Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

iPhone 6S ja 6S Plus tulevad survetundliku ekraani ja 12MP kaameraga. Filmivad 4K videot

iPhone6s-

Enne iPhone’i värskeima mudeli tutvustamist olid asjatundjad ja muidu tehnikahuvilised kindlad kahes asjas – et uusima iPhone 6S-i juures on kasutusel Force Touch-tehnoloogia, mis võimaldab ekraanile erineva survega vajutades kasutada erinevaid funktsioone, ning et uusversioonil saab olema kohe palju parem kaamera kui on iPhone 6 ja iPhone 6 Plusil.

9. septembril Bill Grahami kontsertkeskuses avalikkuse ette toodud uudismudelite iPhone 6S ja iPhone 6S Plus põhiuuendusteks olidki just eelmainitud omadused. Selle vahega, et tegelikult nimetas Apple survetundliku puudutuse 3D Puudutuseks (3D Touch), mis avab erinevaid rakendusi kasutades valiku otseteid, mida antud rakenduse puhul oleks loogiline kasutada. Umbes nagu paremklikk arvutihiirega arvutiekraanil või failil. Samuti saab 3D Puudutusega lehitseda erinevate avatud rakenduste vahel – piisab kergest survest ekraaniservale. Demoesitlust jälgides tundub 3D Puudutus sedavõrd lihtne ja loogiline, et tekitab hämmastust, miks pole seda juba varem kasutusele võetud.

 

Uute iPhone nutitelefonide tagakaamera pildistab nüüd kuni 12 MP fotosid. Uuel sensoril on seega rohkem piksleid – sealhulhgas aga ka senisest 50% enam faasituvastusega piksleid, mis aitavad kaasa autofookusele ja peaksid uute telefonide teravustamise muutma senisest kiiremaks. Lisaks sellele peaksid nüüd fotodel ja videotel olema naturaalsemad värvid.  Samuti on uus kaamera võimeline salvestama 4K videot.

Uuenenud on Facetime kaamera, mille resolutsioon on kasvanud 5 Mp-ni. Peale selle on Facetime kaamera varustatud “Retina välklambiga”, mis reaalsuses tähendab, et pildistamise hetkel muutub välklambiks telefoni ekraan.

Apple tutvustas ka uut ning pisut kentsakat Live Photos formaati. Selle sisse lülitamisel salvestab telefon automaatselt 1.5 sekundi jooksul enne ja pärast iga foto pildistamist pisikese videoklipi. Video salvestatakse “nähtamatuna” foto juurde ning seda saab vaadata vastavale pildile 3D Touch abiga sõrmega toksates. Tahtmatult meenuvad HTC ja teiste konkurentide analoogilised (ja siiani 100%-liselt läbikukkunud) projektid. Apple’i ideele söendan isegi mingit edu ennustada, kuna on ületatud konkreetse telefonimudeli kasutajate kriitiline piir.

Mudeliuuendused võivad kiidelda aukartustäratava võimsusekasvuga – A9 protsessor on oma eelkäijast tervelt 70% võimsam ning 90% kiirema graafikaga. Suure tõenäosusega on kasvanud ressurssidest kasu eeskätt mobiilimänge mängides või näiteks telefonis 4K videotöötlust tehes(!).  Lisatud on M9 abiprotsessor spetsiaalselt kasutaja tervisnäitajate jälgimiseks.

Värsked mudelid saavad kasutada kuni  23 erinevat LTE sagedust (mis on enam kui ühelgi teisel nutitelefonil) ning LTE kiirus on ligi kaks korda kiirem eelmisest mudelist, ulatudes kuni 300 Mbps.

Uute mudelite koprused on tehtud spetsiaalsest Apple 7000 alumiiniumsulamist – Apple enda sõnul on materjalid tugevamad kui eelmise versiooni iPhone`idel – seega on need ehk ka vastupidavamad paindumisele. Telefonid on saadaval neljas värvitoonis – hõbedane, hall, kuldne ning roosa kulla karva korpustega.

Hinnapoliitikas suuri muudatusi pole ning suure tõenäosusega saavad uued mudelid olema samasuguste hindadega nagu iPhone 6 ja 6 Plus müügiletulekul. Veidra atavismina tulevad endiselt müügile ka 16 Gb põhimäluga mudelid. Suure tõenäosusega on sellega seotud Apple’i uus iCloud’i müügistrateegia, kus pilvemahu hinnad on drastiliselt langenud – 50 Gb maksab kõigest 0.99 senti kuus ning 200 Gb vaid 2.99.

Ahjaa, juba kevadel läbinämmutatud funktsioonidega iOS 9 peaks kasutajateni jõudma juba/alles 16.septembril käesoleval aastal.

Allikas: Apple

 

hero_6s

(1501)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga