Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Canon PowerShot S100 kompaktkaamera

Kui sa otsid kõige paremat kompaktkaamerat, siis võib juhtuda, et oled selle leidnud. Canon PowerShot S100 486.98€ kuulub Canoni kompaktkaamerate absoluutsesse tippu – sellest kõrgemal on vaid G12 558.15€ ja G1X, mis on juba oluliselt kogukamad ning suunatud pigem profikasutajaile. S100 on üllatavalt pisike ning lihtsa, isegi minimalistliku välimusega. Juhtnuppude mõõdukusest hoolimata on selle kaameraga lust pildistada ka manuaalrežiimis ning oh üllatust – pildidki tulevad kompaktkaamera kohta kuidagi iseäranis puhtad. Vaatame lähemalt:

PowerShot S100 otsesteks konkurentideks on Panasonic Lumix LX-5, Olympus XZ-1 456.48€, Nikon Coolpix P300 ning mõningal määral ehk ka Fujifilm X10 537.82€. Ühtegi aparaati siin objektiivselt neist viiest esile tõsta ei saagi. Igaühel on teistega võrreldes omad tugevad ja nõrgemad küljed ning nende kirjeldamine veniks siin liiga pikaks.

Karbis on: Canon PowerShot S100, toitekaabel, randmepael, USB-kaabel (USB Mini B otsikuga), aku ja akulaadija. Kasutusjuhendid on ka – kusagil kaadrist väljas karbi juures.

PowerShot S100 olulisemad tehnilised andmed:

  • 12,1 MP CMOS sensor (1/1,7″ diagonaaliga)
  • F2.0 – F5.9 avavahemikuga 24-120 mm fookuskaugusega (35 mm ekvivalent) objektiiv. 5x suum on suurim võrreldes konkurentidega.
  • RAW fail, sissehitatud GPS
  • Full HD 1080p videorežiim MP4 vormingus 24 fps kiirusega
  • 3,0″ diagonaaliga LCD-ekraan. Keskpärane lahutusvõime 461 000 px
  • Valikuratas objektiivi ümber
  • Teravustamiskaugus makro0režiimis: 3cm

Kaamera esiküljele on lisatud pisike plastikribaga õnarus, mida S95 kaameral ei olnud. See peaks parandama kaamera käes püsimist. Toimib küll.

Objektiivi ümber on valikurõngas. See liigub astmeliselt ning sellest saab valida igasuguseid asju alustades avast ja ISOst lõpetades külgede suhte ja suumiga.

Tagakülje võtab enda alla 3″ LCD-ekraan, mis võiks selle hinna eest ehk paremagi lahutusvõimega olla.

Neljasuunalise valikunupu ümber on mugav lisaratas. Kui objektiivi ümber oleva abil saab muuta ava siis tagumise abil saab keerata säriaega. Neljasuunalise valikunupu keskele vajutades avanevad olulisemad seaded nagu ISO, värvustasakaal jne.

Kummist pöidlapadjand on piisavalt suur ning selle juurde ei ole seatud häirivaid juhtnuppe (nagu konkurentidel).

Eriliseks võib S100 kaamerat pidada selle poolest et sel ei ole nuppu, millega tõsta korpusest välja välklampi. Välklamp tõuseb töövalmis ise automaatselt või siis välklambi sisselülitamise korral neljasuunalise valikunupu abil (kaks nupuvajutust). Programmiratas pöörleb peatusteta ringiratast. See tähendab, et filmirežiimilt Custom režiimile ei ole vaja keerata ratast 8 astet tagasi vaid 1 edasi.

Metallist statiivikeere on nagu kord ja kohus mahtunud objektiivi keskteljele.

Siia alla saab sisestada nii aku (200 säritust ühe laadimiskorraga) kui ka mälukaardi.

5x suumiga objektiiv. Kõige kitsamas otsas on objektiiv muidugi päris pime – F/5.9. Hämaras toas väga suumida ei tasu. Objektiivi sisse on ehitatud ND filter, mille kiirmenüükäskluse abil ette libistada saab.

USB pesa üleval ja HDMI pesa all.

Režiimikettal võib näha Custom režiimi. Kahe ringiga on tähistatud HDR režiim mis pildistab mitu erineva säritusega pilti ja paneb need siis üheks kokku.

Eesmise valikuketta funktsioonide valik. Aktiveeritav “RING FUNC” nupu abil.

Eesmist valikuratast keerates manatakse ekraani alaossa ratast imiteeriv graafika. Hetkel saab sealt näha avaarvu.

Menüü esimene,

teine

ja kolmas vaheleht.

Neljasuunalise valikunupu keskel asuvale nupule “FUNC. SET” vajutades avanevad esmased kaamera seaded.

Näiteks saab siin isegi fookuskaugust kahveldada. :-0

Kui mõned nädalad tagasi Fujifilmi X1 karbist välja võtsin, olid ootused suuremad kui tulemus. S100 kompaktkaameraga on lood teistpidi. Sellise võiks põuetaskusse kaaslaseks võtta küll.

(630)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Powershot S100 must 12,1 megapiksliga CMOS sensor, 5× optiline suum (35mm ekvivalendina 24-120 mm), optiline pildistabilisaator, GPS, RAW vorming, manuaalrežiimid, 3" LCD, DiG!C 5, Full HD video.
Canon Powershot G12 must 10 megapikslit, tundlik CCD sensor, 5× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-140 mm), RAW failivorming, 2,8-tolline pööratav PureColor II VA LCD ekraan, optiline stabilisaator, DiG!C 4 protsessor, HD video, HDMI väljund
Olympus XZ-1 must 10 megapiksliga 1/1.63" CCD sensor, 4× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-112 mm) f/1.8-2.5, pildistabilisaator, TruePic V protsessor, 720p HD video, 3" OLED ekraan, SD kaardipesa, HDMI väljund.
Fujifilm X10 12 megapiksliga 2/3'' CMOS sensor, 4× suumiga valgusjõuline objektiiv (28 - 112mm), optiline pildiotsija, EXR protsessor, FullHD video, HDMI, 2,8" LCD, RAW , metallkorpus
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga