Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Photopointi soodsaim tahvelarvuti – Omega 7″ Android 4.0

Mõned kuud tagasi, siis kui veel päike soendas ja rohi haljendas, võtsime siinsamas blogis karbist välja Photopointi kõige soodsama tahvelarvuti. Selleks oli 95€ maksev Omega Tablet PC 96.58€. Nüüd on aga Photopointi jõudnud tahvel, mis kõigest 79€ hinnasildiga Photopointi kõige soodsama tahvelarvuti tiitli endale napsab. Omega MID7002 40.16€ on 1.2 GHz protsessori, 512 MB muut- ja 4 GB püsimäluga tahvel. 7″ ekraan on korralikult Capacitive tüüpi ehk reageerib ka õrnemale puudutusele ja oskab eristada mitme-sõrme puudutusi. Tarkvaraks on Android 4.0 ning mis veel olulisem – olemas on kõik Google`i rakendused Gmail`ist ja kalendrist kuni Play Store rakendustepoeni. Vaadake, milline nägi kaks aastat tagasi välja 192€ maksev tahvel. Areng on olnud märkimisväärne, kas pole? Vaatame seda arengut lähemalt:

Väliselt on see tahvelarvuti suvel karbist välja võetud ning pisut kallimast Omega tahvlist selgelt erinev. Tehniliste andmete poolest on neeed kaks aga peaaegu äravahetamiseni sarnased. Mõlemal on 1,2 GHz ARM Cortex A8 protsessor (seesama oli kasutusel esimese generatsiooni iPad`il), 4GB sisemälu koos microSD kaardipesaga (mis annab lisamälu juurde kuni 32 GB), 512 MB DDR3 mälu, 800 x 480 pikslit mahutav 7″ puuteekraan, veebikaamera, WiFi, Android 4.0 ja Google rakendused.

On aga ka kaks olulisemat aspekti, milles need arvutid teineteisest erinevad. Esiteks on sellel soodsamal, siin karbist välja võetaval tahvlil 40.16€ väiksema mahtuvusega aku – 2800 mAh (Omega T107 96.58€: 3600 mAh aku). Teiseks, pisut ebaolulisemaks erinevuseks on soodsamal mudelil puuduv HDMI pesa.

Karbis on: Omega MID7002 tahvelarvuti, laadimisadapter, micro USB kaabel, adapter Micro USB-lt täismõõtmetes USB pesale, nööpkuularid ja kasutusjuhend.

Ekraani puutetundlikkus on vägagi eeskujulik. Ekraanilt paistev on aga üsna tuhm ja isegi pime – olgugi et heledus on seatud maksimaalseks. Ka väiksemad ikoonid ning veebilehtedel kuvatud pisike tekst on üsna pikslised ning rasked ilma suurendamata lugeda. Peab siiski ütlema, et alla 100€ maksvatel tahvelarvutitel sellised ekraanid ongi. Olles äsja karbist välja võtnud suurepärase ekraaniga Nexus 7 tahvelarvuti, võis Omega oma mulle ka halvem tunduda, kui see tegelikult seda on.

Korpus on hõbedase alatooniga tumehalli värvi plastik. Allnurgas on paksema äärega ühendustele ruumi tehtud.

Allservas on 3.5 mm kõrvaklappide väljund, nupp helitugevuse reguleerimiseks ning Micro SD mälukaardi pesa.

Paremal pool on nupp sisse-välja lülitamiseks, laadimispesa, micro USB pesa ning pisike auk mikrofoni jaoks.

Esiküljel on kaarja võlviga rõhutatud veebikaamera olemasolu. Kõigest 0.3 MP lahutusvõimega sensor ajab asja ära. Tagaküljel kaamerat ei ole.

Tahvelarvutiga on lahkelt kaasa pandud nööpkuularid.

Veel on tahvelarvuti karbis kaasas kaablijupp, mille ühes otsas USB Micro ja teises täissuuruses USB pesa. Selle abil saab tahvelarvutiga ühendada väliseid mäluseadmeid nagu USB pulgad ja välised kõvakettad. Tahvelarvuti tunneb ära ka klaviatuurid ja hiired.

Aga 3G modem? Noh 3G internetipulga ühenduvusega on pisut keerulisemad lood, sest neid pulkasid on näiteks EMT-l väga palju erinevaid. Mõned töötavad Omega tahvelarvutitega, mõned jällegi mitte. Testisime ühe EMT vanemat tüüpi netipulgaga ZTE MF161. Seda tahvel ära ei tundnud. Samas ühendas see tahvelarvuti end 3G võrku uuemat tüüpi Huawei E3131 netipulgaga. Eelnevalt peab aga arvutis netipulgalt maha võtma pin-koodi automaatpäringu.

Kõvaketaste ega muu riistvara ühendamisega pole aga probleemi. Tahvelarvuti on juba olemas ka rakendus, millega saab sobrada tahvli sisemälu kaustades ja SD kaardil ning mis leiab üles ka ühendatud mäluseadmed.

Muidugi ei ole sel Omega tahvelarvutil iPadi seksikat alumiiniumpihta ega Nexus 7 uhket IPS-ekraani. Kuid 79€ eest on siin olemas nii mõndagi:  ka kõige kergema puudutuse peale reageeriv ekraan, õhuke ja kerge korpus, micro-SD kaardiga laiendatav sisemälu, küllalt kiirust veebis surfamiseks ja vihaste lindude mängimiseks. Lisaks veel kaasapandud USB adapteri abil võimalus ühendada mälupulka, klaviatuuri ja muud.

(1939)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Omega T107 Võimas ja paindlik tahvelarvuti meelelahutuseks ja netis surfamiseks
Omega MID7002
  • 7" 800×480 LCD ekraan
  • Android 4.0 operatsioonisüsteem
  • 1200 GHz protsessor
  • 2800 mAh liitiumaku

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast