Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Roccat Kave XTD Analog kõrvaklapid arvutimänguritele

roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-8

Roccati valikus on kolme erinevat tüüpi Kave kõrvaklappe. Esiteks kõige lihtsam mudel nimega Kave XTD Stereo – stereoheli ja pisikese kaabli-küljes oleva juhtpuldiga klapid, mis sobivad ühendamiseks igasse arvuti- ja nutiseadmesse. Teiseks kõige kallim ja uhkem mudel Kave XTD 5.1 Digital versioon, mis eristub teistest uhke juhtpuldi poolest. Klapid ühenduvad nii laua- kui ka sülearvutiga USB-ühenduse kaudu ning neljale erinevale kõlarile edastab eraldi helisid juhtpuldi sisse integreeritud helikaart.

Nende kahe äärmuse vahele langeb meie tänane karbist välja võetav kõrvaklappide komplekt Roccat Kave XTD Analog. Sarnaselt Kave XTD Digital mudelile on ka Analog versioonil kummagi klapi sees kaks 40mm kõlarit (ja üks vibratsioone tekitav 30mm element). Nende elementide jaoks ei tooda aga helisid enam mitte juhtpulti integreeritud helikaart vaid arvuti 5.1 helikaart. See tähendab, et (erinevalt Digital versioonile, mida võis toppida USB pistiku abil iga USB-pordiga sülearvuti taha) peab Kave XTD Analog klappide täieliku potentsiaali kasutamiseks olema arvutis vähemalt 5.1 helikaart.  Kave XTD on algupärase Kave klappide järeltulija ja pakub tõelist ruumilist 5.1 helinaudingut ilma mingeid omaenese digitaalseid imenippe teostamata.

 roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-300

Juba läbi Roccatile omase sini-musta pakendi läbipaistva esikülje on hästi näha Kave XTD Analog kolm olulisemat komponenti – klapid ise, mikrofon ja juhtpult.

 

roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-1

Karbis on Roccat Kave XTD Analog kõrvaklapid. Lisaks kolm kleepsu ja lühike kasutusjuhend.

 

roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-2

Kõrvaklappide ühendamiseks arvutiga on Kave XTD Analog kõrvaklappidel ühe pistiku asemel koguni 5. Musta värvi 3.5mm pistik on mikrofoni jaoks ja kolm värvilist pistikut erinevate helikanalite jaoks. USB-pistik on selleks, et varustada vooluga klappide LED-tulesid ning vibratsiooni tekitavat 30mm elementi.

Rohelisega märgistatud 3.5mm pistikut kasutades saab Kave XTD Analog seadet ühendada ükskõik millise arvuti ja nutiseadmega ja nõnda stereoheli kuulata. Tõelise ruumilise kuulamiskogemuse jaoks peab sul aga olema arvuti, millesse kõik need pistikud ühenduvad. Arvuti taga peab olema vähemalt kolm 3.5mm audiosisendit ja 1 audioväljund (kõrvaklappide jaoks). Ehk teisisõnu: arvutil peab olema vähemalt 5.1 helikaart. Enamikul tänapäeva lauaarvutitel ei tohiks sellega probleeme olla.

 

roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-202
roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-201

 

Kave XTD Analog kõrvaklappide juhtpulti saab kinnitada spetsiaalsele plastikust alusraamile. Puldi ülemises osas on pikemalt välja ulatuv kummeeritud pinnaga ratas üldise helitugevuse reguleerimiseks. Puldi mõlema ääre peal on neli ratast eraldi audiokanalite jaoks. Puldi pealmisel pinnal on kaks lülitit – alumine eelseadistatud audioprofiilide ja ülemine mikrofoni sisse-välja lülitamise jaoks.

 

roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-3

Juhtpult kinnitub plastikust alusraamile klambriga. Sellesama klambri abil saab pulti kinnitada mujale laua peal või ka näiteks pükste tasku ääre külge.

 

roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-203
roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-204

 

Parema klapi küljest turritab välja mikrofon, mida saab 360 kraadi keerata ning soovi korral ka klappide küljest üldse eemaldada. Mikrofoni tipus on LED-tuluke, mis lööb sinakalt kumama siis, kui mikrofon on välja lülitatud.

 

roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-208
roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-207

 

 

Kõrvaklappide pikkust saab päris heldelt ka suurema pea ümbermõõdu või rastasoengu jaoks suuremaks reguleerida.

 

 

roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-205
roccat-kave-xtd-analog-korvaklapid-photopoint-206

 

Kave kõrvaklappide konstruktsioon on üsna jäiga ehitusega – kuna need kaaluvad tavalisest rohkem, siis aitab jäigem ehitus klappe vastupidavamaks muuta. Samas annavad klapid liikuma täpselt nii palju, nagu mugavaks kõrva peale asetamiseks vaja on. Pehmed ja paksud padjandid muudavad klapid ka pikematel mängusessioonisel mugavaks kanda ja ei lase välistel helidel arvutimängurit segama pääseda.

Roccat Kave kõrvaklappide koostekvaliteet ja visuaalne välimus on Roccatile omaselt tipptasemel. Disain on end tõestanud juba alates algupäraste Kave kõrvaklappide ajast ning seda on Kave XTD Analog puhul veel paremaks lihvitud. Eriti just tänu täiesti uudsele juhtpuldile on Kave XTD Analog kasutamine senisest oluliselt mugavam. Helikvaliteedist ja reaalsest kasutuskogemusest anname aga ülevaate peatselt Digitesti veebilehel ilmuvas põhjalikumas arvustuses.

 

 

(1760)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Roccat kõrvaklapid + mikrofon Kave XTD 5.1 Analog (ROC-14-900)
  • Päris 5.1 ruumiline heli - 3 elementi kõrva kohta
  • Zero noise tehnoloogia elimineerib müra
  • Integreeritud juhtpult
  • Ülim mugavus, kerge disain
  • 5.1 heliväljund võimaldab ühendada ka välise helisüsteemi
Roccat kõrvaklapid + mikrofon Kave XTD 5.1 (ROC-14-160)
  • Päris 5.1 ruumiline heli - 3 elementi kõrva kohta
  • Kvaliteetne integreeritud helikaart
  • Integreeritud juhtpult koos Bluetooth ühendusega
  • Ülim mugavus, kerge disain
  • 5.1 heliväljund puldist välise helisüsteemi ühendamiseks
Roccat kõrvaklapid + mikrofon Kave XTD Stereo (ROC-14-610)
  • Rikas stereoheli tänu 50 mm elementidele
  • Robustne konstruktsioon
  • Mugav kaablisisene juhtpult
  • Müra summutav, pööratav ning eemaldatav mikrofon
  • Ülim kasutusmugavus - kerged ja pehmed pea ümber

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast