Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Google Maps rakenduses saab nüüdsest täiendada kohalike kaartide andmeid

googlemaps

Ma ei tea ilmselt ühtegi arvuti või nutiseadme omanikku, kes ühel või teisel ajahetkel poleks abi saanud Google Maps rakendusest. Kuigi nutiseadmetes on mitmed üritanud selle Google’i kaardirakendusega rinda pista, siis pole see veel kellelgi eriti hästi õnnestunud. Väikeste mööndustega võib ehk ka Nokia kaardirakendusele kiidusõnu jagada, kuid Google Mapsi tasemele see siiski ei ulatu. Nüüd aga on meil kõigil võimalus ühiselt seda veelgi paremaks muuta.

Google kutsub kohalikke elanikke täiendama oma (st Google’i) kaarte redigeerimisvahendi Map Maker abil. E-riigina tuntuse võitnud Eesti on positiivselt vastu võtnud mitemeid Google geoteenuseid nagu Street View, Googel Navigation ja Traffic. Nii saigi just Eesti üheks seitsmest Euroopa riigist, kus kaardi täiustamise funktsioon tänasest kättesaadav on. Teisteks väljavalituteks on Läti, Leedu, Sloveenia, Horvaatia, Kreeka ja Slovakkia.

Kaarti saab iga huviline täiustada nii kohalikul kui riiklikul tasandil. Kaardile saab lisada huvipunkte koos lahtiolekuaegadega nagu kohvikud, raamatukogud vms, lisada teid või veekogusid, täiendada teelõike erinevate matkamarsruutidega,   parandada olemasolevate objektide andmeid ning kustutada sealt juba kadunud objekte. Muudatused ja parandused ei ilmu paraku koheselt kaardile, vaid peavad enne läbima kontrolli, et vältida korduseid või lihtsalt spämmi.

Kaardil muudatuste sisseviimiseks on kaks võimalust. Esiteks võib minna aadressil maps.google.ee ning klikkida paremal alanurgas asuvale lingile „Teata probleemist“. Avaneb tabel, mis võimaldab siis lisada asjakohast informatsiooni. Teise võimalusena võib kaarti ’mudida’ otse aadressil google.ee/mapmaker. Mõlema võimaluse kasutajaliidesed on piisavalt lihtsad ning intuitiivsed, kuid vajadusel võib otsida abi või nippe Map Makeri globaalsest foorumist või abikeskusest.

Map Maker saab suure tõenäosusega olema oluline ja hinnasäästlik abivahend kohalikele keskmistele ja väikefirmadele nö pildile pääsemiseks, samuti turistidele kohalike vaatamisväärsustega tutvumiseks ning teenindusettevõtete kasutamiseks. Samuti on see tänuväärne võimalus kohalikele inimestele oma teadmiste jagamiseks nii kohaliku kui globaalse kogukonnaga.

 

PRESSITEADE. Google Inc.

19. veebruar 2014

 Google’iga saab täiendada kohalike kaartide andmeid

Tänasest saab Eestis kasutada redigeerimisvahendit Map Maker, mis võimaldab kasutajatel panustada oma teadmisi ja oskusi Google Mapsi kaartidesse.

Maps Makeri eesmärk on muuta kaardid kohalike elanike abiga täpsemaks. Kasutajad saavad kaardil olevaid kohti täiendada ja muuta, samuti jagada infot kohtadest, mida nad hästi tunnevad. Eesti on üks seitsmest riigist peale Läti, Leedu, Sloveenia, Horvaatia, Kreeka ja Slovakkia, kus funktsioon muutub täna kasutatavaks.

„Eesti kasutajad on väga hästi vastu võtnud terve rea Google’i geoteenuseid, mille me oleme aja jooksul välja toonud, näiteks Street View, Google Navigation ja Traffic,” ütles Google’i Baltimaade turundusjuht Regimantas Urbanas. „Tänu Map Makerile saavad Eesti kasutajad nüüd panustada oma riigi või linna kaarti ning saada ülemaailmse kaardistajate kogukonna liikmeks. Eestit tuntakse lisaks kaunile loodusele ja ajaloolistele vaatamisväärsustele ka tänu juhtpositsioonile uusimate tehnoloogiate kasutuselevõtus. Nüüd võib igaüks jagada oma ulatuslikke teadmisi lähedal asuvatest kohtadest ning aidata seega turistidel ja kohalikel tehnika pakutavaid võimalusi kasutada.”

Map Makerit kasutades on kohalikel võimalik:

  • luua uusi huvipunkte, näiteks kohvikuid ja raamatukogusid;
  • luua lineaarseid objekte, näiteks teid, jõgesid ja radu;
  • luua kruntide ja hoonete piire;
  • lisada detaile või neid olemasolevatel objektidel parandada, näiteks kaupluse lahtiolekuajad, teekatte tüüp, liiklusmärgid;
  • lisada teelõikudele jalgrattasõidu-, matka- või gurmeemarsruute;
  • eemaldada ebakorrektseid või enam mitte eksisteerivaid objekte ning liita korduvaid objekte;
  • vaadata üle loomisi või korrigeerimisi (vaadata läbi teiste tehtud redigeerimised).

Google’i kaardil tehtavaid muudatusi ei ole kohe näha. Enne avaldamist vaadatakse need läbi, et minimeerida kordusi ja võimalikku spämmi. Pärast heakskiitmist ilmuvad need rakendustes Google Maps, Google Earth ja Google Maps for Mobile ning neid võivad näha inimesed kogu maailmas.

Kuidas saada Google’i kaardi tegijaks?

Kõik, keda huvitab osalemine Google’i kaartide tegemises, võivad külastada rakendust Google Maps aadressil maps.google.ee ja klõpsata paremas alanurgas „Teata probleemist”. Pärast klõpsamist ilmub tabel võimalusega teha Map Makeri abil parandusi. Map Makeri abil saab redigeerida ka otse aadressil google.ee/mapmaker. Kasutajaliides juhib kasutaja intuitiivselt konkreetse tegevuseni (nt uue koha või tee lisamine või viimaste muutuste kuvamine).

Lähemat infot leiate aadressilt google.ee/mapmaker. Kasutajad võivad liituda ülemaailmse Map Makeri kogukonna foorumiga (inglise keeles), vaadata abikeskust nõuannete ja nippide leidmiseks või vaadata kaardistamist reaalajas rakenduses Map Maker Pulse.

(1391)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga