Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: kahe rullikuga hiir Speedlink Prime Z-DW

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-20

Speedlink Prime Z-DW hiirel on olemas kõik omadused, mida seostatakse arvutimängude mängimiseks mõeldud hiirtega. Seadistatavad juhtnupud, profiilide ja makrode salvestamine hiire sisemällu, profiilide ja tundlikkuse muutmine nn “käigu pealt”. Selle hiire kõige iseloomulikumaks omaduseks – nii tavaliste kui ka mänguritele suunatud hiirte maailmas – on aga kaks rullikut, mis mõlemad funktsioneerivad ka vajutatava nupuna. Nii üles-alla kerimisele kui ka vajutustele saab omistada erinevaid funktsioone – kes mängimisega ei tegele, saab näiteks Exceli tabelis või kujundusprogrammides ühe rullikuga üles-alla ja teisega paremale-vasakule scrollida.

Selle hiire kõige paremaks omaduseks ei pruugi aga olla üldsegi mitte see lisarullik, vaid hoopis ergonoomilisus. Nii mugavalt kätte sobituvat hiirt annab otsida. Samuti annab otsida nii soodsat hiirt, mis oleks sama võimekas – Speedlink Prime Z-DW soovituslikuks jaehinnaks on nimelt 39,99€. Täpselt sama palju maksab näiteks ka Razer Abyssus, millel on ainult kaks nuppu ja ei mingeid makrosid, profiile ega nuppude seadistamist.

Speedlink Prime Z-DW ei ole selle pildiloo avaldamise hetkeks veel müügile jõudnud – see hiir peaks Photopointi jõudma lähinädalail. Siin karbist välja võetav mudel on saadetud Photopointi ajaveebile näidiseks. Näitame siis:

 

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-pakend

Pakendi foto juures on hea võimalus üle vaadata Prime Z-DW tehnilised andmed:

Speedlink Prime Z-DW olulisemad omadused

  • 8 programmeeritavat nuppu.
  • 2 ratast
  • Käigu pealt muudetava tundlikkusega optiline sensor – 50 – 3200 dpi
  • Tarkvara abil saab hiire sisemällu talletada kuni 5 erinevat profiili ning hulga makrosid, mida siis nuppudele omistada
  • 1000 Hz andmeedastus. Reageerimisaeg: 1 ms
  • 64 erinevat värvust saab valida hetkel aktiveeritud profiili näitama
  • Valgustatud ratas näitab värviga hetkel aktiveeritud profiili
  • Ergonoomiline disain, paremakäelistele
  • Nailonsukas kaabli pikkuseks on 1,8m

 

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-4

Pakendi takjakinnitusega kaas avaneb ning siit saab huviline vaadata hiire välimust ning teada kahe olulise omaduse kohta – tarkvara ja kaks ratast. Kahjuks ei saa niimoodi läbi plastikpakendi vaadates aimu sellest, kuivõrd mugav seda hiirt pihus hoida on.

 

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-5

Karbis on: kasutusjuhend, CD-plaat tarkvaraga (nuppude funktsioonide, profiilide muutmiseks, makrode koostamiseks jne) ning Prime Z-DW hiir

.

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-6
speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-7

 

Prime Z-DW pealmine ehk ülemine osa on pisut metalse ilmega punast värvi, näppude all pisut pehme ja sametine. Äärmised musta värvi pinnad on rohkem plastise pinnaga. Nende vahel aga looklevad musta värvi läikega triibud, mis hiirele nägusama välimuse annavad.

 

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-100
speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-99

 

Rattad on kaetud pehme kummeeritud kihiga. Kerimine on mõlema rattaga üsna sujuv – astmed ei ole väga väljendunult näpu all tunda. Lisaks kerimisfunktsioonile on mõlemal rattal ka nupuvajutuse funktsioon. Suuremal rattal toimib see väga hästi, väiksemat peab nupuvajutuse jaoks ehk liiga tugevalt vajutama.

 

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-14

Hiirel on kokku 8 programmeeritavat nuppu. Ainus nupp, mille funktsionaalsust muuta ei saa, on siinsamas vasakul pool allääres. See on pühendatud profiilide vahetamiseks.

 

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-15

Sellise nurga alt on hästi näha hiire ergonoomiline vasakpoolne külg. Siin on sügav õnarus, kuhu keskmist mõõtu käe pöial väga mugavalt sopistub.

 

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-12

Hiire vasakul küljel on eraldi õnarused väikese sõrme ja sellest järgmise sõrme jaoks. Samasugune disain on tegelikult ka astme võrra võimekamal ja kallimal Speedlink Decus hiirel – sellel, mida Erki oma suurepärases ülevaates iseloomustas kui hiirt mis “sobib kätte nagu [sõrm]kinnas”. Minu käe jaoks on Decus aga liiga suur. Prime Z-DW on pisut väiksem ja seetõttu minu jaoks täpselt sobiv.  Kõik sõrmed satuvad mugavalt sinna, kuhu tootja neid asetada tahtnud on. Ning tekib tunne, et hiir istub väga kindlalt peos.

 

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-8

Sellise nurga alt on paremini näha vasakul pool ülal olevad kaks nuppu. Need on seatud nõgusalt – nii, et pöial langeks täpselt nende vahele ning saaks mugavalt vajutada mõlemat. Üks parimaid edasi-tagasi nuppude asetusi, mida ma hiirte puhul olen näinud ja tundnud.

 

Untitled-1

Kõikide nuppude funktsionaalsust saab muuta kas Speedlinki veebilehelt alla laetava või hiirega kaasas plaadil oleva draiveri abil. Lisaks nuppude funktsiooni muutmisele saab selle draiveriga seadistada väga paindlikult ka kõike muud.

 

Untitled-2
Untitled-3
Untitled-4

Näiteks on siin võimalik seadistada neli erinevat sensori tundlikkuse astet, et neid astmeid siis mingi nupu vajutusega tegevuse käigus vajadusel vahetada. Kui mängus on vaja kiirelt liikuda ja ringi vaadata, tuleb kasu tundlikumast seadistusest. Kui aga järsku on tarvis snaiperrelvast sihtida, võib ühe nupuvajutusega kiirelt sensori vähem tundlikumaks ehk täpsemaks seadistada. Lisaks saab siin muuta makrosid, profiile, värvitoone ja muud.

 

 

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-13

Hiire alumisel poolel on laiad, üsna madalad teflonist libisemispinnad ning siit paistab ka 3200 dpi optiline sensor.

 

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-10

Prime Z-DW hiire kaabel on põimitud nailonsukas. Nii on see vastupidavam kui kummeeritud kihiga kaabel ning jääb ka vähem igasuguste asjade taha ja alla kinni.

 

speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-17

Speedlink Prime on peaaegu kõige soodsam Speedlinki mänguritele suunatud hiir. Sellest hinna ja funktsionaalsuse poolest kõrgemal on Speedlink Decus (vasakul) ning Speedlink Kudos Z-9 (paremal) hiired. Sellest aste allpool on aga Speedlink Ledos (vaata Photopointi veebipoest).

 

 speedlink-prime-z-dw-hiir-photopoint-18

Speedlink Prime Z-DW on üllatavalt mugav hiir. Esmajoones on see valmistatud arvutimängurite jaoks. Just ergonoomilise korpuse tõttu soovitaksin mina Prime Z-DW hiirt aga igaühele, kes teenivad igapäevast leiba arvutiekraani ees. Lisaks mugavusele on sel hiirel ju ka paindlikud nuppude ja rataste seadistusvõimalused, mis tööks vajalikes arvutiprogrammides toimetamise mugavamaks ja kiiremaks muudavad.

Speedlink Prime Z-DW hiirt on Photopointi veebipoodi ja kauplustesse oodata juba lähinädalail.

 

(983)

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast