Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Prestigio MultiPad 7.0 Ultra+ tahvelarvuti

tunnuspilt

Oleme viimase aasta jooksul võtnud karbist välja päris palju tahvelarvuteid, millest valdav enamus on olnud 7-tollise ekraaniga. Tänane peaesineja ei ole erand. Prestigio MultiPad 7.0 Ultra+ on elektroonikatootja viimane üllitis, mis teiste omalaadsete kandadele astub. Seda just oma soodsa hinna poolest. Vaatame lähemalt, millega tahvelarvutite meister seekord hakkama sai.

DSC08754

Karbil on kohe näha selle arvuti põhiomadused: 1-tuumaline 1GHz protsessor, microSD kaardipesa, veebikaamera, Android 4.1 op-süsteem. Nagu tavaks ikka, on Prestigio karbid oma kõvaduse ja jäikuse poolest ühed paremad.

IMG_9205

Sisule ligi pääsedes aveneb ülalolev pilt. Kõik komplekti osad pakitud kilekottidesse. Ei ole just kõige esinduslikum pakkimismeetod teades, et selle tootja kallimatel seadmetel on enamasti kaasas korralik nahkvutlar.

IMG_9208

Tahvelarvutil on kaasas järgnevad lisad: kasutusjuhend koos nõutud garantii- ja õhutusnõuete paberitega, microUSB -> USB adapter (mälupulkade, klaviatuuri ja teiste USB seadmete ühendamiseks), microUSB juhe andmeedasuseks ning vooluvõrgu laadijaga ühendamiseks. Võib julgelt öelda, et klassikaline tahvelarvuti komplektsus.

Nüüd aga seade ise:

IMG_9228

Esipaneeli järgi ei ole võimalik kohe öelda, mis malli riistapuu see olla võiks. On küll näha, et veebikaamera silm üleval paremas nurgas, aga see ongi kõik. Ekraani ümbritseb üsna lai musta plastiku riba. Ühest küljest on see hea: käes on mugav hoida, kuna kogemata ekraani serva puutuda on väga keeruline. Teisest küljest, olgem ausad, paistab selline kujundus kuidagi “kineskoopilik” välja, meenutab isegi mõnda tahvelarvutite dinosaurust. Ekraan saab omajagu tähelepanu allpool. Edasi liigume külgedele:

IMG_9218

Paremal küljel asuvad kõik olemasolevad liidesed ja nupud: helitugevuse muutmise nupp, mille all paikneb microSD kaardi pesa; HOST omadustega microUSB pesa nii laadimiseks kui ka andmete ülekandeks; 3,5mm heliväljund ning viimasena ekraaniluku/sisse/väljalülitamise nupp. Tahvelarvuti lihtsakoelisusele viitavad äärtes asuvad korpuse kruvid.

IMG_9217

Ülejäänud küljed on välimuselt vennad: täiesti puhas ja sirge plastik. Siit näeb ka seadme paksuse ära, mis oma lapikusega just uhkeldada ei saa (10,7 mm). Igav ja lihtne.

IMG_9220

Ainus kaamera on esipaneelil, tagasihoidlikud 0,3 megapikslit.

 

IMG_9224

Tagumine paneel on Prestigiole omaselt tehtud veidi kummisemast plastikust, et ikka korralikult käes püsiks. Näiteks õues külmema ilmaga kasutades ei hakka paljad käed nii kiiresti külmetama, kui alumiiniumkorpusega arvuti puhul. Siit näeb ka nuppude ja liideste tähistusi ja kahte detaili veel:

IMG_9246

“Reset” nuppu (näiteks kui mõni rakendus peaks kontrolli alt väljuma)…

 

IMG_9248

…ja ühte võrega kaetud kõlarit. Tahvelarvuti madalama astme paigutus ja soodne hind tulevad üha rohkem ilmsiks.

Mõned tähelepanekud iga tahvelarvuti ühest tähtsamast osast, ekraanist.

IMG_9230

Nagu eelnevalt pildilt näha, on kujutis üsna detailivaene. Prestigio on siia paigutanud tänapäeval tagasihoidlikud 800 × 480 pikslit mahutava TFT LCD paneeli. Kui kõik eelnevad koostisosad esinevad vabalt ka paar korda kallimatel tahvelarvutitel, siis ekraan on antud juhul tõesti hinnasildi peegeldus. Punktitihedus on tegelikult piltide, mängude ja videote jaoks täiesti OK, kui aga minna teksti ja peenemate detailide juurde, siis on vahe kallimate paneelidega ilmselge. Teadagi, ka vaatenurgad ja kontrastsus on IPS ekraani omadest silmnähtavalt (isegi võib-olla häirivalt) kehvemad.

IMG_9234

Kui sa otsid omale alla 100 euro maksva tahvelarvuti, siis unusta kogu eelnev jutt ära. MultiPad 7.0 Ultra + suudab väga kenasti jooksutada FullHD kvaliteedis videot ning nagu näha saavad ka ornitoloogiamängude huvilised oma vaba aega veedetud.

IMG_9238IMG_9239

Tootja on läinud kasutajasõbralikku teed ning loonud võimaluse soovi korral eelpaigaldada kõik populaarsemad rakendused. Kui sellest ei peaks siiski piisama või tahad hoopis ise kõike algusest peale paigaldada, siis palun, löö Google Play lahti ja mitusada tuhat rakendust ongi justkui peopesal.

IMG_9227

Kõike seda haldab kaasaegne Android 4.1.1 süsteem. Tootja sõnul on see uue versiooni saabudes uuendatav.

IMG_9257

Selline see on, Prestigio soodsaim tahvelarvuti Photopointis. Kui soovid võimalikult soodsat 7-tollist tahvelarvutit, siis kindlasti proovi MultiPad 7.0 Ultra+ ära. Selle ekraan võib olla küll kehvavõitu ja võimsamaid 3D mänge see ehk tõepoolest välja ei vea. Kuid ei peagi, sellises hinnaklassis on see täiesti arvestatav võimekus. Kui soovid reisil filme vaadata või korraks e-posti kiigata, siis Prestigio MultiPad 7.0 Ultra+ 59.98€ võib olla just see õige.

 

Prestigio tahvelarvutid Photopointis

(3532)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Prestigio MultiPad 7.0 Ultra+, must Kompaktne ja soodne tahvelarvuti hoiab digitaalse meelelahutuse alati käeulatuses!
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga