Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kauaoodatud uus Canon 100-400 on väljas

EF 100-400mm f4.5-5.6L IS II USM  (2)

Canon esitles eile uut teleobjektiivi EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM. Põhiliselt loodus- ja spordifotograafidele mõeldud objektiiv, on senise 100-400mm f/4.5-5.6 versiooniga võrreldes natuke suurem aga saanud hulgaliselt uuendusi parandamaks pildikvaliteeti ja kasutusmugavust.

Olulisim edasiarendus uue objektiivi juures on Canoni sõnul optiline pildistabilisaator. See suudab väidetavalt kompenseerida käte värinaid nii tõhusalt, et fotograaf saab pildistada kuni 4 stoppi tavalisest pikema säriajaga (senise 1,5 stopise näitaja asemel).

Ülejäänud uuendused puudutavad peamiselt optilisi elemente. Lisaks Fluoriid ja Super ED vääristustele on objektiivi klaasläätsedel nüüd ka Canoni ASC-vääristus (Air Sphere Coating). EF-objektiivil esimest korda. See, suletud õhu nanoosakestest koosnev peegeldumisvastane vääristus aitab ära hoida halode ja varikujutiste tekkimist ning tõrjuda optilistelt pindadelt vett ja tolmu.

Vaeel on Canon uuendanud 100-400mm objektiivi suumimehhanismi. Suumirõnga käiku saab reguleerida eraldi rõnga abil. Vajadusel saab suumi üldse lukustada selleks, et vaatenurk kogemata ei muutuks.

Uut objektiivi oli Canonile vaja, sest vana versioon ei suutnud kaasas käia Nikkori 80-400 ja Sony uue 100-400 objektiiviga. Puudujäägid olid nii stabilisaatori süsteemis kui ka hüplikus kvaliteedis. Kindlasti on varsti tulemas ka võrdlusi nende vahel ja siis näeb, kuidas uus EF-objektiiv hakkama saab. Müügile on objektiivi oodata aasta lõpus.

Canon 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM tehnilised andmed

  • Fookuskaugus: 100-400mm
  • Pildistabilisaator: Jah, 4-astmeline
  • Ava: f4.5-5.6
  • Optilisi elemente: 21
  • Spetsiaalsed elemendid/vääristused: Air Sphere, fluoriid, Super ED
  • Lähim fokusseerimiskaugus: 0,98m
  • Suurendus: 0,31x
  • Kaal: 1570g
  • Pikkus: 193mm
  • Filtri suurus: 77mm

 

Canon 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM tootefotod

 EF 100-400mm f4.5-5.6L IS II USM  (6)

EF 100-400mm f4.5-5.6L IS II USM  (4)

 

 Canon 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM ametlik pressiteade

 

Canon esitleb uut telefoto objektiivi EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS II USM

Canon tutvustas täna oma L-sarja uut suumobjektiivi– EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS II USM , mis on mõeldud spordi- ja loodusfotograafidele. Populaarse mudeli EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS USM järeltulijana on uuel mudelil hulgaliselt uuendusi, mis täiustavad pildikvaliteeti ja kasutusmugavust. 

EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS II USM jäädvustab nii kaugel kui ka lähedal asuvaid objekte 100–400 mm fookuskaugusega. Objektiivi täielikult ümberkujundatud optiline struktuur hõlmab nüüd täiustatud 4-astmelist optilist pildistabilisaatorit kaameravärina mõju vähendamiseks, kolme IS-režiimi kõige levinumate võtteolukordade jaoks, ning Canoni ringjat ultrahelimootorit, mis tagab kiire ja hääletu automaatteravustamise.

Objektiivi 21-elemendilises struktuuris on kasutusel nii Super UD kui ka fluoriid-läätseelemendid ning EF-objektiivisarjas esmakordselt ka Canoni uus ASC-vääristus (Air Sphere Coating). Uus täiustatud peegeldumisvastane vääristus  koosneb imetillukestest suletud õhu nanoosakestest, mis moodustavad eriti madala peegeldusväärtusega kihi, et aidata vältida varikujutisi ja halosid.

Canoni fotograafidelt saadud tagasiside põhjal täiustatud
objektiivil on mitu uut disainilahendust, aga ka traditsiooniline keeramisega suumimehhanism, nagu ka teistel EF-suumobjektiividel. Uus suumimehhanism võimaldab reguleerida suumi pööret spetsiaalse suumi puutereguleerimise rõngaga, mis pakub sujuvat ja kiiret suumimist, aga ka võimalust lukustada suum soovitud fookuskaugusel, et vältida pildikompositsiooni muutumist suumi tahtmatu puudutamise tõttu.

Tipptasemel telefoto-suumobjektiivi kohta hämmastavalt kompaktse ja kerge
EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS II USM vajalikud funktsioonid asuvad otse sõrmede all. Objektiivi statiivikrae on seadmesse integreeritud, et pakkuda sujuvamat ja ühtlasemat pööramist; samas saab statiivijala vajaduse korral eemaldada, vähendades sellega objektiivi üldmõõtmeid. Uus spetsiaalne objektiivivarjuk ET-83D võimaldab tänu uuele juurdepääsuavale ilma varjukit eemaldamata polariseerivaid filtreid pöörata.

Objektiiv jätkab L-sarjale omase DNA ja vastupidava konstruktsiooni traditsiooni. Sellele objektiivile võib loota ka keerulistemates keskkondades, kuna selle tolmu- ja veekindel konstruktsioon pakub kasutajatele vajalikku vastupidavust. Eesmise ja tagumise läätseelemendi fluorivääristus lisab veelgi vastupidavust, vähendades mustuse läätsepinnale kinnitumist ja seetõttu ebakvaliteetsete tulemuste saavutamise võimalust.

 

 

(1523)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga