Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: 13,3″ ekraaniga Android sülearvuti Omega`lt

Midagi nii huvitavat ja intrigeerivat, nagu siit nüüd tuleb, pole Photopointi ajaveebi karbist-välja rubriigist ammu läbi käinud. Nimelt on Photopointi poodidesse müügile jõudnud üks sülearvuti. Väliselt on see nagu sülearvuti ikka – peenikese piha ja 13.3″ ekraaniga. Tootjaks on sel aga Omega ning operatsioonisüsteemiks – Android 4.0. Kusjuures ekraan ei ole sel arvutil isegi mitte puutetundlik. See-eest on Omega Android 202.32€ puhul tegemist Photopointi kõige soodsama sülearvutiga. 199€. Vaatame, mida selle raha eest saab:

Toome siin kohe ülevaatlikkuse mõttes ära Omega sülearvuti 202.32€ olulisemad tehnilised andmed:

  • OS: Android 4.0
  • Protsessor: ARM Cortex A8 1.2 GHz
  • Mali 400 graafikaajam
  • 13.3″ LED taustvalgustusega LCD ekraan, 1280×800 px
  • 1 GB DDR3 RAM-mälu
  • 16 GB flash-mäluketas
  • Wi-Fi (802.11 b/g/n)
  • SD/MMC mälukaardilugeja
  • 3.5 mm pesa kõrvaklappide/mikrofoni jaoks, HDMI, 2 USB 2.0 pesa, RJ45 kohtvõrgupesa
  • 0.3 MP veebikaamera
  • 3200 mAh aku, tootja lubatud kestvus: 5 tundi
  • Mõõtmed: 341 x 234 x 39 mm
  • Kaal: 1,45 kg

Pakend on nagu ikka soodsamapoolsete netbookide/tahvelarvutite puhul. Seade lükatud kahe vahtkummitüki vahele ning laadimisasjad eraldi karbis.

Karbis on: Omega Android sülearvuti 202.32€, aku, laadimisadapter, toitekaabel ja kasutusjuhend.

Vaata aga… Tegelikult ei oleks oodanudki, et see sülearvuti nii hea välja näeb. Disainis on eeskuju võetud eelkõige Asuse netbookidest kui ka Apple`i teada-tuntud Air sülerist.

Kaane pealispind on läikega. Soovitan kaanekleebist.

Põhja all on palju-palju tuulutusluuke. Android neid ju ei vaja, seetõttu võib eeldada, et ressursinõudlikumale süsteemile tehtud korpuse sisse on lihtsalt lükatud Android. Midagi muud erilist siit ei paista.

Aku mahtuvus – 3200 mAh – on soodsa klassi androidseadmete tavaline näitaja. See annab tavalise kasutuse juures umbes 5 tundi kestvust.

Arvuti all on üsna suured kummist “jalad”. Tänu nendele istub seade päris kindlalt laual.

Koostekvaliteedi kohta üldiselt halbu sõnu öelda ei saa. Ekraan on tugev, ekraanihinged on piisavalt jäigad. Arvuti ei nagise ka kõvema väänamise käigus. Klahvistik näeb kena välja ning selle trükkiminegi on täitsa OK. Mingi teatud plastikumaik jääb trükkimisel aga näppu. Sisse-väljalülitamisnupp ülal paremas nurgas on kuidagi viltu, laadijapesa juures pole korpus justkui hästi kinni kruvida andnud nii et seal on ühenduskoht pisut irvakil. Sellised väikesed elemendid ei riku aga arvuti üldilmet – seda pole häbi ka kusagil kohvikus või pargipingil välja tõmmata.

 

Trackpad toimib hästi. Nupud selle all ei ole väga mugavad – vajavad liig tugevat vajutust. Mitme-sõrme puudutusi see trackpad eristada ei suuda – millest on kahju, sest vastasel juhul oleks võimalik veebilehti ja muud kahe sõrmega väiksemaks ja suuremaks vedada jne. Õnneks toimib lehe kerimise funktsioon – paremal ääres sõrmega üles-alla vedades kerib end samas suunas ka veebileht, menüükirjete leht ja muud sarnased lehed.

Päris hea näeb see arvuti välja tõepoolest…

Klahvistiku juurde kuuluvad märgutulukesed ning sisse-välja lülitamise ja ooterežiimi nupp.

Paremal pool on toitepesa, USB 2.0 pesa ning SD mälukaardipesa.

Vasakul pool luugi all on 3.5 mm audiopesa, USB 2.0 port ja HDMI väljund. Sealsamas on ka LAN pesa. Ma pole veel enne näinud Android operatsioonisüsteemiga seadet millel on LAN pesa.

 

 

Lülitame sisse. Algne buutimine võtab aega alla minuti. Päris kiiresti saab hakkama.

1280 x 800 pikslit 13.3″ diagonaaliga ekraanil… Ega siit mingit imet oodata ei ole. Veebilehed ja rakendused venitatakse ekraanile suuremaks kui need tavalisel arvutimonitoril on. Tulemusena on veebilehed üsna pikslised. Kui skaleerimine kõrvale jätta, siis on ekraan kena. Mõnusalt ere ning kirgaste värvidega.

 

Olemas on Google` i rakendused koos Play Store`iga. Tundub, et Android 4.0 puhul ei ole Google`il enam huvi soodsamates seadmetes enda rakendustepaketti keelata.

Aga trükkimine? Kuidas saab trükkida täpitähti? On ju siin tegemist ikkagi Android operatsioonisüsteemiga. Kõik, kes Androidiga kokku puutunud on, teavad, et puutetundlikul ekraanil tuleb täpitähtede jaoks vastavat puuteklahvi all hoida ja siis sõrmega libistades soovitud alternatiivtäht valida. Omega tahvelarvuti ekraan aga ei ole puutetundlik.

Asuse arvutiklahvistikel on võimalik saada kätte enamik täpitähti siis, kui määrata klahvistik skandinaavia asetusega (eestikeelset sisendkeele valikut androidil vaikimisi reeglina ei ole). Sama toimib ka Omega puhul, kuid – Õ tähte ikka ju niimoodi kirjutada ei saa.

Lahenduseks on rakendus nimega External Keyboard Helper. See maksab Google Play poes 2.38€ ning annab võimaluse valida sisendkeeleks eesti keele. Ning nagu võluväel saab kirjutada kenasti kõiki vajalikke tähti.

Testisime seda rakendust tasuta demo abil. Pärast alla laadimist ja paigaldust tuleb menüüst valida “Language & Input”. Seejärel parempoolsest “Keyboard & Input Methods” sektsioonist linnukesega märkida “External Keyboard Helper”.

Teise sammuna tuleb “Keyboard & Input Methods” sektsiooni esimeses t valikust “Default” valida vaikimisi kasutatav sisendmeetod ehk samuti “External Keyboard Helper”.

Ning nüüd saab juba lahti klikkida allalaetud rakenduse ning selle menüüs määrata sisendkeeleks…

… Estonian.

 

 Olemas.

Omega Android sülearvuti 202.32€ on kahtlemata huvitav ja intrigeeriv vidin. Nagu ülalolevalt pildilt näha, tunti selle vastu elavat huvi ka Photopointi peakontoris. Kuid miks peaks keegi üldse sellist asja endale 199€ eest ostma? Vaatame fakte. See on kõige odavama hinnaga sülearvuti Photopointis. Sellega saab Facebookis ja mujal veebis surfata sama edukalt nagu iga teise sülearvutiga. Sellega saab muusikat kuulata ning tänu täismõõdus klaviatuurile Google Docs`is või spetsiaalses rakenduses kirjatööd teha. Päris paljude inimeste arvutikasutusvajadused oleksid justkui 199€ eest kaetud? Loomulikult – kui sul on rohkem raha, siis võta täisvereline Windows 8 sülearvuti. Kui sa aga arvutile palju raha kulutada ei taha, siis tule proovi Photopointis Omega Androidi.

(1442)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Omega 13,3"/1GB/16GB/Android (41541) Fantastiline innovatsioon: Android 4.0 sülearvuti korpuses
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga