Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Iridium Go ühendab nutitelefoni satelliidiga. Päästab elusid.

iridium_go

Mobiilside operaatorid võivad ju kiidelda oma levialadega, kuid karm reaalsus on see, et enamus maakera pinnast on nende levialadest väljas. Teatavasti on ju valdav osa meie planeedi pinnast kaetud merede ja ookeanidega, kuhu ühegi mobiilioperaatori signaal ei ulatu. Või mis siin rääkida – leviga võib olla probleeme ka igas vähegi tihedamas metsatukas.

Iridium Go on seade, mis lubab levivabas keskkonnas kasutada nutitelefoni sihipäraselt so sidepidamiseks, mitte Solitaire’i ja Tetrise mängimiseks või enekate (selfie) tegemiseks. Väliselt tavalist netpulka või hotspot seadet meenutav Go püüab 3G või 4Gsignaali asemel seda satelliidilt ning loob selle abil telefoni või muu nutiseadme jaoks lokaalse WiFi leviala.

Ehkki Iridiumi enda sõnul on see võrguühendus naeruväärselt aeglane, vaid kuni 2,4 kbps, siis on see kindlasti 1000 korda parem kui levi täielik puudumine. Ilmselgelt ei sobi see seade Facebookis oma staatuse uuendamiseks või YouTube’ist tüngavideote vaatamiseks, kuid võib osutuda asendamatuks näiteks merehädalisele hädakõne või -sõnumi edastamisel ehk lihtsalt rännumehele oma koduste rahustamiseks. Seadme abil võib saata ja vastuvõtta lihtsaid tekstisõnumeid või saata vajalikul aadressil oma koordinaadid.

Iridium Go on varustatud nii GPS-iga kui ka vahenditega SOS signaali saatmiseks. Tootjafirma sõnul on seade loodud vastu pidama ka ekstreemsetes tingimustes. Go kasutamiseks tuleb seadmesse eelnevalt installida vastav rakendus, mida on saada nii iOS-i kui Androidiga varustatud seadmetele.

Iridium Go on ühilduv ka tulevase Iridium Next satelliitvõrgustikuga, mis pidavat pakkuma juba kaasaegsetele 3G ja 4G võrkudele vastavaid ühenduskiiruseid. Seadme hinna kohta esialgu info puudub, kuid müügile peaks see jõudma alanud aasta esimeses pooles.

Allikas: Gizmag   

(537)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga