Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Keegan jagab sinu fotodele konstruktiivset tagasisisdet

keegan-avang

Fotograafia on tänapäeval tugevalt seotud sotsiaalmeediaga, kuna see on parim koht esmase tagasiside saamiseks, seal saab oma parimaid teoseid teistega jagada ning palju muud. See küll tähendab tihti seda, et peale kolmanda samasuguse pildi jagamist teistega saad sa sisuliselt olematut tagasisidet, peale kümnenda samasuguse pildi puhul vaadatakse väga viltu ning 50’da pildi puhul oled sa muutunud ainult trollimagnetiks. Igatahes, selle asemel et peale esimese kaamera soetamist kohe tormata välja kõikidele oma suurteoseid näitama ning … ehk on mõistlikum alguses ette võtta kõrvale erialane raamat, läbida fotokursus või kaks ning jagada oma fotosid objektiivsele tegelasele tagasiside saamiseks. Siit tuleb mängu internetiavarustes tegutsev fotoprofessionaal Keegan, kes just seda teeb.

Keegan on Prantsuse start-up’i Regaind vaimusünnitis. See ettevõte arendab uut automaatset fotode tuvastamise algoritmi, mis võimaldaks tulevikus erinevatel rakendustel fotodest paremini aru saada ning tegelikult ka fotograafidel enda oskusi lihvida. Selle süsteemi suurimaks eeliseks ongi see, et lisaks erinevate mustrite, kompositsioonide jms tuvastamisele on juba praegust fotograafid õla alla pannud, mõtestamaks kasutajale antavat tagasisidet ning sellest lähtuvalt ka soovituste kuvamiseks.

Olgugi, et Keegan ei mõista foto ajakirjanduslikku väärtust ega ei paku näotuvastust, suudab see aru saada pea kõigest muust. Algoritmid ei suuda teinekord mõista ka uusimaid moeröögatusi ega fototöötlusstiile, kuid kõigest muust saab kenasti aru. Teisisõnu – hindab foto tehnilist korrektsust.

keegan-koos

Ülaloleva foto näitel, mis ma 2015. aasta suvel Taevaskojas jäälinnust pilti tegin: Keegan hindab nii värve, kompositsiooni kui ka näiteks bokeh‘t ja saab aru mis fotol. Olgugi, et mina pean seda fotot keskpäraseks, jagati mul lausa 10/10 punktidest. Teinekord, mõne erilisema foto puhul kus hea hetk ära tabatud, on algoritmide jaoks tegu keskpärase kaadriga. Aga mida see annab – Keegan hindabki fotot tehnilisest aspektist, jättes sinu emotsioonid sündmuse osas välja. Ja see võimaldabki saada võrdlemisi objektiivset tagasisidet fotograafia kohta.

Keegan ei vaata fotot kui: awwww, nii armas väike beebi sul. Ta peabki olema karm ja kriitiline – ma olen seda last juba 100 korda näinud. Proovi nüüd pilt fotograafiliselt huvitavaks teha – proovi seda teist või kolmandat.

Peale esimeste fotode üleslaadimist väga kriitilist tagasisidet ei ole mõtet küll kaamerat nurka visata. Pigem ole avatud mõtlemisega, kuidas järgmine kord foto paremini teha. Veel enam – teinekord võib eksperimenteerimine viia ikka väga huvitatavate fotodeni. Juhul kui sul jääb alguses aga teadmistest vajaka, kuidas mingites tingimustes suurepärast fotot teha, siis võid abi leida Fotokursus.ee online-fotokursustest. Seal on olemas fotokursuseid nii täiesti algajatele ehk sissejuhatus fotograafiasse, kuid ka spetsialiseeritud kursuseid, nagu näiteks kuidas pildistada lapsi või toitu.

Allikas: Regaind.io (Keegan)

Fotokursus.ee online-fotokursused leiad siit »

(280)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga