Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Silicon Power veekindel USB 3.0 kõvaketas Armor A80

Photopointi esimeseks USB 3,0 tooteks on mõned kuud tagasi poodidesse paisatud Vivanco USB 3.0 kaabel 1.02€. Eelmise nädala algul jõudsid Photopointi aga juba päris tõsised, uued USB 3.0 seadmed. Nendeks on Silicon Power`i kõvakettad Armor A80. Lisaks sellele, et nad põhinevad senisest 10× kiiremal USB 3.0 standardil, on nad veel ka veekindlad (kuni 1 m sügavuses kuni 30 min) ning põrutuskindlad (kõvale pinnale kuni 122 cm kõrguselt). Oma olemuselt on nad sarnased kevadel karbist välja võetud Armor A70 ketastega – ainuke vahe ongi USB 3.0 tugi. Vaatame lähemalt:

Silicon Power Armor A80 kõvaketta korpus vastab veekindluse testile IEC529 IPX7 (1 m sügavuses vees kuni 30 minutit). Armor A70 talub kukkumist betoonile kuni 122 cm kõrguselt ning ei karda tolmu ega muljumist.

Selleks, et andmevahetus oleks kiirem, kui USB 2.0 poolt pakutav (480 Mbps), on vaja, et ka arvutis oleks olemas USB 3.0 kaart. Ühendades USB 3.0 seadme USB 2.0 seadmega on andmevahetuse maks. kiiruseks ikka 2.0 kiirus.

USB 3.0 maksimaalne andmeedastuskiirus on 5 GB/s. Päris selliseks kiiruseks see ketas siiski võimeline ei ole – juhe ja ühendused suudavad küll teoreetiliselt andmeid nii kiiresti saata, kuid kõvaketas ei suuda enese pealt neid nii kiiresti välja lugeda.

Karbis on: Silicon Power Armor A80 kõvaketas koos lühikese USB-kaabliga, pikem USB kaabel, tarkvara CD ja kasutusjuhend.

Silicon Power A70 kõvaketta 63.02€ lühike USB-kaabel oli korpusesse lapiti sisestatav. Uue A80 kõvaketta puhul ei olnud aga USB 3.0 tõttu pistikuid nii kompaktseteks võimalik disainida. Nii mahutub kaabel kõvaketta paremal küljel olevasse pilusse serviti. See tingib ka kõvaketta korpuse pisut laiema kuju võrreldes A70 kettaga. A80 on võrreldes A70 kettaga ligi 1 cm laiem.

Alt…

… ja pealt.

Transportima peaks Armor kõvaketast ideaalis ilma et selle külge oleks ühendatud USB-kaablit. Arvutiga ühendamiseks võib kasutada korpuses olevat lühemat kaablit või kettaga kaasas olevat, pikemat USB 3.0 kaablit.

Kui kõigil teistel Armor A-seeria ketastel on pikema USB kaabli arvutipoolses otsas kaks USB-pistikut, siis A80-ne USB 3.0 kaablil on seal vaid üks pistik. USB 3.0 ei vaja lisatoiteks kahte pistikut – ketas ammutab piisavalt voolu ka ühest (muidugi – juhul, kui kasutajal on ka arvutis USB 3.0 kaart).

Kõvaketta korpuses olevat USB-pesa varjab kummist kate. Sellest peaks olema küllalt, et hoida ketta sisemust kuivana ka ühe meetri sügavuses vees (kuni 30 minutit). Ketta ühendamiseks arvutiga tuleb see kummist kate USB 3.0 Type A pesa pealt eemaldada.

USB 3.0 vs USB 2.0. Nagu pildilt näha, on USB 3.0 pistiku tagaosas lisakontaktid voolu ja andmete jaoks. Kui algselt oli USB 3.0 standardile vastav pistik disainitud kahepoolseks (vt siin), siis nüüd on lisakontaktid viidud pistiku vastupidavuse suurendamiseks tahapoole.

(1519)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Vivanco kaabel USB 3.0 A-B 1,8m (45270) USB 3.1 Gen 1 kaabel arvuti ühendamiseks printeri, skänneri või muu taolise seadmega
Silicon Power Armor A70 250GB must Väline 2.5" kõvaketas vee, muljumise, vibratsiooni ja tolmukindlas korpuses
Silicon Power Armor A80 320GB, sinine Kiire vee- põrutus- surve- ja tolmukindel USB 3.0 väline kõvaketas
Silicon Power Armor A80 500GB, sinine
  • Põrutus-, tolmu- ja veekindel väline kõvaketas
  • Mahutab 500 GB
  • USB 3.0 standard, ühildub ka USB 2.0
  • Kiire 5 Gb/sekundis andmeedastus
  • Mugav kaablikinnitus
Silicon Power Armor A80 640GB sinine Armor A80 kõvaketas ühendub arvutiga senisest USB 2,0 standardist 10× kiirema USB 3.0 standardi abil. Tänu sellele liiguvad andmed kettalt arvutisse ja vastupidi enneolematu kiirusega. Lisaks on A80 vee- põrutus- surve- ja tolmukindel.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga