Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Hübriidkaamerate hinnad sigaodavad – müük tõusis veebruaris üleilmselt 33,7%

Jaapani juhtivaid fototehnikatootjaid ühendav organisatsioon CIPA avalikustas äsja veebruarikuu statistika müüdud fotokaamerate ja müügist teenitud tulu kohta. Kokkuvõtte kohaselt on kogu kaameraturgu tabanud üsna tõsine nõudluse vähenemine. Võrreldes aastatagusega tarnisid Jaapani kaameratootjad 2014. veebruaris fotokaameraid ülemaailmselt 31,1% vähem.

Mis siis on toimumas? Kõige suuremat langustendentsi näitavad ootuspäraselt fikseeritud objektiividega aparaadid ehk kompaktkaamerad. Nende müük langes vaadeldaval kuul aastatagusega võrreldes koguni 38,9% ja müügist saadud tulu kahanes omakorda 26,1% võrra.

Peegelkaameratel läheb oluliselt paremini kuid langustendents on ka siin märgatav. Digipeegleid tarnisid Jaapani kaameratootjad aastataguse veebruarikuuga võrreldes -12,3%. Nende müügist teeniti praktiliselt sama palju kui aasta eest: 0,1% enam.

Drastiliselt teistsugune pilt avaneb meile aga siis, kui me vaatame, mis toimub hübriidkaamerate sektoris. Eelmise aasta veebruarikuuga võrreldes müüdi neid aparaate koguni 33,7% enam. Hübriidide müügist teenitud tulu oli aga aastatagusest rohkem kui poole suurem – 54,2%.

Need numbrid ei tähenda, nagu tooks hübriidkaamerad ettevõtetele ligilähedaseltki sama palju sisse kui kompakt- või peegelkaameraid. Kui digipeeglite müügist teenitud summa moodustas veebruari kogukäibest 48,7% ja kompaktkaamerate summa vastavalt 38,1 %, jäi hübriidide osaks tagasihoidlik 13,2% (vt allolevalt parempoolselt diagrammilt). Siiski on see juba üsna arvestatav osa ning näitab koos müüdud aparaatide arvu järsu tõusuga hübriidkaamerate muutumist üha populaarsemaks.

Web

Nagu näitavad müügitulemused kontinentide lõikes, on viimase kuu kasv tulnud just Euroopa turu arvelt. Mis siin siis toimumas on? Ilmselt hakkab Euroopa Jaapani eeskujul vaikselt harjuma mõttega, et ka pisemad aparaadid võivad paremaid pilte teha. Samuti on fotofirmad viimasel ajal pritsinud välja palju väga häid hübriidkaameraid, mis ilmselgelt kogu kaameragrupile tähelepanu pööravad.

Veebruarikuu tõus on kindlasti ka tingitud asjaolust, et just siis rakendusid paljudele hübriidkaameratele väga ahvatlevad soodushinnad. Nii saab näiteks Photopointiski hetkel peegelkaamera kvaliteediga pilte tegeva hübriidkaamera Olympus Pen Mini kätte tavahinnast poole soodsamalt – 299 euroga. (Vaata Olympus Pen Mini kaamerat Photopointi veebipoes).

 

 

 

Vaata CIPA ametlikku statistikat siit

(755)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga