lekkisid internetti andmed ja fotod DJI uue, väidetavalt 40-minutilise lennuajaga, drooni kohta. DJI Matrix 100 nime kandva projekti taga on tegelikult platvorm, mida ei tasu segamini ajada Phantom või Inspire-seeria drooniga. Selle funktsioon on hoopis midagi muud.

Enda olemuselt on tegemist 4 mootoriga multikopteriga, mis on varustatud kuni kahe akuga ning on mõeldud tarbijale endale ehitamiseks ja ka programmeerimiseks. Ehitamine ei tähenda seda, et komponente oleks vaja ise looma asuda vaid hoopis modulaarsust, kus lõpptarbija saab ise valida endale sobivad jupid ning panna need sellele lennumasinale külge. Selline lennumasin peaks saadavale tulema juba selle suve jooksul.

Kurjad keeled räägivad, et DJI juht on keskendunud juuni alguses toimuvale järjekordsele pressiüritusele, kuhu veel kutseid saadetud ei ole, ent kus peakski ilmavalgust nägema DJI Matrix 100.

 

Miks me sellest siis üldse hoolima peaksime?

Kaks akut

Matrix 100 peaks kasutusele võtma Inspire 1 sarnased akud. Võimalus korraga kasutada kahte akut ei muuda mitte ainult lende pikemaks vaid ka turvalisemaks, sest voolukõikumised peaksid sellega minimiseeritud olema. Pikem lennuaeg tähendab ka võimalust lennata kaugemale, kõrgemale või siis tõsta suuremat raskust pikemaks ajaks. Akusid saab nihutada edasi-tagasi tasakaalustamaks drooni kui otsustate lennata vaid ühega.

Vähendatud vibratsioon

Selleks, et vähendada kaalu ning muuta uus droon eriti stabiilseks on see ehtatud süsinikkiust. Multikopteri kõik kinnitused on aga tehtud uuest materjalist, mis on piisavalt elastne, et vähendada vibratsiooni kuni 50% ning samas pakkuda piisavat tugevust.

Programeeritav kaugjuhtimispult

Suure tõenäosusega saab Matrix 100 juhtpult olema väga sarnane Inspire 1 omale: sisse ehitatud Lightbridge, GPS, 2 km lennuraadiust ning DJI Pilot rakenduse tugi. Samas eeldatakse sellelt rohkem laiendusporte kui Inspire 1 puhul.

Revolutsiooniline sensorikomplekt

DJI Guidance on süsteem, mida saab juurde osta oma Matrix droonile. Erinevalt näiteks Inspire 1 põhjasensoritest on neid nüüd kaheksa ning need vaatavad neljas ilmakaare suunas. Tänu sellele on võimalik drooni õpetada vältima objekte ning programmeerida teda varasemalt märkimisväärselt autonoomsemaks.11236552_1431624983824714_7518259313947545688_n

Eelnevalt ei ole kunagi olnud võimalik täisautonoomne lend, vähemalt kõrgustel, kus võis olla ka teisi objekte – puid, põõsaid, laternaposte või inimesi. DJI Guidance peaks olema nagu autode kokkupõrke vältimise süsteem, aga õhus.

Tarkvara arendamise tugi

Lühidalt öeldes pakub Matrix SDK-võimekust. See tähendab, et iga lennutaja saab enda drooni õpetada tegema just seda milleks tal seda vaja on. Kas siis tegema jälgimismissoone või poest õlut tooma, kui väga vaja.

Tarkvara arendamise tugi

Meile teadaolevalt on tavakomplekt tulemas müüki hinnaga umbes 3000 eurot. Mind ei üllataks kui see olekski tõsi, sest kui lisada juurde kõik sensorid ja valikud lisatarvikud paisub see umbes 5000ni. Samas tuleb meeles pidada, et see ei ole päris koduperenaise droon.

 

Mis see Matrix 100 kokkuvõttes on?

Kokkuvõttes on DJI Matrix 100 järjekordne samm edasi. Seekord on natukene arusaamatu mille suunas, sest võimalusi on lihtsalt piiritu arv. See võib olla samm parema aerovideo poole. Või hoopis esimene tõeline samm toidu kojuveoks drooniga.

Selle projekti põnevus seisnebki selles, et selle võimalused on avatud kõigile. See võib olla misiganes sa soovid. Ja muidugi võib see olla vaid osav turundustrikist kõlakas.

 

(669)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga