Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Tamron 24-70mm F/2.8 suumobjektiiv

24-70mm fookuskauguse ning f/2.8 avaga objektiivid on klassikalised profiklassi standardsuumid,  mis sobivad kasutamiseks eelkõige täis- aga ka poolkaadersensoriga peegelkaamerate ees. Sellised võib leida nii Canoni 1483.32€ kui ka Nikoni 1625.65€ arsenalist. Hinnalt on need relvad õige soolased ning värinastabilisaatorit nende seest ei leia.

Käesoleva aasta algul teatas Jaapani objektiivimeister Tamron, et toob peagi poodidesse enda nägemuse 24-70mm f/2.8 objektiivist – värinastabilisaatori ja konkurentidest märkimisväärselt soodsama hinnaga. Need Tamroni objektiivid 1015.65€ jõudsid Photopointi poodidesse eelmise nädala lõpul. Vaatame lähemalt:Nikon AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED objektiiv 1625.65€

Esimene Eestisse jõudnud saadetis 24-70mm f/2.8 objektiive on Canoni bajonetile. Nikoni ja Sony kaamerate jaoks on 24-70mm objektiivid samuti olemas. Nende ihalejad peavad aga veel pisut ootama.

Origami on Jaapanis kõrges hinnas. Pehmest karbist saab välja tõsta papist kokku volditud sangadega kohvrikese. Selle sees on objektiiv päris kindlalt füüsiliste mõjutuste eest kaitstud.

Kohvrikesest ilmub nähtavale objektiiv koos päikesevarjukiga.

Karbis on: Tamron 24-70mm F2,8 DI VC USD suumobjektiiv Canonile 1015.65€ (koos bajoneti- ja objektiivikorgiga), lillekujuline päikesevarjuk ning kasutusjuhend/garantiitalongid.

Esimesed muljed objektiivist: tõsiselt suur korpus, Tamroni standardne disain, tugev ehitus, teravuse ja stabilisaatori lülitid on objektiivi korpusest tavatult kõrgele toodud (ilmselt selleks, et ära mahutada värinastabilisaatori elektroonikat).

Tõsine objektiiv tõsiseks pildistamiseks. Allolev pilt illustreerib Tamroni 24-70mm objektiivi mõõtmeid võrrelduna Canoni tavalise 18-55mm suumobjektiiviga. Tegelikult ei ole Tamroni objektiiv märkimisväärselt suurem kui Canoni, Nikoni või Sigma 24-70mm torud. Ka kaalult on kõik selle klassi objektiivid päris sarnased. Tamron – 825 g.

Bajonett on metallist, objektiivi ülejäänud korpus on plastikust.

Bajoneti ümber on kummist tihend, mis aitab kinnituskohast eemal hoida niiskust ja tolmu. Tavaliselt on see märk kvaliteetsest objektiivist.

Kaalu ja mõõtmete poolest sobib see objektiiv kõige paremini suuremate keredega kaamerate külge. 60D, 5D Mark seeria, 1D seeria jne. Väiksemate kerede nagu 600D ja 1100D ees tundub 24-70mm f/2.8 ebaloomulikult suur. Halvemaid pilte see aga muidugi ei tähenda.

Objektiivi vasakul küljel on kaks lülitit. Ülemisest saab lülitada sisse-välja automaatset teravustamist ning alumisest värinastabilisaatorit.

Kiire test näitas, et automaatne teravustamine ei jää praktiliselt maha Canoni 24-70mm objektiivi omast. Hämaramas teeb teravustamisskaala enne teravustamise lukustamist väikse jõnksu, justkui kontrollides teravuse õigsust. Kui skaalat ei vaata, siis sellest aru ei saa. Läätsed liiguvad teravustamise ajal mõnusa sahinaga, mis on küll valjem kui Canoni oma aga mitte misagi negatiivset.

Teravustamisrõngas liigub sujuvalt. Hea, et Tamron on teravustamisrõnga lisanud objektiivi bajoneti poole. Nii on lihtsam kaamerat käes hoides käsitsi teravustada. Paha, et Tamron selle teravustamisrõnga nõnda kitsa teinud on. See on minu silmis möödalask.

Suumi lukustuslüliti võib tunduda lötendavate suumirõngastega objektiivide lisana. Tegelikult on see väga praktiline asi. Kui on vaja kaamera kaela riputatuna pisut maad käia, juhtub reeglina ikka see, et ühel hetkel on objektiiv pikaks veninud. Kui suumirõngas sellest lülitist lukustada, siis seda ei juhtu.

Suumirõngas lukustuslüliti lahtises asendis. Selle 24-70mm objektiivi suumirõngas liigub tegelikult isegi pisut liiga raskelt. Eriti välja suumides. Liikumine võiks olla pisut “võisem”.

24mm asend.

70mm asend.

Objektiivi konstruktsioonis on kolm LD elementi, kolm asfäärilist läätse, üks hübriid-asfääriline lääts ning kaks XR klaasi. Selline kombinatsioon peaks tagama väga hea pildikvaliteedi.

Hinna poolest ei kuulu Tamroni 24-70mm normaalsuum just soodsamate objektiivide hulka. Kui sinu jaoks on hind oluline ning sul on poolkaadersensoriga digipeegel, siis tasub kindlasti vaadata ka poole soodsama Tamron 17-50mm F2,8 SP Di II VC 486.98€objektiivi poole. Saad sama valgusjõu, laiema vaatenurga ja kompaktsema korpusega objektiivi. Kui sul aga on plaanis kunagi edaspidi pildistama hakata profimaigulise täiskaadersensoriga peegelkaameraga, siis tasub investeering 24-70 mm objektiivi ennast ära. Nimetatud pole soodsam 17-50mm suum ju täiskaadersensori ette ei kõlba.

(soodushind juunikuus: 1099€)

(2277)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM objektiiv Professionaalne valgusjõuline suumobjektiiv Canon peegelkaameratele
Nikon AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED objektiiv
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Vaikne ja kiire SWM teravustamismootor
  • Ilmastikukindla disainiga
  • Nikon F bajonetiga kaameratele
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD objektiiv Canonile
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikse USD teravustamismootoriga
  • Võimeka Tamron VC pildistabilisaatoriga
  • Canoni poolkaader- ja täiskaader peegelkaameratele
Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II VC LD (IF) objektiiv Canonile
  • 17–50 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
  • Suurepärane valik Kit-objektiivi asenduseks
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Canon EOS poolkaader peegelkaameratele
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga