Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulik vidin #147: Omega köögikaal

IMG_8721a

Teadagi tähistame sel nädalal Photopointi veebipoes olulist verstaposti, nimelt on nüüd võimalik oma ostukorvi täitmisel valida tervelt 100 000 toote seast. Valik ei piirdu juba ammu vaid foto- või nutitehnikaga, osta saab kõike alates tööriistadest lõpetades mänguasjadega ja kõike, mis sinna vahepeale jääb. Näiteks jääb selle nädala staar köögitehnika kategooriasse, kus kõiksugu suuremate ja väiksemate masinate-vidinate seast leiab ka sellised asjalikud tegelased nagu seda on köögikaalud. Nii ongi sellenädalase kasulik vidina staar Omega köögikaal ning teemaks miks köögikaal on sinu sõber.

NB! Loosimine on lõppenud! Random.org numbrigeneraator valis köögikaalu uueks omanikuks kommenteerija nr 18 Œ– Triin! Palju õnne! Võtame võitjaga peagi ühendust.

IMG_8713

Ei maksa karta, see ei ole algus kaalujälgimisrubriigile – igasugu vahvad vidinad (olgu nendeks spordikellad, nutivõrud või kõige lihtsamad köögikaalud) on head motiveerijad nii kaalu langetamiseks või hoopis tõstmiseks kui ka lihtsalt leidmaks tee tervislikuma eluviisi poole.

Mis puutub kaalu langetamisesse, on köögikaal sinu parim sõber õpetamaks õiges suuruses portsjoneid sööma. Äärmiselt lihtne on süüa rohkem, kui Su keha tegelikult vajaks. Ega niisama öelda, et kõige olulisem trenn on söömine – kõik suure tööga kulutatud kalorid on võimalik olulise vaevata kolmekordselt tagasi süüa. Seda isegi juhul, kui toitud enda mõistes tervislikult – nii nagu tonn sulgi ja tonn naelu kaalub ikka terve tonni, teeb ka 1000 kalorit kartulikrõpse või 1000 kalorit brokkolit kokku ikkagi 1000 kalorit (olgugi, et viimase korral on vaja lihtsalt rohkem närimistööd teha).

IMG_8736

Siinkohal võib tekkida küsimus, mida see mulle annab, kui ma tean, et see pirakas õun kaalub 393 grammi. Tõsi! Ega see teadmine üksi suurt midagi annagi, kuid selleks on loodud mitmesuguseid veebilehekülgi ja rakendusi, et need grammid saaksid vaevata toiteväärtuseks ümber arvutatud. Näiteks populaarne MyFitnessPal rakendus: sisesta jooksvalt enda päeva menüü ning rakendus annab teada, kui palju kaloreid oled juba tarbinud ja kui palju oleks veel soovitatav süüa. Toitude sisestamine käib käsitsi või skännides – aseta kasvõi tavalise Alma piima ribakood telefonikaamera alla ja rakendus võtab selle toiteväärtuse info automaatselt, sest MyFitnessPal’i andmebaas on märkimisväärne, sisaldades ka palju kodumaiseid tooteid. Kuigi sellistesse rakendustesse on võimalik toite sisestada ka silma järgi à la “suur õun/väike õun”, ei anna see kaloriarvutusel tegelikult täpset tulemust: näiteks see, pea 400-grammine õun, sisaldab 204 kalorit, kuigi valides andmebaasis olevate toitude seast lihtsalt suure õuna, pakuks rakendus selle kalorsuseks vaid 130 kcal. Siin ulatabki abikäe köögikaal! Toitude kohta annab rakendus väga põhjaliku info: näiteks see pirakas õun sisaldab palju suhkruid ja kiudaineid ning terve portsu kaaliumi ja vitamiine.

IMG_8716

Nüüd aga kõnealuse kaalu juurde! Kaal nagu kaal ikka, aseta sellele misiganes toiduaine ja selge LCD ekraan kuvab, kui palju see kaalub. Maksimaalselt suudab see toime tulla 5-kilogrammise raskusega ehk üht pirakat arbuusi ei tasu korraga kaalule visata, kuid tavaliste toiduainetega tuleb väga hästi toime ning kaalub neid 1-grammise täpsusega. Kaal on kaetud läbipaistva karastatud klaasiga, mida on lihtne puhastada. Samuti on kaalu imelihtne kasutada, sest vaid kaks nuppu sel ongi. UNIT nupp võimaldab muuta mõõtühikuid grammideks või untsideks ning teisest nupust toimib sisse- ja väljalülitamine, seda sama nuppu all hoides läheb kaal taas nulli, et saaksid lisada uusi toiduaineid ja ka nende kaalu eraldi teada saada. Kaal töötab ühe CR2032 patarei toimel, mis on komplektis juba kaasas.

Kui Sul juba köögikaalu ei ole, kuid tunned, et see võiks Sulle siiski kasulik olla, kiika Photopointi veebipoe köögitehnika osakonda. Ära vaid liialt kaua venita, sest selle nädala lõpuni kestva 100 000 toote pidustuste raames saad kõik tooted 10% soodsamalt soetada ja veel tasuta koju kätte ka!

(2136)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Omega köögikaal OBSKR, punane
  • Praktiline köögikaal
  • 4 mm karastatud klaas
  • 47 × 17 mm selge LCD ekraan
  • 1-grammine mõõtetäpsus
  • Automaatne väljalülitus
12.99€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga