Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kuumad kuulujutud: Sony kompaktne keskformaatkamera võib tulla juba sel aastal

Sony on viimasel neljal aastal paisanud oma kaamerate tootearendusse meeletud summad. Aasta-aastalt on see Jaapani elektroonikahiid pritsinud välja uudseid fotoaparaate A55 ja A33, Nex-seeria, RX1, RX10 ja RX100 kompaktkaamerad, täiskaadernsensoriga hübriidkaamerad…  Nõnda on Sony kiht kihi haaval üles ehitanud tugevat kaameravalikut, mis ühel hetkel võiks valitseda kogu fototehnikatööstust. Mis on Sonyl plaanis selleks aastaks? 

sony-plaanid-2014

Hiljuti (väidetavalt) Sony Korea salajastest katakombidest veebi lekkinud slaid annab meile kätte üsna loogilise suuna. See näitab kuidas Sony keskendus 2014. aastani pigem alg- ja kesktaseme kaamerasüsteemide välja töötamisele. Alates käesolevast aastast võtvat ettevõte aga sihikule profiklassi tehnika.

Selle slaidiga sobitub hästi viimasel ajal üha enam tuld võttev kuulujutt, mille kohaselt on Sony välja töötamas omaenda keskformaatkaamerat. See olevat ehitatud sellesama Sony enda poolt toodetud 50 MP 44x33mm CMOS sensori ümber, mida kasutab hiljuti avalikustatud Hasselblad H5D-60c. Sony kaamera tulevat aga hoopis teistsugune kui Hasselbladi 27 500 dollarit maksev monstrum. Kuulujuttude järgi saab Sony aparaat olema võimalikult kompaktne ning oluliselt soodsama hinnaga. Arvatakse, et ehk kavatseb Sony luua keskformaatsensoriga “kompaktkaamera” – sellise, millel ei saa objektiive vahetada ja mis oleks varustatud elektroonilise pildiotsijaga. Umbes sarnase, nagu legendaarne filmikaamera Mamiya 7.

mamya

Teadjad lubavad Sony keskformaatkaamera esmaesitlust juba 5-6 kuu jooksul – arvatavasti sügisesel Photokina 2014 fotomessil. 

Sonyalpharumours.com veebileht on aga teada andnud, et uut Sony tehnikat võib oodata juba peatselt. Nimelt olevat “väga usaldusväärsed allikad” andnud teada, et Sonyl on plaanis esitleda Entusiastidele suunatud A77 fotokaamera järeltulijat juba kuu aja pärast, esimesel mail toimuval Sony World Photography fotokonkursi auhinnagaalal. Lisaks A77 järeltulijale loodetakse sellelt ürituselt ka mõnda uut FE objektiivi. Mis iganes sealt tulemas on – Photopointi ajaveebil on plaanis aprilli lõpus Londonit külastada ja ka Sony gaalaõhtu uudiseid kohapealt vahendada.

Sony digikaamerad Photopointis

(656)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga