Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulik vidin #176: kompaktne +iD ID-kaardilugeja

176-kasulik-vidin-id-kaardilugeja-01

Eesti riigi edulugu seisneb infoühiskonna tormilises arengus, mille parimaks väljundiks on erinevad e-teenused. Näiteks 90% tuludeklaratsioonidest menetletakse e-Maksuameti kaudu, sealjuures tuludeklaratsioonide esitamise koguhulk kasvas mitmekordselt võrreldes ajaga, mil sellist võimalust veel ei olnud. Kas keegi enam mäletab, kuidas ta käis maksuametis kohapeal pabereid ajamas? Või teised suurepärased e-teenused, nagu koolidesse sisseastumissüsteem SAIS, e-valimised, internetis pangamaksete tegemine, eKool.  Sealjuures eKooli aktiivseimad kasutajad on hoopis lapsevanemad. Oma hinnete kõrgemaks valetamine või iseendale puudumistõendite vormistamine ei ole enam nii lihtne kui 90ndatel, sest lapsevanem saab oma nutitelefonisse tellida Hinde- või Popipatrulli. Lisaks e-teenustele saad meie väikeses e-Eestis digiallkirjastada mistahes dokumente kodust väljumata, hoides kokku aega ja energiat.

Infoühiskonnaga sõbraks saamine võib alguses tunduda keeruline, kuid kui oled tutvumisprotseduuri ära teinud ja paar korda kasutanud, siis enam muud moodi ei tahagi. Üks võimalus e-riigi teenuste tarvitamiseks on pangarekvisiidid, kuid oluliselt lihtsam ja mugavam on kasutada ID-kaarti ja vaid neljakohalist PIN-koodi – absoluutselt kõikjal. ID-kaardi kasutamiseks on vaja ainult kahte asja:

  • ID-tarkvara, mille saad paigaldada aadressil installer.id.ee ja
  • kaardilugejat.

Muidugi on vaja ka ID-kaarti ja internetiühendusega arvutit. Kui ID-kaardi saad endale küsida Politsei- ja Piirivalveametist, siis valiku kaardilugejaid leiab Photopointi veebikaubamajast. Ühega neist teeme siinkohal pikemalt tutvust: +iD ID-kaardilugeja. Ese asub lihtsas pakendis:

176-kasulik-vidin-id-kaardilugeja-1

+iD kaardilugeja on üllatavalt minimalistliku disainiga, mis oli selle arendajate ka üheks eesmärgiks: kaardilugejast peab saama kogu maailma turu kõige väiksem ja kergem ID1 tüüpi ID kaarte toetav kaardilugeja. Kui keegi tahab toetada Eesti disaini, siis selleks on nüüd soodne võimalus: sama vidin on oma kompaktse väljanägemise saanud Eestis! Mõõtmeteks on vaid 57 × 12,5 × 7,7 mm ja kaaluks 5 g, mis teeb temast ideaalse reisikaaslase ka kõige paadunumale matkaeksperdile, kes vaatab luubiga milligramme ja millimeetreid.

176-kasulik-vidin-kaardilugeja-3

ID-kaardi lugejal on USB 2.0 tüüpi ühendus ja sobib kasutamiseks operatsioonisüsteemidega Windows 10/8/7 ja Vista, Mac OS X ja Linux. Praktilise tootena on selle pealispinnal mattviimistlus, millelt sõrmejäljed ja tolm ei hakka nii kergesti silma kui läikivalt pinnalt.

176-kasulik-vidin-id-kaardilugeja-5

176-kasulik-vidin-id-kaardilugeja-3

Kaardilugeja on koheselt kasutusvalmis ja ei vaja eraldi draiverite installeerimist, nii nagu kõik teisedki ID-kaardi lugejad. Võrreldes teiste ID-kaardilugejatega ei ole sellel juhtmeid, mis jääksid jalgu või ripuksid üle laua. Kasutamiseks pane oma ID-kaart lugejasse ja lükka lugeja arvuti USB-pesasse. Kaardilugemisest annab vidin märku LED-tule süttimisega. Edasi juba toimeta vastavalt sellele, mida teha soovid: minna panka, portaali eesti.ee või digiallkirjastada dokumente.

176-kasulik-vidin-id-kaardilugeja-4

176-kasulik-vidin-id-kaardilugeja-7

Kõigele lisaks antakse seadmele kaasa ka tootjapoolne garantii, milleks on kaks aastat. Sisuliselt on tegemist pea olematu aga olulise arvutilaiendusega, mille saad mugavalt taskusse pista ja kasutada kus iganes.

176-kasulik-vidin-id-kaardilugeja-6

Esmaspäeval loosime välja sellesamase fotodel näidatud vidina. Loosimises osalemiseks kirjuta allolevasse kommentaariumisse, milliseid e-teenuseid aktiivselt kasutad. Kõigi asjakohaste kommentaaride vahel loosime välja +iD ID-kaardilugeja!

NB! Loosimine on lõppenud! Numbrigeneraator random.org valis võitjaks 14. kommenteerija – Kren. Palju õnne! Võtame võitjaga peatselt ühendust.

 

 

(1580)

Artiklis kirjeldatud tooted:
+ID ID-kaardi lugeja USB
  • Väikseim ja kergeim ID1 tüüpi kaardilugeja
  • Kasutusvalmis vaid üheainsa liigutusega
  • Eriti mugav kõikjal kaasas kanda
  • Praktiline LED indikaator
  • Stiilne mattviimistlusega pealispind
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga