Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: LED-valgustusega hiirematt Speedlink Fieris

speedlink-fieris-9764

Eelmise aasta sügisel jõudis Photopointi kauplustesse Razeri uhke hiirematt nimega Firefly. USB-ühenduse kaudu arvutist voolu ammutades lõi selle hiiremati äär 16,8 miljonis erinevas värvitoonis särama. Nüüd on Eesti tehnikakauplustesse jõudnud sarnane hiirematt Saksa arvutitarvikute tootjalt Speedlink`ilt. Fieris on põhiolemuselt sarnane Firefly matiga, selle hind on aga soodsam ja nii mõnedki omadused Razeri pakutavast vaat et paremadki. Võtame karbist välja ja vaatame lähemalt.

 

speedlink-fieris-9740

Speedlink Fieris hiirematt on mõeldud eelkõige arvutimängurite arsenali täienduseks. Seda peegeldab ka karbi kena disain – siin antakse potentsiaalsele ostjale teada, et hiirematt on punase LED-äärega, mittelibiseva tagaküljega ja USB-kaabliga. Samuti saame teada, et hiirematt koosneb neljast kihist: pealmine tekstiilkiht, pehmust andev vahtkummilaadne kiht, valgustuskiht ja alumine kummikiht.

 

speedlink-fieris-9742

Hiirematt on pakitud musta plastikõnaruse sisse, peal pehme vahtkumm.

 

speedlink-fieris-9743

Karbis on Fieris hiirematt, punast värvi USB-kaabel ja infojuhis.
speedlink-fieris-9758

Razer Firefly hiiremati pealispind on kõvem, matt ise jäigem ja plastisem. Speedlink Fieris on kaetud peenekoelise tekstiilkattega ja matt ise on üllatavalt painduv. Justkui polekski selle äärt mööda jooksmas LED-valgustus. Tänu tekstiilkatte all olevale pehmenduskihile on randmel mati peal päris mõnus lebada. Seega on Fieris minu hinnangul kasutamismugavuselt Firefly matist üle.

 

speedlink-fieris-9756

Hiiremati ülemises paremas nurgas on pisikene plastikust ühendusdokk. Selle sisse saab ühendada Micro USB otsikuga (sama otsik, mis valdaval osal Android nutitelefonidel) USB-kaabli. Kes punasele kaablile musta värvi kaablit (laua peal vähemmärgatav) eelistab, saab hiirematiga kasutada ka ükskõik millist teist Micro USB otsaga kaablit.

 

speedlink-fieris-9745

Kui hiirematt niimoodi USB-kaabli abil arvuti, vooluvõrgu või näiteks akupangaga ühendada, siis lööb selle äär kogu ulatuses tumepunaselt helendama. Punane LED-valgustus on piisavalt intensiivne nii et seda näeb ka siis kui päevavalgus tuppa paistab või valgusti põlemas on. Kui Razer Firefly hiiremati valgustuse sai panna veiklema mitmevärviliselt, siis Razer Fierise äär helendab vaid punase tooniga.

speedlink-hiirematt-fieris-sl-620103-bk

Speedlinki enda tootefotolt siin ülal võiks justkui aru saada, nagu helendaks ka hiiremati peal olev logo punaselt. Võin kinnitada, et nii see ei ole. “FIERIS” tähed on lihtsalt tekstiilpinnale pressitud ja helendama need ei hakka.

 

speedlink-fieris-9759

Mati alumine pind on kaetud üsna paksu kummikihiga. See on päris kumm ja hoiab mati ilusti laua peal paigal.

 

speedlink-fieris-9760

Aluspind veidi lähemalt.

 

speedlink-fieris-9746

Kui LED-tuledes helendavad juba nii klaviatuur kui ka hiir, miks siis ei võiks hiirematt samamoodi valgustatud olla? Võib küll, ütleb Speedlink Fieris ja tõmbab LED-tulega lauale peenikese punase joone.

(878)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Speedlink hiirematt Fieris (SL-620103-BK)
  • Kvaliteetne pinnakate
  • Libisemiskindel kummeeritud aluspind
  • Tagab ülitäpse ja kiire kursoriliikumise ekraanil
  • Punane valgusefekt
  • USB-ühendus
20€39.99€
Razer hiirematt Firefly
  • Tugev mikrotekstuurne pealispind
  • Tagab ülitäpse ja kiire kursoriliikumise ekraanil
  • Optimeeritud iga hiire ja iga tundlikkusastmega
  • Kummeeritud aluspind hoiab matti kindlalt paigal
  • Müriaad valgustusefekte miljonite värvidega

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast