Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kata Digital Sling Backpack 3in1 – isegi enam, kui kolm ühes

Digitaalsete peegelkaamerate levikuga on tekkinud vajadus kottide järele, milles aparaati ning sellele aja jooksul lisanduvat varustust endaga kaasas saaks kanda.

Helgemate peadega profifotograafid juba teavad, et Maxima kilekott selleks otstarbeks kõlbulik ei ole. Selle põhja võivad küll aja jooksul venida kenad kaamera- ja objektiivilahtrid, nirisev piimapakk ei pruugi aga nende otstarvet kõige adekvaatsemalt aimata ning võib kalli varustuse hoopis ära rikkuda.

Mõttekam oleks endale varuda kott, mis ongi mõeldud spetsiaalselt fotovarustuse transportimiseks. Viimaste valik on väga lai – müügil on üle õla visatavad vutlarid, kuhu mahub vaid üks peegelkaamera oma objektiiviga, müügil on seljakotid, kuhu mahub mitu objektiivi, kaamera, sülearvuti ja muud tavapärased asjad ning saadaval on ka tõsised fotokotid, mis mahutavad kümme või rohkem objektiivi, mitu kaamerat, võileivad ja pudi-padi ning kinnitavad enese külge statiivigi.

Eestis on vast enim tuntust kogunud Lowepro ja  Tamraci fotokotid. Ei saa öelda, et teenimatult, küll aga leidub peale selle ka muid marke, mis eelpoolnimetatust vaata et paremadki võivad olla. Üks sellistest on Kata.

Kata

Kata on asutatud kahe endise Iisraeli kaitsejõudude eriüksuslase Nitzan Kimchi ja Dror Tishler`i poolt. Olles pea kümme aastat kogunud kogemusi Iisraeli eliitüksustele ning kaitsejõududele varustuse arendamisel ja valmistamisel otsustasid nad aastal 1992 asutada firma nimega Kata.

Lühikese ajaga arenes väikefirmast korporatsioon tuhandete müügiartiklitega. Kata valmistatud on näiteks ka Photopointis müügil olevad menukad National Geographic kaubamärki kandvad matka- ja fotokotid.

Kata Digital Sling Backpack 3in

Paar päeva tagasi saabusid lattu uued ja huvitavad Kata seljakoti-reisikohvri hübriidid nimega Kata Digital Sling Backpack 3in1. Nendel järgnevalt pikemalt peatume.

Kata Sling fotoseljakotist on kolm varianti 3N1-10, 3N1-20 ning 3N1-30. Erinevad need teineteisest mõõtude poolest. Suurim neist on 3N1-30 ja väikseim 3N1-10.

Kvaliteet karjub Kata kottide puhul välja igast selle hoolikalt läbimõeldud elemendist ning on nii iseenesestmõistetav, et ekraaniruumi sellele teemale mõtet raisata ei ole. Sedagi siin vist liiga palju sai.

Erinevad kandmismoodused

Kata Sling seljakott rabab eelkõige oma funktsionaalsusega. Eelkõige ja esmapilgul on see nn sling-tüüpi kott. Inglisekeelne termin “sling” märgib ühe rihmaga diagonaalselt seljal kantavat kotti.

Sling-tüüpi fotokotid on üpris laialt levinud just selle tõttu, et nende puhul on väga lihtsalt ja kiiresti – kotti seljast kiskumata – võimalik ligi pääseda kotis olevale varustusele. Nii saab ka Kata 3in1 Sling koti libistada kaamera võtmiseks seljalt kõhule. Küljelt lahti käivast kaameralahtrist on seejärel juba väga mugav oma kaamerat pildistamiseks välja võtta.

Kata 3N1 ei ole aga ainult sling-tüüpi ühe rihmaga üle selja visatav kott. Lähemal vaatlusel võib märgata, et sellel on teinegi rihm. See on torgatud spetsiaalsesse vahesse koti tagaosas.

Kahe rihmaga on võimalik kaameramahutit kanda nagu tavalist seljakotti. Rihmad on valmistatud piisavalt pikad, nii et veelgi kindlamaks ja mugavamaks kandmiseks on võimalik rihmad kinnitada risti ning kanda kotti selliselt. Vasakukäelised saavad koti riputada sling-stiilis õlale teise rihmaga – nii saavad nemad kaamerat kotist haarata vasaku käega.

Lisaks kahele õlarihmale on kotil paremaks tasakaalustamiseks ka puusarihm. Jupp aega arvasin ma tõsimeeli, et üks puusarihma pool oli algselt kotis ning öö jooksul on selle keegi pihta pannud.

Siis aga märkasin, et see on peidetud sinnasamasse spetsiaalsesse vahesse koti tagaosas, kust ennem võtsime välja õlarihma – niivõrd hästi ja märkamatult asetuvadki rihmad spetsiaalsesse vahesse.

Mõlemad puusarihma pooled algavad polsterdatult. see teeb koti kasutamise seljakotina pikematelgi matkadel päris mugavaks.

Kui teile rihmad ei meeldi, võite kõik need peita sellesse paljukiidetud spetsiaalsesse vahesse ning kanda kotti – nagu reisikohvrit – käesangast.

Nagu kõigil Kata fotokottidel, jookseb ka sellel selja pealt üle kummipael, mis on mõeldud koti kinnitamiseks kohvrikäru külge. Seda võib kasutada koos nii Kata enda valmistatud, kui ka ükskõik millise teise suvalise käruga, mille laadimispind koti ja kinnituskummi vahele mahub.

Fotovarustuse lahter

Kõigi Kata kottide sisemus on tumekollast värvi. See ei ole ainult disainielement. Lisaks sellele, et see materjal kaitseb varustust märjaks saamise eest, võimaldab selle värv leida kotist üles ka kõige pisema mälukaardi ja muud jublakad. Kollase sisemuse taustal paistavad need väga hästi silma.

Kata 3N1 on jaotatud suures plaanis kaheks. Üles saab mahutada kõiksugu isiklikku träni ning allosas on fotovarustuse lahter. Viimasele on võimalik ligi pääseda nii eest kui ka külgedelt. Külgedelt on mugav kaamerat välja võtta eelkõige siis kui kott on ühe rihmaga sling-kotina üle õla. Eestpoolt avaneb vaade kogu tavaarile.

Alumises fotolahtris on varustuse paigutamiseks kohandatavate vahetükkidega sisu. Sinna mahub akutalla ning telesuumobjektiiviga peegelkaamera, 5-6 objektiivi (3N1-30)  ning välklamp. Külgmist taskut avades pääseb kohe ligi ka kahele objektiivile.

Kohandatava sisu saab ka üleüldse kotist välja kiskuda. Ülemist ja alumist osa eraldava materjali saab lukuga lahti teha ning nii olete saanud endale täiesti tavalise, ühe suure lahtriga reisi- või seljakoti.

Lisaks sellele, et fotovarustuse lahter on lukuga avatav, on sellel nurkades ka neli põrka. Kui neid ei oleks võiks kergesti juhtuda kohutav õnnetus, milles kogu luku lahtirebenemise tulemuseks oleks varustuse väljakukkumine kotist. Ai-ai.

Ülemine osa

Ülemine panipaik on võrrelduna kõige muuga üpris askeetlik.

Selja pool on üle kogu tagakülje ulatuv pikk võrktasku. Eesosas on tasku CD jaoks (mahutab ainult ühe, karbi sees oleva CD), kahe pliiatsi panipaigad ning veel üks lahter, mis tundub tehtud olema mobiiltelefoni jaoks kuid mis sama hästi mahutaks ilmselt ka mõne kultusseriaalis A-Rühm kasutatava raadiosaatja.

Ülal, külgedel on kaks väikest lukuga avatavat lahtrit, mis on võrkriidega jagatud kaheks. Siia saab arvatavasti mahutada lisaakusid ning muid pisikesi vidinaid. Selleks, et need pisikesed vidinad lukku avades sealt välja ei kukuks, on sinna õmmeldud spetsiaalne – nimetagem seda siis nii – stopperriie.

Muud omadused

Kõigil Kata kottidel on kaasas vihmakeep.

Selle saab kõvema vihmavalingu ajal kiirelt kotile peale tõmmata. Keebil on omaenda vutlar mille küljes oleva põrgaga saab kaitsekile riputada kuivama näiteks koti peal oleva metallist kinnitusaasa külge.

Kata kottidel on seljal ning eesosas TST ribidest tugevdus- ja kaitsemoodulid. Need aitavad kaitsta õrna varustust kõikvõimalike löökide eest.

Kata Digital Sling Backpack 3in1 on paslik kõigile, kes vajavad fotokotti erinevates situatsioonides ning kellel on tähtis nii see, et kott istuks seljas mugavalt, kui ka see, et sealt oleks võimalik kiirelt kaamerat ja muud vajalikku haarata.

Ja hind? Sellise funktsionaalsuse ja kvaliteedi juures, võrreldes konkurentide pakutavaga on see pea olematu.

Täpsemalt saad hinda vaadata järgmiste linkide alt:

Väikseim  Kata Digital Sling Backpack 3in1 KT D-3N1-10 1072.57€ (digipeegel ja objektiiv + 1-2 objektiivi)
Keskmine Kata Digital Sling Backpack 3in1 KT D-3N1-20 168.29€ (digipeegel ja objektiiv + 2-4 lisaobjektiivi)
Suurim Kata Digital Sling Backpack 3in1 KT D-3N1-30 (digipeegel ja objektiiv + 5-6 lisaobjektiivi).

(714)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Elinchrom Set Style BXRi 500/500 (20751) Stuudiosse sobiv välgukomplekt
Lowepro Omni Pro Lowepro Omni Pro Õhuke attaché stiilis kott sobib täpselt Pro Extreme kohvrisse. Eemaldatavad statiivirihmad, metallraam, polsterdatud õlarihm ning täielikult kohandatav sisu muudavad selle koti sobivaks kommertskasutuses. Varustusele...
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga