Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

ladibird + iPhone = korralik kaamera?

ladibird

Kahtlemata on pildistamine üks kaasaegsete nutitelefonide olulisemaid funktsioone, mille najal on rajatud miljonidollarilised ärid nagu nt Instagram. Kuigi erinevad tootjad on aastatega arendanud oma nutifonide kaameraid, püsib isegi parimate nende poolt pakutavate piltide kvaliteet pigem keskmise kompaktkaamera tasemel.

Loodus aga tühja kohta ei salli ning nii on terve rida erinevaid firmasid, mis toodavad pildikvaliteeti parandavaid abivahendeid. Üks vanimaid ja populaarsemaid nende seas on Olloclip, mis on tänini suure eduga tootnud nö universaalseid objektiive valdavalt iPhone’ide jaoks. Olloclipi toodete eeliseks on olnud kompaktsus ning suhteliselt soodne hind. Eelmisel aastal oli aga suurüllatajaks Sony oma Q-seeria objektiivkaameratega, kus kogu pildistamiseks vajalik elektroonika on paigutatud objektiivi. Q-seeria vaieldamatuks eeliseks lisaks heale pildikvaliteedile on universaalsus so neid saab kinnitada nii iOS-i kui androidi operatsioonisüsteemi kasutavale telefonile. Plussiks on ka see, et valida on erinevate mudelite (sh ka suhteliselt soodsahinnalise) vahel.

Eelmise aasta teisel poolel aga viis edukalt oma indiegogo finantseerimiskampaania läbi uus firma, nimega ladibird. See lubab muuta iPhone 5 ja sellest järgnevad mudelid täiesti tõsiseltvõetavateks kaamerateks, kasutades selleks spetsiaalselt väljatöötatud telefoniümbrist. Kui näiteks keskmise kompaktkaamera pildisensor on umbes kaks korda suurem nutitelefoni omast, siis ladibirdi sensor on suurem 7,5 korda.

Teiseks maiuspalaks on vaieldamatult kesta sisse ehitatud 50mm f/1,8 objektiiv, mis lubab kvaliteetpilte ka hämaramates oludes. Pildistamisest vabal ajal võib telefoniümbrise objektiiviosa kasutada toena telefoni kasutamiseks sobiva nurga alt kas tööks või kasvõi filmi vaatamiseks.

Kuigi ladibirdi kaameraümbrisega kõlbab pildistada ilmselt kõike, on see eeskätt mõeldud siiski portreekaameraks. See tähendab, et aparaat fokusseerib end automaatselt kaamera ees seisvatele inimestele, muutes samas tausta meeldivalt häguseks.

Kui esimesed toetajad saavad oma ladibird telefoniümbrise kätte vaid 137 dollari eest, siis nö poeletil hakkab see maksma 317 dollarit. Ons see kaunite portreede tegemiseks vähe või palju sõltub juba peamiselt potentsiaalse pildistaja rahakotist.

Allikas: The Phoblographer

 

(739)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga