Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Omega IPS-ekraaniga tahvelarvuti MID9711

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-13

Kui lumi varakevadel juba vaikselt sulama hakkas, võtsime siinsamas blogis karbist välja Omega üliterava ekraaniga tahvelarvuti MID972. Nüüd on aga Photopointi jõudnud selle lähisugulane, Omega tahvelarvuti MID9711 151.48€. Sellel on eelmisega võrreldes oluliselt soodsam hind ning tavalise teravusega ekraan ja pisut teistsugune välimus. Kõik muud näitajad aga – nagu protsessor, mälu aku vastupidavus jne, on aga väga sarnased. Seetõttu peaks selle tahvelarvuti jõudlus – on see ju vähem ressurssi nõudva ekraaniga – olema parem, kui MID972 tahvlil. Kui arvesse võtta ka soodsat hinda, tundub see tahvelarvuti olevat üks tõsine tegija. Vaatame, kuidas pealt paistab:

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-2 omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-1

Olulisemad tehnilised andmed

  • Operatsioonisüsteem – Android 4.1 Jelly Bean
  • Ekraan – 9,7” IPS LCD, 1024 x 768 pikslit, mahutundlik puuteekraan
  • Protsessor – Rockchip RK3066 Dual Core 1,6GHz, ARM Cortex-A9
  • Graafikaprotsessor – Mali 400 neljatuumaline
  • Sisemälu – 16GB, kuni 32GB microSD mälukaart
  • Operatiivmälu – 1GB DDR 3
  • Võrgud – WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth, välise 3G modemi kasutamise võimalus
  • Sensorid – asendisensor
  • Ühendused´- microUSB host funktsiooniga, 3,5mm kõrvaklapi väljund, microSD kaardi pesa
  • Kaamera – 2 megapiksline tagapaneelil, 0,3 MP eespaneelil
  • Vooluallikas – 7800 mAh liitiumaku
  • Tarkvara – Google rakendused (Google Play Store, Google Maps, Google Talk, Gmail, YouTube)
  • Mõõdud – 243,3 × 190,2 × 10,4 mm

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-3

Karbis on: Omega MID9711 tahvelarvuti, kasutusjuhend, USB host adapterkaabel, USB kaabel, laadimisadapter seinakontakti ja laadimisadapter auto sigaretisüütajasse.

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-4

Tegelikult on huvitav mõelda, kuivõrd suure arenguhüppe soodsad tahvelarvutid kolme aastaga teinud on. Vaadake kas või seda, aegade tagust karbist- välja postitust, kus figureeris Android 1.6 operatsioonisüsteemiga A-link tahvelarvuti. Kallima hinnaga, kui selles postituses karbist välja võetav Omega, muide.

MID9711 tahvelarvutil ei ole küll 2048 x 1536 pikslit mahutavat retina-ekraani, kuid kas ongi tarvis? Sellele Omegale samaväärse lahutusvõimega ekraanid on ju näiteks Samsung Galaxy Tab 10.1 375.15€ tahvelarvutitel ning ka Archose auhinnatud 101 XS tahvlil 385.32€. Suurema pikslitihedusega ekraan tähendab aga automaatselt väiksemat jõudlust, sest graafikaprotsessor peab olema võimeline kõiki neid piksleid kuvama ja kiirelt muutma. Seega ei pruugi sellise hinnaklassi tahvelarvutite puhul retina-ekraan kasutsukogemust üldse mitte parendadagi.

Jätame pikslid sinnapaika – ekraani puhul on tegu IPS paneeliga. See tähendab, et selle värvid on paremad, kui tavaliste tahvelarvutite LCD-del. Samuti on ekraani vaatenurgad paremad – see tähendab, et tahvelarvutit silmade suhtes nurga alla pöörates ei muutu ekraan oluliselt tuhmimaks. Näiteks selle postituse avapildil ei oleks tavalise LCD puhul ekraanilt midagi paista olnud, sest kaamera vaatenurk ekraani suhtes on nõnda väike.

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-5

Omega on tahvelarvutiga kaasa pannud valiku tarkvarast, kust ei puudu ka Google rakendused.

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-9

Tahvelarvuti tagakülg on ilusast alumiiniumist. Seadme ääres on aga mustast plastikust riba. Oleks ju võinud ka see tahvelarvuti olla samasuguse metalse üldkorpusega, nagu see MID 9712.

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-8

Tahvelarvuti paremal pool on rida augukesi ja üks nupp. Siit leiame (vasakult) augukese, mille taga on mikrofon, sisse-välja lülitamise nupu, laadimispesa, HDMI pesa, Micro USB host pesa, micro SD mälukaardi pesa, micro USB pesa ja 3.5mm kõrvaklappide väljundi.

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-11

Tähelepanuväärne on, et seadmel on eraldi micro USB pesa ja Micro USB host pesa. Viimasesse saab kaasas oleva kaabli abil ühendada igasuguseid USB-seadmeid. Alustades klaviatuurist ja hiirest lõpetades mälukaardilugejani 30.49€ (pildil). Host funktsionaalsus toimib laitmatult ning tunneb ära mälupulgad, mälukaardid ja väidetavalt ka osad netipulgad.

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-7

Tahvelarvuti ülaservas on kaks nuppu. Neist pisem on rakendustes ja mujal tagasi liikumiseks. Pikem nupp on üsna huvitav. Lühikne vajutus ühele poole avab rakendusesisesed menüüd, lühike vajutus teisele poole viib vajutaja “koju” ekraanile. Kui seda nuppu aga kummagist otsast pisut pikemalt all hoida, siis lülitub sisse helitugevuse reguleerimise funktsioon.

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-6

Allservas pole mitte kui midagi huvitavat.

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-10

Kõikide ühenduspesade ja nuppude funktsioon on märgitud valge kirjaga tahvelarvuti tagaküljele. Siinsamas on näha ka pisikene augukene tahvelarvuti sunniviisiliseks taaskäivitamiseks, pisikesed kõlariaugukesed ning 2MP sensoriga kaamerasilm.

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-14

Koostekvaliteedi poolest ei saa sellele tahvelarvutile midagi ette heita. Tagakülg on valmistatud tugevast alumiiniumist ning arvuti on meeldivalt õhuke. Just see alumiiniumkorpus on üks olulisematest aspektidest, mis Omega tahvelarvuteid teiste tootjate – nagu Prestigio ja Archos – soodsamatest mudelitest eristab. Heas mõttes muidugi.

omega-tahvelarvuti-dualcore-ips-photopoint-12

Omega MID9711 tahvelarvuti on oma 179€ hinnasildiga klassis, kus konkurents ja rebimine on väga tihe. 20€ soodsamalt saab ju kätte ilusa valge Prestigio Ultra Duo 181.98€, mille 8″ ekraanil on sama palju piksleid kui sel Omegal siin ja ka protsessor ja mälumaht on identsed. Jagub sul aga 20€ enam, siis saad 8″ IPS ekraani ja sisseehitatud 3G modemiga Prestigio Ultra Duo 3G tahvelarvuti 232.82€. Mis on siin siis Omega MID 9711 trumbiks? Väga lihtne: see on hetkel kõige soodsam suure 9,7″ IPS-ekraaniga tahvelarvuti Photopointis. Nii et kui sulle on oluline suurus siis ehk on see just sinu jaoks. Pane aga tähele, et sama palju pikseleid suuremal ekraanil tähendab vähem teravat pilti.

 

(1014)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Omega MID9711 Stiilne suure 9,7" IPS ekraaniga ning kahetuumalise protsessoriga Android tahvelarvuti.
Samsung Galaxy Tab 2 10" 16GB Titaan Naudi multimeediat ja veebi
Archos 101 XS 16GB + dokk Uus definitsioon tahvlist
Silicon Power kaardilugeja 39in1 USB 3.0
  • Universaalne USB 3.0 kaardilugeja 
  • Toetab populaarsemaid mälukaarte
  • Viis kaardipesa
Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0, valge Android 4.1 operatsioonisüsteemi ning IPS ekraaniga tahvelarvuti
Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3G must Uue põlvkonna Prestigio MultiPad tahvelarvuti - kõik, mida üks tahvelarvuti olema peab

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast