Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

HTC uus nutitelefon One A9 on kahtlaselt iPhone moodi

htc-one-a9-group

Eesti aja järgi teisipäeva õhtul hakkasid veebis levima teated sellest, et elektroonikahiid HTC One nutitelefonide seeria äsjaesitletud esindaja A9 näeb äravahetamiseni sarnane Apple uuemate iPhone telefonidega. Taiwani elektroonikahiid väidab oma kodulehel, et tegelikult hakkasid hoopis nemad esimesena tootma ühtsest metallitükist korpusega telefone ning sarnasus iPhone 6’ga on puht juhuslik. Mina aga usun, et Õunafirma advokaadid on vastupidisel arvamusel.

Kui aga seadme disain ning tulevase kohtuhagi teema korraks kõrvale lükkata, siis tekib küsimus: mis elukas see HTC A9 õigupoolest on?

Tegu on elitaristliku välimusega alumiiniumkorpuses lipulaevaga, mis varustatud 5-tollise AMOLED ekraaniga, mille lahutusvõimeks 1920×1080 pikslit. Telefoni riistvara on üsnagi muljetavaldav: masina südameks Snapdragon 617 kiibistik ning 8-tuumaline 1.5 GHz protsessor. Muutmälu on seadmel olenevalt konfiguratsioonist 2 või 3 GB jagu ning püsimälu olenevalt mudelist 16 või 32 giga. Kui sisseehitatud mälumahust peaks puudu jääma, võib selle SD-kaardi abil suurendada.

 

Androidi Aifööni varustab elumahladega 2150 mAh-ne Liitium-ioon aku, mida ei ole tänapäeva lipulaeva kohta palju, kuid masinal jooksev Android Marshmellow peaks tagama seadme optimaalse akuressurside jaotust, nii et seade tohiks enne päeva lõppu pilti taskusse visata.

HTC nutiseadmete üheks suurimaks tõmbenumbriks on nende kaamerad ning ka A9 ei ole selles plaanis erand. Põhikaamera on varustatud  13-megapikslise sensori, f/2 avaga ning optilise pildistabilisaatoriga. Objektiivi kaitseb vigastuste eest eriti vastupidav safiirklaasist kate.

Endlipiltide tegemiseks on Taiwani tootja andnud kasutajatele 4 megapikslise Ultrapixel kaamera, mis HTC sõnul on võimeline haarama 3 korda rohkem valgust piksli kohta, kui harilikud kaamerad. Seega peaks A9’ga tehtud selfie’d eriti head välja nägema. Telefoniga filmimisel peavad nutioperaatorid leppima 1080pikslise lahutusvõimega videolõikudega. Millegi pärast Taiwani lipulaev ei taha või ei ole võimeline salvestama moodsaid 4K lahutusega videolõike.

Tähelepanuväärsed on ka HTC One A9 kõlarid, millesse on integreeritud Dolby Surround Sound tehnoloogia. Tootja on seadme emaplaadi niimoodi valmistanud, et telefoni komponentide tekitatav müra oleks minimaalne ning helipalad kõlaksid kvaliteetselt. Mudelisse on ka sisse ehitatud digitaal-analoogmuundur (DAC), mis muundab 16-bitised helipalad 24-bitiseks,  selleks et kõrvaklappides kostuvad helipalad kõlaksid eriti meeldivalt.

Kogu kupatusele lisaks antakse seadmele  kaasavaraks 100 GB ruum Google Drive pilvehoidlas ning tasuta poole aastane Google Music Play tellimus. Teatud riikides saab A9 omanik ostuga kaasa Uh Oh Protection nimelise kindlustuse, mis võimaldab telefoni üks kord tasuta välja vahetada. Seda juhul kui vana peaks katki minema või omanikul tekib tahtmine sideoperaatorit vahetada.

HTC One A9 peaks müüki jõudma tänavu novembris.

Allikas: HTC

HTC-One-A9-official-images

 

(2735)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga