Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulik vidin #169: Omega Bluetooth kaugjuhtimispult

199-kasulik-vidin-Omega-Bluetooth-kaugjuhtimispult-1

Ilmselt pole kedagi, kes ei oleks teinud fotosid oma telefoniga – muidugi eeldusel, et telefonil on kaamera. Kui oled selfide tegemisest küllastunud ja muuhulgas proovinud selfi tegemiseks ka käsistatiivi, siis on aeg viia pildistamine järgmisele tasemele. Võib-olla tahad eksperimenteerida, milleks on Sinu nutitelefon suuteline? Pane nutitelefon mõnele väiksele statiivile, nt lauastatiivile, ja juhi telefoni tööd kaugemalt, vältides igasuguseid värinaid, mis võivad fotot rikkuda. Nõnda kindlustad nutitelefoni fotode parima võimaliku kvaliteedi. Teadagi – mitte hea ja kallis fotoaparaat ei tee sinust head fotograafi, vaid suurema osa tööst teeb ära sinu leidlikkus kadreerimisel ja võtta olemasolevatest kaameratest välja maksimum. Seega miks mitte proovida lahendusi, mis on sul käeulatuses.

Photopointi veebipoes on saadaval valik bluetoothiga toimivaid kaugjuhtimispulte ja ühe nendest – Omega Bluetooth kaugjuhtimispuldi – valisime selle nädala kasulikuks vidinaks. Tehniliste andmete poole pealt on vidin igati eeskujulik: kaalub vaid 8 grammi, pikkust 48 mm ja laiust 33 mm, mahtudes taskusse probleemivabalt ära. Omega Bluetooth töötab CR2032 patareiga ja üks on juba pakendis kaasas. Pult sobib seadmetega, mis kasutavad Android 4.2, iOS 6 ja nende uuemaid versioone, lisaks sellele ka Bluetooth ühendusega kaameraid. Omega distantspäästikus toimib Bluetoothi 3.0 versioon. Karbis sees:

199-kasulik-vidin-Omega-Bluetooth-kaugjuhtimispult-2

Ja karbist väljas:

199-kasulik-vidin-Omega-Bluetooth-kaugjuhtimispult-3

Nagu näha, siis kaugpäästikul on olemas väike kinnitusaas, mis lubab teda kasutada ka näiteks võtmehoidjana. Selleks, et telefonikaamera juhtimine õnnestuks, on vaja telefonis aktiveerida Bluetooth ühendus ja lükata kaugjuhtimispuldi küljel asuv nupp OFF asendist ONi peale:

199-kasulik-vidin-Omega-Bluetooth-kaugjuhtimispult-4

Bluetoothi aktiveerumisest annab märku puldil vilkuv sinine tuluke:

199-kasulik-vidin-Omega-Bluetooth-kaugjuhtimispult-5

Seejärel lülita sisse telefoni Bluetooth ja anna telefonile veidi aega kaugpäästik üles otsida. Kui ekraanilt näed lugeda “Omega BT Shutter”, siis tee sidumine ära.

199-kasulik-vidin-Omega-Bluetooth-kaugjuhtimispult-6

Edasi on juba lihtne: avad nutitelefonis kaamera ning vajutad vastavalt nutitelefoni operatsioonisüsteemile kas Android- või iOS nupule, mille tulemusel tehakse foto valitud objektist. Mingil põhjusel on Androidi päästik väiksem kui iOS’i oma, võimalik, et sellise erinevusega väheneb tõenäosus nupud omavahel segamini ajada (nt halbades valgusoludes). Tegin ka mõned ülesvõtted CAT S30 nutitelefoniga ja modelliks kasutasin sulepead. Allpool on cropitud fotod, millel näha fragment sulest. Esimene foto on tehtud distantspäästikuga ja teine käest. Kui neid võrrelda, siis on näha väike erinevus, mida esimese hooga kohe ei märkagi: esimene foto on pisut teravam kui teine. Samas ilmneb Omega kaugjuhtimispuldi suurem kasu siis, kui on vajalik jäädvustada grupipilt ja tahaks ka ise fotol figureerida – siis on vaja ainult leida nutitelefonile toetuspunkt, kadreering paika sättida ja ise grupiga ühinedes päästikule vajutada. Pult toimib raadiusega kuni 10 meetrit.

199-kasulik-vidin-Omega-Bluetooth-kaugjuhtimispult-8

199-kasulik-vidin-Omega-Bluetooth-kaugjuhtimispult-9

Kõigi nende vahel, kes kavatsevad oma järgmise fotonäituse teha nutiseadmest tulistatud piltidest, loosime välja fotodel demonstreeritud Omega Bluetooth kaugjuhtimispuldi. Loosimiseks osalemiseks ei ole vaja teha muud, kui kirjutada allolevasse kommentaariumisse, millisel teemal teeksid omaenda personaalse fotonäituse.

NB! Loosimine on lõppenud. Random.org numbrigeneraator valis võitjaks 3. kommenteerija – George Jõesaar. Palju õnne! Võtame võitjaga peagi ühendust.

(1541)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Omega Bluetooth kaugjuhtimispult (42621)
  • Bluetooth distantspäästik Sinu nutiseadmele
  • Tööraadius kuni 10 meetrit
  • Bluetooth 3.0 ühendus
  • Väga väike ja kerge – mugav kaasas kanda
  • Kinnitusaas võtmehoidjale vms kinnitamiseks
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga